Suomi
Gamereactor
ennakot
Ghostbusters

Ghostbusters

Kasariklassikoksi muodostuneesta leffakaksikosta tuttu haamuntorjuntanelikko palaa protonireput selässään pelikentille. Ennakkotestiin saapui tehokonsoleille ja pc:lle kesäkuussa julkaistava versio, joka on dallasilaisen Terminal Reality -pelistudion käsialaa. Haamujengiläisyys vaikuttaa mielenkiintoiselta ammattivaihtoehdolta, mutta parannettavaakin löytyy.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelin käsikirjoitus on elokuvat kirjoittaneiden Dan Aykroydin ja Harold Ramisin käsialaa. Aykroydin mukaan peli olisi ainakin osin jatkoa elokuville, vaikka pelatessa tuntuu enemmänkin, että juoni kierrättää elokuvista tuttuja elementtejä liiaksi ollakseen varsinainen jatko-osa.

Elokuvista tuttujen nimien lista jatkuu myös käsikirjoituksen jälkeen, sillä kynämiesten kanssa haamujengin täydentävät Bill Murray ja Ernie Hudson lahjoittavat äänensä roolihahmoilleen, ja muutama leffoista tuttu sivuhenkilö täydentää kavalkadin. Ääninäyttely on pitkälti laadukasta, vaikka haamujengin naistenmies Venkmanin (Murray) repliikit kuulostavat irrallisilta muuhun dialogiin nähden. Kasarifanien iloksi pelissä kuullaan myös Ray Parker Jr:n tutuksi tekemää Ghostbusters -biisiä.

Tietämättömille kerrottakoon, että Ghostbusters on eräänlainen tuholaistorjuntapalvelu, joka nappaa perinteisempien häiriköiden sijaan haamuja ja muita poltergeisteja. Pintapuolisesta eroavuudestaan huolimatta peli toimii melko perinteisen räiskintäpelin tapaan, vaikka kaikkia haamuja ei niinkään tapeta, vaan osa täytyy hoitaa vangitsemalla. Haamujengin perusvarustukseen kuuluu ydinkiihdytteinen protonireppu, johon kiinnitetty hiukkastykki on pelaajan perustussari. Protonivirtaa käytetään ensin aaveiden väsyttämiseen, jonka jälkeen räyhähenget voidaan ohjailla ansan yläpuolelle saman säteen avulla.

Pelin varrella aseistusta voidaan päivitellä tehokkaammaksi, ja erityyppisten aseiden joukosta löytyy osin räiskinnöistä tuttujen aseiden haamujengityylisiä sovituksia, kuten lähinnä raketinheitintä muistuttava bosoniase. Huikean tieteelliset nimitykset ovat siis lähinnä mukatieteellistä jargonia. Haamujen nappaukseen käytetään myös PKE-mittaria, eli psykokineettistä energiaa mittaavaa laitetta. Mittarilla etsitään pelin määrittelemissä kohdissa haamuja ja muita mielenkiinnon kohteita hieman metallinpaljastimen tapaan.

Tämä on mainos:

Ghostbusters osuu tyylillisesti hyvin maaliinsa, ja elokuvien ystävät arvostavat viittauksia alkuperäisteoksiin, vaikka osan kumarruksista olisi voinut toteuttaa hienovaraisemminkin. Pelillisesti ei ole luvassa varsinaisia mullistuksia, ja sisälsipä ennakkoversio vielä muutaman etenemistä estävän virheenkin. Pelin moninpeli keskittyy kilpailulliseen haamujen nappailuun, joten perinteistä tappomatsia ei ole luvassa.

Ennakkoversion perusteella tuntuu, että lopullinen peli tulee jakamaan mielipiteitä. Räiskintäpeliveteraanit kaivannevat hieman sujuvampaa ohjausta ja jämäkämpää pelituntumaa. Fanit kuitenkin arvostanevat herrojen Aykroyd ja Ramis panostusta, sillä peli tuntuu varsin Ghostbustersmaiselta.

Ghostbusters
Ghostbusters
Tämä on mainos:
Ghostbusters
Ghostbusters
Ghostbusters
Ghostbusters
Ghostbusters
Ghostbusters

Aiheeseen liittyviä tekstejä

8
GhostbustersScore

Ghostbusters

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Kolmas kokopitkä Ghostbusters-elokuva muuntui nätisti lapsiystävälliseksi ja vauhdikkaaksi toimintaseikkailuksi.

0
Huhun mukaan Ghostbusters tulee taas

Huhun mukaan Ghostbusters tulee taas

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kymmenen vuotta sitten Atari julkaisi pelin Ghostbusters PC:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle. Mukana olivat kaikki alkuperäiset haamujahtaajat tutuissa rooleissaan: Peter...

2
Ghostbusters

Ghostbusters

ENNAKKO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Kun naapurustossa on jotain kummaa, kellekäs soitat? Ghostbusters vangitsee leffojen hengen yllättävän hyvin.Ladataan seuraavaa sisältöä