Suomi
Gamereactor
arviot
Gears of War 3

Gears of War 3: RAAM's Shadow

Syksyllä julkaistu Gears of War 3 on saanut ensimmäisen yksinpeliin painottuvan lisäosan. Kolmituntinen minikampanja vie pelaajan aikaan ennen ensimmäisen pelisarjan peliä ja tutustuttaa liudan uusia ja vanhoja hahmoja, muun muassa tietysti sen Gearsin ison pahan suden - Kenraalin Raamin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Epic lupasi jo ennen Gears of War 3:n julkaisua lisäosia ja jatkuvaa tukea pelisarjan faneille. Lupauksista näytetään pidettävän mukavasti kiinni, sillä erikoisia pelimuotoja tarjoavia viikonlopputapahtumia, pikkuhärpäkettä sekä kenttiä on ilmestynyt jo ensimmäisten kuukausien aikana kiitettävästi.

RAAM's Shadow lisää peliin noin kolmen tunnin pituisen minikampanjan, kuusi uutta moninpelihahmoa, yhden asemaalauksen (suklaa) sekä 250 pisteen arvosta saavutuksia. Paketin hinta on 1200 Microsoft-pistettä eli noin 15 euroa, mikä tosin tulee fanille halvemmaksi, jos kausipaketti on tullut ostettua. Yksinään paketin hinta voi tuntua korkealta. Jos kampanjan läpäisee vain kerran, tulee pelitunnin hinnaksi viisi euroa, jolloin pakettia tuskin voi hyvällä omatunnolla suositella. Saavutuksia himoitsevalle fanille tai innokkaita pelikavereita omaavalle tilanne on kuitenkin täysin erilainen. Kaverin kanssa kampanjan pelaa mielellään useampaankin otteeseen.

Gears of War 3

Raamin varjossa pelaaja matkustaa ajassa takaisin Locust-sodan alkupäiviin, jolloin ihmiskunnalla näytti vielä olevan rahkeita selvitä hötäkässä hengissä. Tilanne on kuitenkin muuttumassa maan alta vyöryvien locustien aloittaessa täyden hyökkäyksen Lliman kaupunkia vastaan. Vanhojen tuttujen kuomien sijaan pelattavaksi saadaan aikaisemmin lähinnä sivuosia ja oheistuotteita tähdittänyt Zeta-ryhmä, joka koostuu körmyistä Barrick (sarjakuva), Lt. Minh Young Kim (Gears of War) ja Tai Kaliso (Gears of War 2). Lisäksi mukana on täysin uusi naishahmo Alicia Valera.

Tämä on mainos:

Räime COG-sotilailla on tuttua Gearsiä. Joidenkin mielestä varmaan liian tuttua, mutta kun kyseessä on lisäri, tämä on odotettavaa. Parasta lisäosassa on kuitenkin päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa kampanjassa locusteilla. Pelaajat hyppäävät nimittäin Kenraali Raamin, eliittiluokan Theron-kaartilaisen, sekä kilpeä ja sotanuijaa kantavien maulereiden massiivisiin saappaisiin. Locustien kenttäpätkät ovat lyhyitä ja todella suoraviivaisia, mutta ne tuovat silti virkistävää vaihtelua ihmisillä pelaamiseen. Erityisesti jättimäisellä Raamilla raivoaminen lähettämällä tappavia lentäviä Kryll-laumoja pilkkomaan surkeita ihmisrääpäleitä oli munakasta meininkiä. Toivottavasti tulevissa lisäosissa locustien arsenaalia ja kenttiä nähdään lisää.

Gears of War 3

Lisäosien arvioiminen on usein turhauttavaa: niiden arvo mitataan sillä, kuinka paljon peruspelistä jaksaa vielä olla kiinnostunut. Minulle RAAM's Shadow oli todella hauska pelikokemus. Gears-fanille pakettia voidaankin pitää vähintäänkin tyydyttävänä. Elementit ovat tuttuja, mutta uusia pieniä kujeita on juuri sopivasti, jotta toiminta on mielekästä ja hauskaa. Bugeja on sen sijaan lisäosaan jäänyt enemmän kuin emopeliin. Yksi välivideoista on muun muassa jäänyt optimoimatta ja on kuvanlaadultaan silmiinpistävästi huonompi kuin muut. Yksi Gamereactorin avustaja puolestaan jäi kerran muista jälkeen ja jymähti ulos pelialueelta. Mielikuvitusta olisi saanut käyttää toisaalta myös saavutuksissa. Ne kun tuntuvat vaihtelevan superhelpoista lähinnä ärsyttäviin grindauksiin samalla tavoin kuin edellisessä Horde Command Packissä. Hukattua potentiaalia hoikaa myös se, ettei mukana ole mitään kerättävää pikkukivaa, vaikka kentät suorastaan kerjäisivät sellaisia.

Loppukaneettina voidaan siten sanoa, että raamit ovat hyvin kohdallaan, mutta kuva keskellä ei ole aivan täydellinen. Tyyris hinta voi harmittaa, mutta Gearsin fanit jaksanevat silti sen toimivaa taidetta tuijottaa porukalla illan jos toisenkin. Kiitos ja anteeksi - raamivitsi oli pakko käyttää.

Tämä on mainos:
Gears of War 3Gears of War 3Gears of War 3
Gears of War 3
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Riittävästi uusia kujeita, locusteilla pelaaminen, mukavaa syvennystä pelimaailmaan
-
Kallis jos aikoo pelata läpi vain kerran, bugeja jäänyt enemmän kuin emopelissä, hieman tylsät saavutukset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • HCK1
    Olen pelaillut Gears of War pelejä ensimmäisestä osasta lähtien. Itselle Gears of War pelit ovat Xbox 360 parhaimmistoa! Tykkään pelin... 10/10
  • Izrael
    Gears of War on Xbox 360:lla 2006 aloitettu pelisarja, jossa ei hikeä ja äijäilyä säästellä - eikä myöskään ankaraa hurmetta. Edelliset... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Gears of War 3Score

Gears of War 3

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Epic Gamesin pelitriologian kolmas ja viimeinen osa viimein Gamereactorin arvioitavana.

5
Gears of War -suunnittelija eroaa

Gears of War -suunnittelija eroaa

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Cliff Bleszinski ilmoitti kaipaavansa taukoa pelinkehityksestä ja jättävänsä studion, jolla on työskennellyt parikymmentä vuotta.Ladataan seuraavaa sisältöä