Suomi
Gamereactor
arviot
Gatling Gears

Gatling Gears

Gatling Gears pyrkii sille - jo hieman saturoituneelle - toimintapelien alueelle, jossa räime ei lakkaa eikä henkeä vedetä. Sivuosaan nopeasti jäävä Imperiumin ja Vapaiden Ihmisten välinen konflikti esitellään nopeasti, jotta itse räiskintä voi alkaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Omaperäisyyden osastolla ei suuremmin juhlita. Gatling Gears käyttää jo monista peleistä tuttua kahden tikun ohjausta, jossa vasen käskyttää jalkoja ja oikea ampumasuuntaa. Tykkilavettina toimii tällä kertaa kaksijalkainen mekaaninen tankki konetykkeineen, kanuunoineen ja kranaatinheittimineen. Kaksi edellistä ampuvat minne nenä näyttää, kranujen suuntaa voi hienosäätää toisella tatilla. Ohjaustapa juurtuu selkäytimeen vikkelästi, eikä ongelmia tule edes tiheimmissä vihollisviidakoissa. Peli lainaa vahvasti myös japanilaisista räiskintäpeleissä, joissa kuvioina lenteleviä luotisuihkuja väistellään ammuskelun lomassa. Vihollisosastosta vastaavat erilaiset jalkamiehet vaihtelevankokoisina ryhminä, tankit, lennokit ja eksoottisemmat viritykset pomovastustajia unohtamatta.

Ensimmäinen silmiinpistävä asia Gatling Gearsissa on sen ulosanti. Todella näyttävä grafiikka tekee välittömästi vaikutuksen, joka vain paranee isompaan aseistukseen ja vääntöön päästäessä. Steampunk-henkinen maailma on täynnä pieniä yksityiskohtia, jos niitä ehtii komeiden räjähdysten lomassa tiirailemaan. Etenkin kentiltä kerättävät väliaikaiset asebonukset tuovat sellaista tutinaa ruudulle, että oksat pois. Audiopuoli on vähemmän yllättäen aseen räksytyksen, pamausten ja yleisen sotaulinan täyttämää. Jykevä klassinen ja vähemmän klassinen musiikki komppaa hyvin mukana.

Kuten niin monissa muissakin vastaavanlaisissa peleissä, Gatling Gearsissa suurin kompastuskivi on vaihtelun puute. Kenttien välillä päivitettävä sotakone, vaihtuvat maisemat ja viholliset tuovat oman mausteensa soppaan, mutta perustoiminta ei muutu varsin pitkän kampanjan aikana. Onneksi peliä pääsee pelaamaan sekä kampanjan että selviytymistilan muodossa kaverin kanssa niin samalta sohvalta kuin netin ylikin. Normaalia XBLA-peliä kalliimpi (1200 MS-pistettä) hintalappu on siis juuri ja juuri oikeutettu.

Gatling GearsGatling GearsGatling GearsGatling Gears
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Komia ku mikä, yhteistyötila
-
Pieni vaihtelun puute, hivenen kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Gatling GearsScore

Gatling Gears

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Vauhdikasta ja upean näyttävää toimintaräimettä, joka on kivaa myös kaverin kanssa.



Ladataan seuraavaa sisältöä