Suomi
Gamereactor
arviot
Golf Story

Golf Story

Switchin erilainen urheiluroolipeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sidebar Gamesin Golf Story julkaistiin aivan yllättäen takavasemmalta. Nintendo oli toki esitellyt peliä muutamaan otteeseen indie-pelien kavalkadin mukana, mutta nimike jäi syksyn muun pelitulvan alle. Golf Storyn traileri kuitenkin riitti onneksi kiinnittämään Switchillä pelaavan kansan huomion. Lyhyesti sanottuna Golf Story on ehdottomasti ostamisen arvoinen peli, ja minä kerron nyt miksi.

Hurmaava Golf Story innoittuu klassisista isometrisistä roolipeleistä, joissa peli koetaan lintuperspektiivistä. Tehtäviä suoritetaan, henkilöhahmoja tavataan, varusteita vaihdetaan ja päivitetään, sivupolkuisia tarinoita tehdään. Golf Story ottaa isolla kauhalla menneistä peleistä niin ulkoasun kuin tunnelmankin osalta. Kyseessä on nostalginen matka aikaan, jolloin pelit eivät olleet niin vakava juttu. Golf Storylla on perinteisen roolipelin rakenteestaan huolimatta yksi aivan erityinen oma juttunsa.

Roolipelielementit ovat nimittäin vain puolet Golf Storysta. Vastaan tulevat tilanteet ratkaistaan miekkojen ja magian sijasta arcade-tyyliin toimivalla golfaamisella. Yhdistelmä kuulostaa tietenkin hyvin kummalliselta, ja juuri tällä tavalla Golf Story erottuu kilpailijoistaan. Pelatessaan tuleekin miettineeksi useaan otteeseen, miksei tätä ole keksitty aiemmin.

Golf on se pääasiallinen keino, jolla pelimaailman kanssa ollaan vuorovaikutuksessa. Kokemustasoja ansaitaan löytämällä ja tekemällä tehtäviä. Ansaitulla rahalla puolestaan ostetaan uusia mailoja. Kaikki odotetut toiminnot ja rakenteet ovat paikoillaan, ja ne kaikki toimivat valitun urheilulajin puitteissa. Kaikki myös esitetään hieman retroilevan satiirisen ulkoasun keinoin. Tehtävienkin suorittaminen tapahtuu golfaamalla. Tämä saattaa kuulostaa itseään toistavalta, mutta peliajatus on niin tuore, ettei moista oikeastaan edes huomaa. Aikaa myöten arvossa noustaan pelin muutamien golfklubien asteikossa, jolloin joku satunnainen kateellinen kanssapelaaja saattaa haastaa matsiin. Pelissä on myös aluksi luoksepääsemättömiä alueita, joihin oikeuttava jäsenyystaso on ensin ansaittava. Lyhyesti sanottuna Golf Storyssa riittää tekemistä, eikä meno tunnu tylsältä, vaikka suurimman osan ajasta ratkaisuna onkin vain golfaaminen.

Golf StoryGolf StoryGolf Story
Tämä on mainos:

Näennäisen monotonisuuden vuoksi on hienoa, että itse pelaaminen toimii suorastaan loistavasti. Meno on eittämättä arcade-tyylin golfia, eikä mistään vakavasta simulaatiosta voida puhua. Mailojen välillä voi vaihtaa vapaasti, päättää mihin kohtaan palloa lyö, ja sitten erillinen mittari määrittää summittaisen alueen, johon pallo päätyy. Vaihtoehtoja on juuri sen verran, että pelaamisessa tuntuu olevan tarpeeksi syvyyttä. Kaikkea on silti osattava katsoa tiukasti satiiristen lasien läpi, ja tämän ansiosta Golf Story on erittäin rentouttava pelikokemus. Jokaisen pelimaailman selvittäminen on pitkän yhdeksänreikäisen turnauksen takana. Panosten kasvaessa pelaaja itse ei kuitenkaan tunne jännityksen nousevan. Golf Story löytää oman rajallisen maailmansa sisällä sen oman juttunsa ja tietää, mitä onnistumiseen tarvitaan.

Kepeydestä huolimatta ihan oikea tarina on myös mukana. Yllättäen tarina on melkoisen aikuismainen. Pelaaja palaa viheriölle monia vuosia sen jälkeen, kun hänen nyt jo edesmennyt isänsä koetti selvittää kaikki yhdeksän reikää. Pelaajalla on myös takanaan vaikea avioero. Näin ollen kierroksen selvittäminen ja omista kyvyistä valmentajan vakuuttaminen muuttuu henkilökohtaisesti tärkeäksi projektiksi, joka määrittää omanarvontunnetta. Tämä kuulostanee alavireiseltä, mutta paikkojen tutkiminen, varusteiden päivittäminen ja golfin pelaaminen varmistavat viihtymisen kevyessä tunnelmassa.

Ehkä ainoa valituksen aihe on se, että tilanteita olisi voinut ratkaista enemmän jonkin muun kuin golfin avulla. Mukana on toki joitakin minipelejä, mutta mikään niistä ei edistä itse tarinaa. Monipuolisuuden nimissä muutkin tehtävätyypit olisivat olleet tervetulleita.

Vaihtelun puute ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että jokaisen Switch-pelaajan tulisi katsastaa Golf Story. Hieman Snipperclips: Cut it out, together! -pelin malliin kyseessä on laitteen yksi helmistä, joka on aivan liian helppo unohtaa muiden pelien viedessä huomion. Golf Story on eräs Switchin parhaista peleistä.

Tämä on mainos:
Golf StoryGolf StoryGolf Story
Golf StoryGolf Story
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Ulkoasu, hyvin toimiva golfaus, hurmaava
-
Tehtävistä puuttuu vaihtelua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä