Suomi
Gamereactor
arviot
Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Forza kaahaa nyt pitkin Britanniaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Forza Horizon 4:n julkistuksen yhteydessä osa koki pettymyksen, sillä Britannia ei vaikuttanut yhtä mielenkiintoiselta verrattuna Ranskan Rivieraan tai Australiaan. Ensivaikutelma neljännen pelin parissa on niin hyvässä kuin pahassakin hyvin samanlainen kuin edeltäjän parissa aikoinaan.

Forza Horizon 4 näyttää upealta. Valikot ovat tyylikkäät, ja peliin pääsee todella nopeasti niin sanotusti sisälle. Ulkoasu on kutsuva, leikkisä ja asettaa pelin tunnelman oikeaan uomaan välittömästi.

Rakenne on oikeastaan juuri sellainen kuin tältä autopelisarjalta odottaakin. Menossa on suuri autofestivaali Horizon Festival, joka tarkoittaa viileän kutsuvaa alakulttuuria ja tietysti paljon erilaisia autoja. Pelaaminen Britannian maaseudulla alkaa oman auton valinnalla, joka on Ford Focus RS. Sitten onkin aika ryhtyä tekemään tarjolla olevia aktiviteetteja. Forza Horizon 4 haluaa tarjota suuren määrän erilaista ajamista, ja ensivilkaisu karttaan tuntuu jopa hieman ylitsepursuavalta.

Uutta on tällä kertaa tuunattu moninpeli, jonka pitäisi ottaa pelaajat yhteisönä aiempaa paremmin huomioon. Xbox Group -toiminnon avulla on helppo koota yhteen enimmillään viisi kaveria kisaa varten. Muuten verkkopeli toimii niin kuin edellinenkin Forza Horizon kaikkine erilaisine pelimuotoineen. Tarjolla on niin helppoa hauskanpitoa kuin vakavampaa kilpailullistakin ajamista.

Tämä on mainos:

Ajan kanssa avautuu Showdown-tapahtuma hyvin samalla tavalla kuin aiemmissa peleissä. Toteutus on tehty hyvin, mutta neljäs kerta junaa vastaan ei tee enää yhtä suurta vaikutusta kuin aiemmin.

Forza Horizon 4Forza Horizon 4Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 muuttuu aidoksi jatko-osaksi edeltäjäänsä verrattuna dynaamisten säätilojen ansiosta. Dynaaminen on ehkä hieman liian voimakas sana, sillä sää muuttuu ennalta määrättynä päivänä kerran viikossa. Säätilojen muuttumisen ansiosta peli kuitenkin tuntuu selvästi aiempaa elävämmältä. On tosin pelattava miltei kokonainen pelin sisäinen vuosi ennen kuin vuodenaikoihin pääsee käsiksi. Sen jälkeen pelaaja ei pääsekään vaikuttamaan vuodenaikaan. Esimerkiksi osa kisoista on pelattavissa ainoastaan pelin sisäisenä syksynä, ja ellei tee kaikkea tarjolla olevaa tietyn viikon aikana, joutuu seuraavaa tilaisuutta odottamaan seuraavaan syksyyn.

Toisaalta valittu tyyli mahdollistaa hyvinkin vaihtelevan pelimaailman, vaikka sitten ajaisi vauhdilla samoissa maisemissa moneen kertaan. Talvella ajaminen näyttää ja tuntuu odotetusti hyvin erilaiselta verrattuna kevääseen.

Tämä on mainos:

Forza Horizon 4 on graafisesti nätti peli. Ajoittain on vaikeaa ymmärtää, miten latausajat on onnistuttu pitämään niin minimissä. Brittiläistä maaseutua on tuskin koskaan esitetty yhtä kauniina. Kukkivat pellot kesällä, lumiset vuoret talvella ja mutaiset tiet keväällä ovat kaikki erittäin hyvin toteutettuja. Kaikki yhdessä luo omanlaisensa tunnelman, johon harva saman lajityypin peli pystyy. Tänä vuonna PC-versiokin toimii välittömästi nikottelematta ilman ongelmia.

Harmillisesti ääni ei ole paras mahdollinen, ja kohdatut ongelmat ovat pitkälti samoja kuin Forza Horizon 3:ssa. Radioasemat soittavat kaameaa musiikkia, ja festivaalin osanottajien lätinä muuttuu nopeasti ärsyttäväksi. Käänsin radion kokonaan pois päältä, ja nautin vain moottorin ja luonnon äänistä.

Forza Horizon 4 on ehdottomasti hieno peli. Sen parissa on hauskaa, grafiikka on kaunista, nopeutta riittää, sisältöä ja autoja on riittävästi. Kaikki tuntuu toimivalta ja tutulta. Jopa siinä määrin, että Microsoft ja Playground Games toivottavasti tekevät jo jotain uutta viidennessä pelissä. Toisaalta tylsää ei ole koskaan, ja se jo todistaa osaltaan, miten hyvä ajopeli Forza Horizon 4 on.

Forza Horizon 4
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Viihdyttävä ajaminen, hyvä ulkoasu, vuodenajat vaihtuvat, hyvin PC:lle optimoitu
-
Tuntuu hyvin tutulta, karmea musiikki
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä