Suomi
Gamereactor
arviot
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 5: Nest of Vipers

Telltalen valtaistuinpeli lähestyy loppuaan ja finaalia pohjustetaan verisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nest of Vipers on nimensä veroinen jakso, koska se tiputtaa jokaisen Telltalen Game of Thrones -sarjan päähenkilöistä sangen kuumottavaan seuraan. Asher, Rodrik, Gared ja Mira ajetaan kukin ahtaalle, huolimatta siitä mitä pelaaja on aiemmin tehnyt.

Huomio! Arviossa vältetään tätä jaksoa koskevia paljastuksia, mutta siinä muistellaan aiempia episodeja.

Neljäs jakso tarjosi sekä ylä- ja alamäkiä. Hahmot pääsivät toimimaan aktiivisesti ja jopa enimmäkseen altavastaajana ollut Rodrik näytti saavan asioita aikaan...ennen loppukohtausta joka veti maton taas tämän sekä pelaajan jalkojen alta.

Sons of Winter oli valoisa hetki siinä jatkuvassa iltahämärässä, jossa tämä valtaistuinpeli on vaeltanut. Nest of Vipers jatkaa osin samoissa tunnelmissa, mutta toisaalta sarja luisuu takaisin vanhoihin pahoihin tapoihinsa. Tämä näkyy erityisesti Forrestereiden kotikonnuilla, jossa Rodrik palaa taas potkupallon asemaan.

Tämä on mainos:
Game of Thrones - A Telltale Games SeriesGame of Thrones - A Telltale Games Series

Yksi sarjan "suurista paljastuksista" on tietenkin petturi Forrestereiden riveissä, enkä voi sanoa yllättyneeni tämän henkilöllisyydestä tai siitä miten tämä pelimekaanisesti valittiin asemaansa. Henkilön identiteetistä ei anneta mitään aiempia vinkkejä, eivätkä hänen tähänastiset toimensa sovi yhteen paljastuksen kanssa. Niinpä koko homma vaikuttaa päälle liimatulta.

Petturin suuri puolustuspuhe ei myöskään heijastanut sitä, miten olen Rodrikia pelannut, vaan se nojasi mustavalkoisesti yhteen pelin monista vastakkainasetteluista. Näin kaikki aiemmat tasapainoilut jäivät tuntumaan ontoilta.

Sekä Miran että Garedin osiot jäävät kovin kapeiksi, eivätkä ne juurikaan edistä tarinaa. Vaikuttaisikin nyt siltä, ettei näiden toimilla ole enää edes aikaa tehdä suurta vaikutusta Forrestereiden talon lopullisen kohtaloon, ja nämä lähinnä pelataan syrjään. Joko Mira tekee jotain todella yllättävää viimeisessä jaksossa, tai sitten sarjalle on suunniteltu toiveikkaasti toista kautta.

Tämä on mainos:

Asher on noussut suosikikseni tässä pelisarjassa, ja tälläkin kertaa nautin tämän seikkailuista eniten. Reipas soturi pääsee todistamaan miehisyyttään uusille potentiaalisille liittolaisille, joka johtaa tietysti tiukkaan taistelukohtaukseen. Toiminta ei ole nyt aivan yhtä mielenkiintoista kuin viime kerralla, mutta tunnelma on tiivistä ja pitää pelaajan takuulla varpaillaan.

Asherin osiossa harmittaa taas todella outo tulkinta Daeneryksestä, joka ei vastaa ollenkaan tv-sarjan mallia. Telltalen Daenerys on uppiniskainen, impulsiivinen ja jopa kunniaton, joka vaikuttaa kummalliselta vedolta. Etenkin kun ottaa huomioon, kuinka innokkaasti valtaistuinpelin tv-versiota muuten apinoidaan.

Jakso huipentuu vanhan koulukunnan mustavalkoiseen Telltale-valintaan, joka on toki dramaattinen ja vaikuttaa varmasti siihen mitä viimeisessä jaksossa tapahtuu. Samalla se haiskahtaa jälleen vanhemmilta Telltale-peleiltä ja nollaa monia aiemmista valinnoista.

Nest of Vipers ei ole varmasti huonoin tämän kauden jaksoista, muttei se ole paraskaan. Arvosana säilyy kahdeksikossa, mutta viimeisellä jaksolla on nyt paljon lunastettavaa.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
HQ
Game of Thrones - A Telltale Games SeriesGame of Thrones - A Telltale Games SeriesGame of Thrones - A Telltale Games Series
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Viihdyttäviä uusia sivuhahmoja
-
Karkean mustavalkoisia valintoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä