Suomi
Gamereactor
arviot
Garage Inc.

Garage Inc.

Mafialle velkaantuminen on vaarallista, etenkin jos satut olemaan hyödyllinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Garage Inc. on noinsanottu Diner Dash -peli, eli pelaaja käskyttää hahmoaan ympäri ruutua palvelemaan vaativia asiakkaita ja keräämään näiltä rahat yhä nopeammassa tahdissa. Garage Incillä vain on yksi mielenkiintoinen koukku: se kertoo tarinan mafialle velkaantuneesta mekaanikosta, eikä se tarina ole kovinkaan lämminhenkinen.

HQ

Angelo on haaveillut oman korjaamon perustamisesta jo vuosia, mutta rahaa ei vain ole. Oman onnensa sankari, Sal-serkku lainaa Angelolle tuhat dollaria korjaamon perustamista varten. Aluksi mekaanikon ura onkin yhtä juhlaa, mutta jahka käy ilmi, että Sal on velkaa mafialle, tilanne mutkistuu. Koska Angelo on velkaa Salille ja Sal mafialle, käytännössä Angelo on velkaa mafialle. Ja mafia perii aina omansa, tuhdilla korolla. Niinpä Angelo pistetään töihin, jossa poiketaan selvästi kaidalta polulta.

Juuri Garage Incin tarina on se voima, mikä erottaa pelin omaksi edukseen. Mafia ei kohtele Angeloa kovinkaan hellästi ja tonnin lainaan päivittäin kertyvät korot saavat aikuisen miehen itkemään avoimesti. Tarina kerrotaan näteillä piirroksilla, jota säestää ihan mukiinmenevä ääninäyttely. Peli ei myöskään epäröi tehdä pelaajalle selväksi, miten kurjaa on olla mafialle velkaa, mikä on mafiahenkisissä peleissä tervetullut näkökulma tuttuun aiheeseen.

Pelimekaanisesti Garage Inc ei myöskään petä. Kosketusnäytöllä pelattavassa pelissä pelaaja koskettaa korjaamon eteen ajavaa autoa ja käskyttää sen yhdelle tarkastuspisteistä. Jahka Angelo on tehnyt auton kunnosta diagnoosin, se ohjataan rasvamonttuun korjattavaksi. Angelo osaa itsekin korjauspuuhat, mutta kunnon ekspertti on moninkertaisesti sankariamme nopeampi. Autoja kuitenkin tulee niin nopealla tahdilla, että omistajankin on liattava kätensä myös kirjaimellisesti. Vielä kun hyrysysyissä on useampaa erilaista vikaa joista jokainen vaatii oman eksperttinsä, hahmojen käskyttäminen rasvamontusta toiseen vaatii nopeaa tilanteen hallintaa.

Mafialle tehtävissä töissä taas on tiukka aikaraja, jossa pitää suorittaa useita minipelejä - panssarioven kiinnittäminen vaatii teräslevyn irti hitsaamista, reikien poraamista kiinnittämistä varten, niittien paukuttamista ja ovipinnan takaisin vasaroimista, ja kaikki tämä pitää tehdä nopeasti ja tehokkaasti, tai muuten vieressä seisova gorilla hermostuu.

Tämä on mainos:

Vaikka diner dash -pelien konsepti on niin läpikotaisin jalostettu, että genressä on vaikea saada mitään omaperäistä aikaiseksi, Garage Inc onnistuu siinä. Sitä pelaisi jo ihan pelkän erilaisen tarinansa ansiosta, ja viimeistään pelin hiottu toteutus ja erinomaisesti kosketusnäytölle sopiva pelimekaniikka nostavat sen kirkkaasti kilpailijoidensa yläpuolelle.

Garage Inc.
Garage Inc.
Garage Inc.
Tämä on mainos:
Garage Inc.
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erilainen juoni, hyvin hiottu pelimekaniikka
-
Tylsät äänet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Garage Inc.Score

Garage Inc.

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Garage Inc. on noinsanottu Diner Dash -peli, jolla on vain yksi koukku: se kertoo mafialle velkaantuneesta mekaanikosta.Ladataan seuraavaa sisältöä