Football Manager-sarja on jo vuosikausia hallinnut itseoikeutetusti parhaan urheilumanagerointipelin titteliä. Pelisarja on edelleen lyömätön tässä sarjassa, eikä sen kestosuosiota ole juuri uhattu. Toisaalta pelin raskaat tilastot ja monimutkaisuuden voi nähdä myös haittapuolena. Etenkin netissä on tarjolla lukuisia yksinkertaisempia urheilumanageripelejä, jotka voivat olla helpommin lähestyttäviä, samalla niihin yleensä liittyvät muiden nettipelaajien läsnäolon luoma kilpailuasetelma. Kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna Football Managerin futissimulaation taso on edelleen aivan omaa luokkaansa muihin managerointipeleihin verrattuna.
Parhaimmillaan peli on aloitettaessa nöyrästi alemmalta divisioonatasolta pikkuseuralla pitkäjänteinen nousu kohti korkeinta sarjatasoa ja europelejä. Toisaalta myös erilaiset kokeilut suurjoukkueiden luotsina ovat viihdyttäviä, esimerkiksi täydentämällä suurseuran avauskokoonpanon Veikkausliigan parhaimmistolla. Peli vaikuttaisi ajoittain hieman mielistelevän pelaajan tekemiä valintoja, sillä ei ole kovinkaan harvinaista että juuri pelaajan tekemä juniorivärväys osoittautuukin todelliseksi löydöksi.
Pelisarjan näkyvin uudistuminen on viime kausina kohdistunut otteluiden graafiseen toteutukseen. Takavuosien pelkkään tekstiin perustuneet ottelukuvaukset ovat olleet jo pitkään historiaa ja välietappina toimineista pelaajia kuvanneista ympyräsymboleista on edetty nyt jo kohtuullisen hyvin animoituihin kentällä palloileviin sympaattisen pieniin pelaajahahmoihin. Graafinen ilme ei toki ole samaa luokkaa kuin toimintapainoitteisissa futispeleissä, mutta manageripeliin jälki on enemmän kuin riittävää. Viime kauden julkaisuun verrattuna hahmoja on elävöitetty entistä paremmilla animaatioilla ja maalituuletuksilla. Taktiset muutokset onnistuvat varsin sujuvasti lennosta kesken pelitapahtumien, tosin paikoittain pelin käyttöliittymä voisi olla selkeämpikin.
Manageripelissä itse ottelun kuvaamista tärkeämpiä asioita ovat pelien jälkeiset analyysit vaikkapa syöttöjen onnistumisista, jotka peli kuvaa erittäin tarkasti. Myös esimerkiksi pelihahmojen juoksemia kilometrimääriä, taklauksia ja sijoittautumista kentällä voi tarkkailla samalla tavoin. Pelisarjaa entisaikoina vaivannut hankaluus hahmottaa erilaisten pelaajan tekemien valintojen syy- ja seuraussuhteita on pääosin väistynyt, sillä pelissä saa selkeäsanaista palautetta apulaisvalmentajalta. Tämä toimii kätevästi myös otteluiden aikana. Myös treenien toteutus on uudistunut, pelaajista saa harjoitettua entistä tarkemmin mieleisiään pelureita.
Uutena ominaisuutena tuodaan pelaajasiirtorulettiin mukaan agentit, joiden kanssa neuvottelu luo pelaajahankintoihin uutta väriä. Luomalla hyvät suhteet agentteihin voi edesauttaa pelin kirkkaimpien tähtipelaajien hankintaa. Neuvottelut tuntuvat nyt myös pääosin aikaisempaa realistisemmilta. Toki ajoittain jotkut palkkavaatimukset ovat poskettoman korkeita, mutta näistä yleensä selviää pitämällä tiukasti kiinni joukkueen keskimääräisistä palkkiomääristä. On vaikea sanoa, onko kyseessä ohjelmointivirhe vai peliin tarkoitukselta tehty ominaisuus, kun sopimusneuvotteluissa suurseuran apulaisvalmentaja esittää ensin 90,000 €:n viikkopalkkavaatimuksen, mutta tyytyy kuitenkin lopuksi viidennekseen pyydetystä.
Football Manager 2011 toimii erinomaisesti omaan ikkunansa avattuna ohjelmana ja manageripelin luonne helposti tauotettavana pelinä mahdollistaa hyvin sen pyörittämisen oheisviihteenä jotain muuta tehdessä, esimerkiksi samalla vaikkapa televisiota katsellen. Pelin omien äänien rajoittuessa otteluiden yleisön kohinaan on suositeltavaa käyttää taustamusiikkina vaikkapa omia suosikkikappaleitaan. Pelimaailman pyörimisen omalla painollaan voisi myös laskea heikkoudeksi sekä pelin tilastojen täyttämät ruudut haukkua kliinisiksi, mutta kyseessä onkin tilastopohjainen managerointipeli. Osa pelin viehätystä onkin sen tarjoama mahdollisuus muokata jokaista mahdollista taktiikkaa, pelipaikkaa ja yksilöllistä treeniä, mutta toisaalta pelaaja voi jättää paljon tästä viilaamisesta apulaisvalmentajiensa tehtäväksi ja osallistua peliin vain suuria linjauksia tehden.
Taulukkolaskentaa muistuttavasta olemuksestaan huolimatta Football Manager on parhaimmillaan silloin, kun pelitapahtumissa näkyy inhimillisiä sävyjä. Itserakas juniorikasvatti voi vaikkapa nousta maalitilaston kärkeen, mutta vaatiikin kesken kauden siirtoa isompaan seuraan ja ryhtyy lakkoon mikäli pyyntöön ei suostuta. Tai esimerkiksi tilanteessa, jossa joukkueen luottopelaaja menettää pitkäksi aikaa itseluottamuksensa paikalliskamppailussa tapahtuneen pahan virheen jälkeen. Joskus kalliilla rahasummalla Etelä-Amerikasta hankittu kärkimies voi hyvän alkukauden jälkeen masentua ja potea koti-ikävää, jättäen vieläpä kesällä palaamatta kotimaanmatkaltaan takaisin harjoituksiin.
Osa-alueet, mitkä pelissä voisivat kaivata edelleen kohennusta, ovat lehdistön kanssa kommunikointi ja managerien välinen mediapeli. Tärkeiden otteluiden alla ja niiden jälkeen pelaaja pääsee valitsemaan monivalintaruuduista vastauksia lehdistön esittämiin kysymyksiin. Aluksi toiminto tuntuu hauskalta, mutta pidemmän päälle kysymykset tahtovat toistaa itseään ja niihin on ehkäpä turhan helppoa vastata oikeilla valinnoilla. Ajoittain kysymykset ovat epäloogisia ja joskus joukkueen jäsenet reagoivat oudosti pelaajan lehdistölle antamiin vastauksiin. Muut virtuaalimanagerit ajoittain antavat kummallisia kommentteja pelaajasta, jotka tuntuvat joissakin tilanteissa epäluontevilta.
Kokonaisuutena Football Manager 2011 on edelleen erinomainen manageripeli, joka ei ole kokenut suuria muutoksia edellisosaansa nähden, mutta otteluiden toteutus on saatu viimeisteltyä ansiokkaasti. Peli on erittäin suositeltava hankinta jalkapallosta ja manageripeleistä kiinnostuneille. Gamereactorin arvosteluformaatissa manageripelin tarkka pisteyttäminen grafiikan ja ääniensä perusteella on hankalaa, mutta todettakoon pelin audiovisuaalisen toteutuksen olevan tämän peligenren yleistä tasoa parempaa.