Suomi
Gamereactor
arviot
Fueled Up

Fueled Up

Avaruussekoilumoninpeli on ajatuksena hyvä, mutta toteutus lässähtää ja käy nopeasti itseään toistavaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Fueled UpFueled Up

Puolalaisen Fireline Gamesin Fueled Up on lisäys satunnaisten pelaajien suosimaan ja paikallisten moninpelien aivan liian hiljaiseen joukkoon. Mukana on siis moninpeli 2-4 pelaajalle niin paikallisesti kuin verkossakin, ja se tarjoaa annoksen avaruushäslinkiä kavereiden kanssa pureskeltavaksi.

Tässä moninpelisekamelskassa pelaajien tarkoitus on toimia miehistönä vahingoittuneissa avaruusaluksissa ja saattaa ne turvaan. Pakkaa kuitenkin sekoittaa ongelma jos toinenkin. On löydettävä yhteinen sävel ja korjattava, tankattava, siivottava asteroidinjämiä, sammuttettava tulipaloja ja vaihdeltava akkuja. Lisäksi on pidettävä avaruusalus liikkeessä ja ehjänä matkan ajan, jottei jättimäinen avaruusmustekala pääse ahmimaan laivaa miehistöineen.

Fueled UpFueled UpFueled Up
Tämä on mainos:

Ohjaus on todella yksinkertainen ja pelkistetty - mutta toimiva - joten pelimekaniikan oppiminen on helppoa ja sisään peliin pääsee nopeasti. Helppouden ansiosta teos sopii kaikenikäisille, ja erinomaisesti vaikkapa lapsen ja aikuisen yhteisiin tuokioihin. Liikkumisen lisäksi pelissä käytetään vain kahta nappia. Näkymä on kuvattu ylhäältä päin, ja henkilöhahmoja liikutellaan pysty- ja vaakasuunnissa. Tämän lisäksi henkilöhahmot voivat tarttua esineisiin ja aktivoida erilaisia vempaimia ja vipuja. Yksittäiset askareet ja tekemiset eivät siis vaadi sen enempää taitoa, vaan idea on hyvin Overcooked-pelien kaltainen tarkoituksenaan tiimityöskentely.

Ensimmäisessä tehtävässä pelkkä rungon paikkailu ja aluksen tankkaus riittää, mutta pelin edetessä ongelmat aluksilla lisääntyvät, homma käy kaoottisemmaksi ja pelaajien tarvitsee miettiä yhteistyötä ja työnjakoa enemmän. Kun mukaan heitetään vielä madonreikiä, avaruuskalmareita ja asteroidisateita, on kosminen soppa valmis. Siksi kentät ovat muutaman ensimmäisen tehtävän jälkeen melkoista hulinaa. Liian haastavaksi peli ei kuitenkaan muutu missään vaiheessa, ja kahdellakin pelaajalla jokaiseen tehtävään löytyy melko nopeasti looginen roolitus, ja sen jälkeen homma pyörii ilman sen kummempia vaikeuksia.

Parhaimmillaan pelaaminen on nopeatempoista ja hauskaa hulluttelua kavereiden kanssa. Valitettavasti meno alkaa aluksien ongelmien vaiheittaisesta lisääntymisestä huolimatta toistamaan nopeasti itseään. Fueled Up jättää kaipaamaan enemmän vaihtelua, jonkinlaisia muokkausmahdollisuuksia, ostettavia ominaisuuksia tai edes jotain arvaamatonta käännettä tarinassa.

Fueled UpFueled UpFueled Up
Tämä on mainos:

Kentistä saa arvosanaksi 1-3 tähteä, ja jokaisessa tehtävässä on myös kaksi lisäehtoa. Näiden tekemisestä ei kuitenkaan saa palkinnoksi muuta kuin hyvää mieltä ja muutaman pelihahmolle vaihdettavan kosmeettisen ulkoasun. Fueled Up ei innosta pelaamaan kenttiä uudestaan, koska läpäisemiseen riittää jokaisen tehtävän selättäminen vähimmäisvaatimuksin.

Ulkoasun toteutus on hyvin keskinkertaista tavaraa, ja paikoitellen aluksessa vallitsevan kaaoksen keskeltä on vaikea erottaa tarvittavia esineitä ja laitteita. Kiireen painaessa päälle kaaoksen aiheuttama sössiminen aiheuttaa ajoittaista turhautumista, mutta suurimmaksi osaksi peli näyttää onneksi selkeältä. Musiikki on pelin teemaan sopivan yksinkertaista, itseään toistavaa, riitasointuista ja paikoitellen jopa ahdistavaa. Se kuitenkin vahvistaa onnistuneesti tunnelmaa kiireestä ja sekamelskasta.

Fueled Up tarjoaa lyhyen hetken verran kivaa tekemistä kavereiden tai perheen kesken, ja myös paikallisen moninpelin voimin. Hyvä idea ei valitettavasti saavuta täyttä potentiaaliaan, sillä toteutus jää jokaisella osa-alueella hieman vajaaksi. Itseään toistavuus johtaa siihen, että hyvässäkin seurassa loppuun asti pelaaminen alkaa tuntua pakkopullalta.

Fueled UpFueled Up
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Paikallinen moninpeli, yksinkertainen, peliin pääsee välittömästi sisään, sopii hyvin lapsen ja aikuisen yhteiseksi puuhaksi, paikoitellen hauskaa kaaosta
-
Toistaa nopeasti itseään, ei lisätekemistä, ei yksilöintimahdollisuuksia, ei hahmojen tai aluksen kehittämistä, lyhyt, ahdistava epävireinen musiikki
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Fueled UpScore

Fueled Up

ARVIO. Kirjoittaja Rauno Lehtinen

Avaruussekoilumoninpeli on ajatuksena hyvä, mutta toteutus lässähtää ja käy nopeasti itseään toistavaksi.Ladataan seuraavaa sisältöä