Suomi
Gamereactor
arviot
God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarök - Valhalla DLC on loistava

Kratos tähdittää uutta ilmaista laajennusta God of War: Ragnarökissa, ja ilmainen on aina mukavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Laajennuksien julkaiseminen ei ole uutta, mutta ilmaisien laajennuksien julkaiseminen on. Santa Monica Studio onkin julkaissut God of War: Ragnarökiin laajennuksen Valhalla. On sanottava, että joulu tuli tänä vuonna etuajassa Kratoksen hahmossa.

Valhallan tapahtumat sijoittuvat peruspelin tapahtumien jälkeiseen aikaan. Tosin uutena pelaajana voi karkeloon sännätä heti niin halutessaan, vaikka onkin suositeltavaa pelata ensin peruspeli pohjille. Valhalla tarjoilee yllättävänkin paljon tarinaa ollakseen vain uusi pelimuoto, ja mukana on myös viittauksia Kratoksen menneisyyteen. Tarinan keskiössä on ymmärryksen ja sisäisen hyväksynnän etsintä, jota peilataan menneisyyden tekemisiä vasten. Jos siis pelisarja on laajemmin tuttu ja mieluinen, on Valhallassa paljon koettavaa.

Pelattavuuden puolesta roguelike tarjoaa toistuvia ja alati vaikeutuvia haasteita jokaisella yrityksellä. Santa Monica Studio on tehnyt hyvää työtä tasapainottaen tarinan, hahmonkehityksen ja toiminnan keskenään. Roguelike-lajityypin isoja nimikkeitä ei ehkä uhata, mutta suoritus on silti onnistunut. Rytmitys on sitä paitsi erittäin onnistunut. Kratos tuntuu alusta asti pätevältä, ja haastetason kasvaessa pelaaja tuntee koko ajan edistyvänsä.

Tämä on mainos:

Määrällisesti tarjonta on niin ikään kohdallaan, sillä loppuun pääsee noin 5-6 tunnissa. Mitta on juuri oikea, että pääsee käsiksi toimintaan, mutta ei liian pitkä, että pelaaminen tuntuisi Olympos-vuorelle kiipeämiseltä. Kovemmalla tasolla voi varautua pelaamaan kauemmin, ja loppuun asti pääsemisen jälkeenkin on syytä palata takaisin katsomaan uusia haasteita ja tarinallisia osuuksia.

Valhalla on siis mitä parhain tekosyy palata God of War: Ragnarökin pariin. Sony olisi aivan hyvin voinut laskuttaa laajennuksesta hyvän hinnan, eikä kukaan olisi valittanut. Vuonna 2022 God of War: Ragnarök oli yksi niistä parhaimmista peleistä, ja Valhalla muistuttaa jälleen kerran kansaa siitä, miksi Santa Monica Studio on yksi maailman parhaista pelinkehittäjistä.

God of War: RagnarökGod of War: RagnarökGod of War: Ragnarök
God of War: RagnarökGod of War: Ragnarök
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mukava tarina, tuotantoarvot kohdallaan, ilahduttava haaste, hyvä mitta, ilmainen, mahtava pelattavuus
-
Koskaan ei voi olla liikaa Kratosta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä