Suomi
Gamereactor
ennakot
Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7

Uusi Forza esitteli Xbox One X:n tehoja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harva pelisarja on kyennyt viime vuosina kunnolla haastamaan Microsoftin Forzaa. Seitsemäs peli sementoi jo aiemmin hankitun valta-aseman, ja myös kehittää sitä. Gamereactor pääsi E3-messuilla kokeilemaan Forza 7:ää uudella Xbox One X -konsolilla.

Valittavana oli kolme erilaista rataa ja pelimuotoa, joista jokainen esitteli jotain tulevan pelin osa-aluetta. Yhdessä ajeltiin Nissan GTR:llä märällä asfaltilla, toisessa upouudella Porchella ja viimeiseksi kurvailtiin isoilla kuorma-autoilla.

Varsinainen ajaminen rakentaa Forza 6:n jo ennestään hyvälle pohjalle. Nissan GTR:n vääntö ja voima värisevät pelaajan sormenpäihin asti. Sateen alkaessa kaikki kuitenkin muuttuu: muun muassa tiukkoihin mutkiin ei voi ajaa entisellä nopeudella, koska jarrutusmatkat ovat paljon aiempaa pidemmät. Jostain syystä rekkaralli ei onnistunut tekemään oikein minkäänlaista vaikutusta. Ajamisesta puuttui massan tuntua, eikä fysiikkamallinnus muutenkaan tuntunut toimivan. Testissä oli kuitenkin vain yhden radan demo, joten mitään lopullista tuomiota ei tässä vaiheessa voi antaa.

Forzassa on aina voinut tuunata omaa kärryään suunnilleen kaikkialta, mitä mieleen vain juolahtaa. Sama meno jatkuu Forza 7:ssä, mutta nyt myös kuskia pääsee muokkaamaan. Esimerkiksi erilaisista ajoasuista pääsee valitsemaan mieleisensä. Kuskin tuunaus ei vaikuta ajamiseen mitenkään, mutta tekeepähän silti kokemuksesta aavistuksen persoonallisemman.

Tämä on mainos:
Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7

Julkaisussa Forza 7 sisältää yli 700 erilaista autoa, joka on melkein kaksi kertaa niin paljon kuin Forza 6:ssa. Kisoja käydään 30 erilaisella radalla. Forza 6:n esittelemiä erilaisia säätiloja on kehitetty eteenpäin. Rankkasade voi yllättää kesken kaiken, jolloin on pelaajan tehtävänä mukautua lennossa muuttuneisiin olosuhteisiin.

Forza 7 näyttää hyvältä. Silkkinen ruudunpäivitys yhdessä 4K-resoluution kera tarjoilee vaikuttavan määrän yksityiskohtia niin autoissa kuin radoissakin. Xbox One X:n tehot näkyvät hienosti aina vaihtuvista sääolosuhteista autoihin. 60 ruudun sekuntivauhtiin lukittu ruudunpäivitys on niin hieno juttu kuin odottaa sopii. Turn 10 on viimeinkin saanut myös äänisuunnittelun niin sanotusti hanskaan. Moottorin jyly, renkaiden kirkuna ja vaihteiden toiminta pelaavat hienosti yhteen visuaalisen annin kanssa.

Turn 10 on selvästi tehnyt paljon työtä päivittääkseen Forzan moderniin kuosiin säilyttäen kuitenkin jo aiemmin luodun hyvän pohjan melkein entisellään. Forza 7 julkaistaan 3. lokakuuta PC:lle ja Xbox Onelle. Paranneltu Xbox One X -versio saadaan myöhemmin marraskuussa.

Tämä on mainos:
Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7
HQ
HQ
Forza Motorsport 7

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hot Wheels tulossa Forza Motorsportiin

Hot Wheels tulossa Forza Motorsportiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hot Wheels -autot ja -varusteet ovat tulossa sekä peliin Forza Motorsport 7 että Forza Horizon 4. Linjoille sisältö saadaan marraskuun päivityksen mukana 6. marraskuuta...Ladataan seuraavaa sisältöä