Suomi
Gamereactor
arviot
God of War Collection

God of War Collection

God Of War Collection tarjoaa paljon pelattavaa, mutta ei mitään uutta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sony Santa Monican studion God of War on yksi Playstation 2 -konsolin tunnetuimpia pelisarjoja. Ensimmäinen God of War julkaistiin vuonna 2005 ja jatko-osa saapui markkinoille muutaman vuoden myöhemmin. PSP-käsikonsolille on julkaistu myös kaksi peliä. Kaikki Playstation 2 -konsolin ja PSP:n God of Warit ovat saaneet käännöksen Playstation 3:lla. Nämä uudisversiot ovat lähinnä niputtaneet sarjan pelejä yhdelle levylle ja päivittäneet tekstuureja lisäksi ruudunpäivitystä. Nyt viimein vuonna 2009 PS3:lle julkaistusta God of War Collectionista on saapunut Vitalle oma versio. Paketti sisältää kaksi sarjan ensimmäistä osaa. Sanzaru Games pelistudio on tämän kääntötyön takana. Sanzaru Games on tunnettu Sly-pelien parissa työskentelystä. Onko käännöksen käännös ostamisen arvoinen?

Seikkailupelisarjaa tähdittää sodanjumala Kratos, ja tarinan tapahtumat sijoittuvat antiikin Kreikkaan. Pelin nimen mukaisesti sarjan osat käsittelevät Kratoksen matkaa sodanjumalaksi. Olin jo ehtinyt unohtamaan minkälainen antisankari päähahmo on. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Kratos lahtasi useita kymmeniä sivullisia verenmakuisella kostoreissullaan. Kratos ei todellakaan vastaa klassista antiikin, saati sitten nykyistä, sankari-ihannetta. Ensimmäinen osa on käytännössä matka uudeksi sodanjumalaksi ja jatko-osa jatkaa luonnollisesti tapahtumia siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Peli on yhdistelmä seikkailua, pulman ratkontaa ja perinteistä hack and slash -meininkiä.

God of War CollectionGod of War CollectionGod of War Collection

Sulava pelimekaniikka on kuin tehty käsikonsolit mielessä ja sarjan alkupään osat ovat kestäneet äärimmäisen hyvin aikaa. Vitan etu on se, että käytössä on lähes samat näppäimet kuin PS2:n ohjaimessa, lukuun ottamatta L2 ja R2 -näppäimiä. Vitan kosketusnäyttöä hyödynnetään silti rikollisen vähän. Kosketusominaisuudet ovat käytössä vain lähinnä arkkujen avaamisessa, tallentaessa ja tavaroiden siirtelyssä. Esimerkiksi takakosketuspaneelia olisi voinut hyödyntää oikein hyvin myös tilanteissa, joissa joutuu nopeasti painamaan valikoituja näppäimiä. Olisin toivonut peliin mahdollisuuden valita jommankumman ominaisuuden käyttöön ennalta määrättyjen nappien painamisen sijasta.

Tämä on mainos:

Ilmestyessään God of War oli yksi Playstation 2 -konsolin upeimpia pelejä. Käännös on visuaalisesti suurimmaksi osaksi onnistunut ongelmitta Vitalle, ja erityisesti kenttä- ja hahmosuunnittelu tekee pelin visuaalisesta yleisilmeestä kaunista katsottavaa. Kaunis graafinen yleisilme toimii hyvin Vitan kristallinkirkkaalta ruudulta. Vitan käännöksessä on toisaalta ruma kääntöpuoli. Käännös ei ole yhtä sulava ruudunpäivitykseltään kuin Playstation 3:n vastaava ja yskähtelee toisinaan varsinkin massiivisten loppuvastusten kohdalla. Erityisesti ruudunpäivityksen ongelmat korostuvat, kun ruudulla on paljon vihollisia yhtä aikaa. Oli myös hieman outo ratkaisu kehittäjältä olla koskematta välianimaatioihin, jotka ovat sumean näköisiä verrattuna liikkeessä olevaan peliin. Resoluutio ei myöskään yllä PS3:n version tarkkuuteen. Matala resoluutio ja puuroiset tekstuurit korostuvat erityisesti ensimmäisessä osassa.

God of War on yksi Sonyn tärkeimpiä pelisarjoja, joten God of War Collectionin käännös Vitalle oli varsin selkeä ratkaisu julkaisijalle. Olisin silti odottanut lisää bonusmateriaalia peliin, koska kokoelman kotikonsolijulkaisusta on jo kulunut useampi vuosi. Pienistä ongelmista huolimatta tämä on silti pelaajalle hyvä ostos. Paketti tarjoaa paljon pelattavaa, vaikka siitä ei löydykään mitään uutta. Mikäli olet sarjan ystävä, tai jostain syystä God of War pelisarja on jäänyt kokematta, niin suosittelen pelin ostamista. Pelit toimivat hyvin käsikonsolilla, joten toivottavasti tulevaisuudessa tulemme näkemään lisää Kratosta PS Vitalla.

HQ
God of War CollectionGod of War CollectionGod of War CollectionGod of War Collection
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon pelattavaa, sulava pelimekaniikka
-
Matala resoluutio, ruudunpäivitys, turhat kosketusominaisuudet, paketissa ei ole mitään uutta sisältöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • FallenStar14
    God of War Collection (PS3) - Jumalaista verilöylyä Jos johonkin sanaan minun tulisi tiivistää antiikin Kreikan mytologia, kaikista osuvin sana... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä