Suomi
Gamereactor
arviot
Forza Horizon 5

Forza Horizon 5: Hot Wheels

Forza Horizon 5:n ensimmäinen laajennus ei pysty vangitsemaan ikonisten leluautojen nopeutta ja jännitystä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On vaikea määrittää tarkasti, mikä tekee Forza Horizon 5:stä loistavan ajopelin. Joillekin se saattaa tarkoittaa pelin sisältämää valtavaa autovalikoimaa tai laajaa avointa maailmaa, kun taas toiset saattavat viitata hienostuneeseen pelattavuuteen, ja osa ylistää vaikuttavaa grafiikkaa. Lyhyesti sanottuna Forza Horizon 5 tarjoaa täydellisen kokonaisuuden, ja se on aina ollut sarjan tärkein vahvuus. Onnistunut kaava ei kuitenkaan toimi aivan yhtä hyvin, kun kyse on uusimmasta laajennuksesta, joka pohjautuu suosittuihin Hot Wheels -leluautoihin.

Forza Horizon 5

Pääpelissä Forza Horizon 5: Hot Wheels sijoittuu Meksikoon, mutta erillisellä ja paljon pienemmällä kartalla. Ilmasto ja maisemat ovat vaihtelevampia kuin koskaan, mikä tarkoittaa, että lumi ehtii hädin tuskin sulaa renkaistasi ennen kuin ylität matalan joen vehreässä kanjonissa. Suurin osa kilpailuista tapahtuu kuitenkin klassisilla oransseilla Hot Wheels -radoilla, jotka on tällä kertaa mallinnettu tosielämän mittasuhteisiin, mikä tekee siitä ehkä vaikuttavimman (ja varmasti vaarallisimman) teemapuiston maailmassa.

Visuaalisesti kyseessä on upea Hot Wheels -päivitys, ja muutaman ensimmäisen minuutin aikana on silkkaa puhdasta iloa ajaa läpi ikonisten silmukoiden, ramppien ja monien muiden esteiden, jotka muodostavat klassiset leluradat. Jännitys kuitenkin laantuu nopeasti, kun huomataan kaiken olevan samaa - maagisesta sijainnista huolimatta.

Tämä on mainos:
Forza Horizon 5Forza Horizon 5
Forza Horizon 5

Se, mikä on aina kiinnostanut minua Forza Horizonissa, on erityinen sekoitus arcademaista toimintaa ja (jokseenkin) realistiset kontrollit. Vaikka joskus ajatkin naurettavan oloisilla nopeuksilla ja suoritat Fast and Furious -elokuvan arvoisia tekoja, on sinun silti painettava jarrua ainakin muutamaa hetkeä ennen kaarreajoa. Tämä on loistava resepti. Mutta se ei todellakaan toimi Hot Wheelsissä, joka pohjautuu huikeaan nopeuteen, ja jarrut ovat olemassa vain esittelyä varten.

Tässä suhteessa laajennus tuo vain vähän uutta pöydälle. Voit ajaa yli nopeusvyöhykkeiden, jotka antavat sinulle enemmän tehoa, mutta ne kattavat koko radan, joten sinun ei tarvitse edes ajaa kovin strategisesti hyödyntääksesi niitä. En tietenkään väitä, että Forza Horizon 5 muuttuisi yhtäkkiä Mario Kart 8 Deluxeksi tai jopa Hot Wheels Unleashediksi. Mutta laajempi määrä tehosteita tai joitakin muutoksia varsinaiseen auton fysiikkaan olisi kantanut pitemmälle, jolloin kokemus tuntuisi erilaiselta kuin pääpelissä.

Tämä on mainos:
Forza Horizon 5Forza Horizon 5

Ollakseni rehellinen, Playground Games ei koskaan luvannut muuttaa onnistunutta kaavaa radikaalisti. Siinä mielessä tämä tuntuu enemmän sisältöpaketilta kuin varsinaiselta laajennukselta. Mutta silloinkin he olisivat varmasti voineet toimia enemmän faniyhteisön suuntaan. Aivan kuten pelin pääkokemuksessa pääset ajamaan tarinamoodin läpi, vaikka termiä hyödynnetäänkin melko löyhästi. Viiden päätehtävän aikana suoritat jännittäviä tehtäviä, jossa ajetaan yhteen paikkaan, sitten ajetaan toiseen paikkaan, ja uskoisitko, ajetaan vielä kolmanteen paikkaan.

Tämä on tietysti yhtä tylsää kuin miltä se kuulostaakin, ja asioita pahentaa uusi Haley-niminen hahmo, joka jaarittelee jatkuvasti siitä, kuinka paljon hän rakastaa Hot Wheelsiä, jaaritellen sinulle triviatietoa radion välityksellä. Jutut kuulostavat olevan suoraan Wikipediasta tai valmiiksi kirjoitetusta markkinointimateriaalilappusesta. Nyt kun ajattelen asiaa, niin hän saattoi olla myös pääpelissä. Vaan kuka häntä edes muistaa, koska Playground Games ei näytä kykenevän luomaan edes yhtä ikimuistoista hahmoa - eikä tämä lupaa hyvää heidän tulevalle Fable-pelilleen. Omistautuneet Hot Wheels -fanit eivät saa kokea mitään uutta tai jännittävää, ja useimmat pelaajat - minä mukaan lukien - todennäköisesti vain sammuttavat tai mykistävät television.

Positiivisemmalla puolella totean, että tällä DLC:llä saat 10 uutta luonnollisen kokoista Hot Wheels -autoa, paljon uusia kilpailuja ja haasteita suoritettaviksi sekä uuden, visuaalisesti upean ratarakenteen. On itse asiassa melko vaikuttavaa, kuinka Playground Games on onnistunut luomaan tiivistetyn version pääpelistä, ja voit helposti puristaa 10-15 pelituntia lisää tällä laajennuksella. Mutta siinäpä se pääpiirteittäin onkin. Forza Horizon 5: Hot Wheels tuntuu vieläkin enemmän sellaiselta sisällöltä, jota pääpeli ei kaivannut. Lisäksi minusta tuntui, että uudet kilpailut olivat hieman epätasapainoisia (enemmän kuin pääpelissä), koska näytti olevan täysin satunnaista, voitinko lopulta valtavalla erolla vai kamppailinko tulostaulun puolivälin yläpuolen sijoituksista.

Jos olet suorittanut jokaisen haasteen, ajanut jokaisella tiellä ja haciendastasi on tehty monikerroksinen pysäköintialue, niin ehkä uusi erä Forza Horizon 5 -sisältöä vetoaa sinuun. Mutta kaikkien muiden on luultavasti parempi pysyä pääpelissä.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Paljon uutta sisältöä. Ihana luomus tosielämän Hot Wheels Parkista.
-
Ei lisää mielekästä pelattavuutta lisenssin perusteella. Tarinatilasta kerrotaan vain mainoksissa. Kuin vähemmän jännittävä versio pääpelistä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Forza Horizon 5Score

Forza Horizon 5

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Autopelien aatelinen vahvistaa tutuin konstein paalupaikkansa konsolikaasuttelun parissaLadataan seuraavaa sisältöä