Suomi
Gamereactor
arviot
Fortnite

Fortnite (iPhone)

Epic Gamesin menestynyt Fortnite on saapunut iPhonelle, ja olihan se pakko testata.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gears of Warista ja Unrealista muistettava Epic Games julkaisi aikoinaan Fortniten, jonka alkuperäisenä ideana oli rakentaa seiniä ja taloja, joiden avulla sitten puolustauduttiin päälle ryntääviä zombeja vastaan. Sittemmin peli muutettiin Battle Royale -pelimuodon avulla PlayerUnknown's Battlegroundsin varsin härskiksi kopioksi. Nykyään Fortnite on paikoin jopa suositumpi kuin esikuvansa PUBG.

Fortniten suhde PlayerUnknown's Battlegroundsiin on hieman samanlainen kuin 80-luvun Giana Sistersin suhde Super Mario Brosiin. Kokemus on kuitenkin osoittanut, ettei härski kopiointi ole välttämättä huono asia varsinkaan silloin, kun asian tekee alkuperäistä paremmin laittaen sekaan omiakin ideoita.

FortniteFortnite

Rakentelu on edelleen tärkeää Fortnitessa, vaikka pytinkejä ei enää tehdäkään zombeilta puolustautuminen mielessä. iPhone-versiossa on mahdollista rakennella Battle Royalessa omia tukikohtia, tai vaikka pykäistä pystyyn 300 metriä korkeat puuportaat juoksennellen niitä sitten ylös ja alas ohjuksia ammuskellen. Pelaava kansa on oppinut aikaa myöten varsin taidokkaaksi yhdistämään tietynlaisen liikkumisen toimia tukevien rakennelmien kanssa. Sama pätee erilaisten aseiden käyttöön. Näistä syistä uutena pelaajana linjoille suuntaavalla naavaparralla on aluksi luvassa kylmää kyytiä, kun perusohjauksenkin oppimiseen on varattava hetki aikaa. Meno on huomattavan erilaista verrattuna Haloon ja Quakeen (oi niitä aikoja).

Tämä on mainos:
FortniteFortnite

Testasin aikani iPhonen suljettua betaa Fortnitesta, mutta siirryin kuitenkin pikaisesti kokonaisen version pariin heti sen julkaisun jälkeen. Kyseessä onkin hyvin tehty ja kaikin puolin laadukas mobiilipeli. Monien kehittäjien tulisi ottaa opiksi Epic Gamesin otteista siinä, miten mobiilinen hyvä peli tehdään. Liian monet mobiilipelit pilataan tarpeettomilla valikoilla ja liiallisilla mainoksilla.

FortniteFortnite

iPhonen Fortnite on sama kokemus kuin muillakin alustoilla (PC, Mac, Xbox One, PS4). Ja pelihän on mahtava. Kosketusnäytön kanssa sinuiksi tulemiseen saa käyttää muutaman tunnin aikaa, ja sama pitää paikkansa myös mobiilisessa PlayerUnknown's Battlegroundsissa. On silti sanottava, että Fortniten ohjausratkaisu toimii tarkemmin ja paremmin kuin PUBGin vastaava. Epic Games tarjoaa myös riittävästi vaihtoehtoja ohjauksen muokkaamiseksi omille sormille sopivaksi. Testasin peliä iPhone 8 Plussalla ja iPhone X:llä, ja grafiikka pysyy kaikin tavoin tasaisena.

Tämä on mainos:
FortniteFortniteFortniteFortnite

Äänimaailma on niin ikään onnistunut, latausajat pysyvät lyhyinä ja pelin niin sanottu esillepano on kaiken kaikkiaan hyvä. On kuitenkin sanottava, että kosmeettisista päivitystavaroista joutuu maksamaan suorastaan ryöstöhinnan. Toisaalta tarjolla on jo valmiiksi hiottu kokonainen peli. iPhonen Fortnite on ehdottomasti toistaiseksi se kaikkein paras "ison pelin" mobiilisovitus, ja aion käyttää jatkossakin aikaani sen parissa. Suosin edelleen mieluummin Macin tai PS4:n Fortnitea, mutta ne eivät kulje mukanani taskussa.

HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Helppokäyttöinen, tyylikäs grafiikka, hauska pelata, ajatuksella tehdyt pelimekaniikat
-
Ryöstöhintaiset kosmeettiset lisätavarat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
ISOT merkit Fortnite duo

ISOT merkit Fortnite duo

ESPORTS. Kirjoittaja Ben Lyons

Pari haluaa kilpailla ja edustaa Saksan joukkuetta Esports World Cupissa tänä kesänä.Ladataan seuraavaa sisältöä