Suomi
Gamereactor
arviot
Form

Form

Ennennäkemätöntä futuristista pulmailua

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin HTC Vive -version arvion pääsee lukemaan täällä.

Erilaisia pulmailuja ilmestyy VR:lle kuin sieniä sateella. Vaikka yleensä nämä pelit ovat hyviä, toistavat ne paljolti samoja kaavoja. Sitten aina joskus vastaan tulee harvinaisen upeita pelikokemuksia, kuten Charm Gamesin Form.

Mystinen artefakti tipahtaa maapallolle, ja lahjakas tutkija Devin Eli pääsee sitä tutkimaan. Tutkinnan yhteydessä artefakti aktivoituu ja vetää Elin mielensä syvyyksiin ratkomaan pulmia, joiden takana odottaa pääsy uusiin ulottuvuuksiin.

Kaikessa lyhykäisyydessään Formin tarina jää hiukan epäselväksi. Tarinaa seurataan ainoastaan muutamin lyhyin keskusteluin pääpainon pysyessä pulmien ratkaisussa. Pelissä pysytään paikallaan ympäristön muuttuessa pulmien myötä. Tosin hahmon korkeus pulmiin nähden tuntuu heittelevän vähän väliä, mutta asian saa nopeasti korjattua asetuksista. Move-ohjaimet toimittavat käsien virkaa, ja pelaaja voi ainoastaan tarttua käsillä asioihin painamalla liipaisinnappeja.

Pulmat ovat päättelytehtäviä, joiden eroavaisuus luodaan mielikuvituksellisesti erilaisin näyttävin visuaalisin kikoin. Pulmien vaikeustaso ei ole mitenkään haastava, vaan monenlaisten futurististen koneiden aktivoinnin ympärillä pyörivä Form onnistuu luomaan erittäin kiehtovan sci-fi-tunnelman, jossa pelaaja voi kaikessa rauhassa fiilistellä. Lähinnä pelistä tulee mieleen elokuvien Minority Report (2002) ja Iron Man (2008) käyttöliittymätyöskentelyt. Ei siis ihme, että olin täysin hurmaantunut Formista heti alusta lähtien.

Tämä on mainos:
FormForm

Visuaalisuus ja suunnittelu ovat Formin vahvimmat ominaisuudet. Peli näyttää upealta kaikkine efekteineen. 3D-mallit ovat erittäin huoliteltuja ja yksityiskohtaisia mutta ennen kaikkea omaperäisiä ja kekseliäitä. Peli onnistuu luomaan varsin omalaatuisen ja samalla uskottavan futuristisen ympäristön, joka osaa hyödyntää VR:n mahdollisuuksia tehokkaasti edukseen saaden aikaan vahvan immersion.

Äänipuoli pelissä on myös erittäin onnistunut. Sci-fi-ympäristö ja mystiset laitteet ääntelehtivät juuri niin persoonallisesti ja uskottavasti kuin niiden olettaakin. Erilaiset kaiutetut kilahdukset ja raksutukset kuulostavat miellyttäviltä korviin, ja sähkön liikkumisen ja koneiden käynnistyksen voi lähes tuntea.

Form on sci-fin ystäville parasta mahdollista viihdettä. Sopivan haastavien pulmien ratkaisu näin huolitellussa, näyttävässä ja ennen kaikkea omaperäisessä ympäristössä on kaikin puolin mahtava kokemus. Harmillista, että pelin läpäisee jo noin tunnissa, ja tarinasta jää hiukan keskeneräinen fiilis. Tätä peliä olisin halunnut kokea huomattavasti pidempään.

Tämä on mainos:
Form
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Upea suunnittelu, näyttävä ulkoasu, omaperäinen tunnelma, kiehtovat pulmat, hullu sci-fi!
-
Korkeusheittely, aivan liian lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

FormScore

Form

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Ennennäkemätöntä futuristista pulmailua

FORMScore

FORM

ARVIO. Kirjoittaja Joni Rokkanen

Muodollisesti pätevä HTC Vive -peliLadataan seuraavaa sisältöä