Suomi
Gamereactor
arviot
Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Polyphony Digitalin ajelupelisarjan uusin osa nyt tarkastelussa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ajastani videopelaajana autopeleissä ehkä 99% kyse on ollut värikkäästä arcade-ajamisesta. Toisin sanoen simulaattoreista minulla on hyvin vähän kokemusta. Tuntuma on ollut se, että vaadittavat ennakkotiedot autoista ja rallin ajamisesta ovat olleet liian kovat. Toivoin Gran Turismo 7:n olevan poikkeus tähän.

Alusta asti on selvää, että Gran Turismo 7 on nostalgiamatka autopelaamiseen. Jo alussa peli vyöryttää pelaajan eteen kuvia moottoriurheilun historiasta. Pian tämän jälkeen se pelaajan oma matka rallikuskina alkaakin.

HQ

Jo ensimmäinen kisa ottaa luulot pois. Pelaaminen on vaikeaa, ja paljon on opittavaa. Onneksi juuri siinä Gran Turismo 7 on hyvä. Seuraava kisa esittelee aliohjauksen, joka on sarjalle ominaista. Polyphony Digital ei onnistu luomaan vauhdin tunnetta peliinsä, joten suuntaan mutkiin liian kovalla nopeudella. Tämä ongelma, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, on iso osa peliä.

Tämä on mainos:

Vaikeasti ohjattavat autot yhdessä huonon vauhdin tunteen kanssa eivät vielä estä pitämästä hauskaa Gran Turismo 7:n parissa. Lisäksi kokemuksen karttuessa se ajaminenkin alkaa sujua. Ajajan testit aiemmista peleistä, joita ei ollut GT Sportissa, ovat taas mukana normaalisti. Ne on pakko suorittaa, jos mielii edetä omassa uratilassa. Tarvitsen ehkä niitä kokemukseni puuttumisen vuoksi, mutta se varsinainen suorittaminen ei ole hauskaa.

Gran Turismo 7Gran Turismo 7
Gran Turismo 7Gran Turismo 7

Kuten jo mainitsin, Gran Turismo 7 on suureksi osaksi kunnianosoitus autourheilun historialle, ja se näkyy sisällössä. Keskiössä on se autokokoelman kartuttaminen, ja julkaisussa on 240 erilaista autoa kerättävänä, tuunattavana ja tyyliteltävänä. Varsin usein ennen kyseisen auton saamista on edessä lyhyt katsaus kyseisen merkin ja mallin historiaan. Näin pelaaja oppii samalla yhtä jos toista mielenkiintoista. Pidän siitä, millä tavalla Polyphony Digital opettaa pelaajalle asioita ilman liiallista yksinkertaistamista.

Tämä on mainos:

Työpajassa pelaaja pääsee ostamaan ja asentamaan päivityksiä autoihin. Päätän nopeasti säästää rahaa Lamborghiniin, ja vien auton testiin kisaan, joka aiemmin oli kovin vaikea. Tietenkin voitan, vaikka todennäköisesti osuinkin jokaiseen seinään ainakin kahdesti. Näin käy ilmi, miksi Gran Turismo 7 on tähän asti päästänyt ajamaan vain hitaammilla autoilla. Tämän vuoksi jätän uuden Lamborghinin hetkeksi talliin, ja palaan ajokoulun penkille.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 tarjoaa helpon aloituspisteen kaikelle ralliajamiselle, mutta myös veteraaneille kokemus tuntuu uskottavalta ja terävältä. Jokainen kisa mittaa keskittymiskykyä, sillä jokainen moka saattaa maksaa voiton. Pidän Polyphony Digitalin asettamasta haasteesta. Ajotuntuman oppimisessa menee aikansa, mutta kaikkeen tottuu.

Grafiikan osalta peli näyttää hienolta Playstation 5:n säteenseurannan ja silkkisen ruudunpäivityksen ansiosta. Latausajat ovat erittäin lyhyet, ja valikot ovat hyvin suunnitellut. Äänimaailma ei jostain syystä ole mahtava, ja jotkut autot kuulostavat lähinnä pölynimureilta. Kaikesta huolimatta kokonaisuus on hyvin kasassa, ja haptinen värinä Dualsense-ohjaimessa tuntuu oikein hyvältä.

HQ

On selvää, että Gran Turismo 7 -peliin on käytetty paljon rakkautta ja intohimoa lajiin. Jokaisen auton taustalla on tarina, ja Polyphony Digital on tehnyt hienoa työtä tämän oikean historian välittämisessä pelaajalle. Gran Turismo 7 on siksi mahtava ensiaskel jokaiselle moottoriurheilusta kiinnostuneelle.

Gran Turismo 7
Gran Turismo 7Gran Turismo 7Gran Turismo 7
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helposti lähestyttävä, näyttää hyvältä, tekninen suoriutuminen, kiinnostavaa tietoa moottoriurheilusta yleensä
-
Ajettavuus on edelleen hieman ongelma, äänimaailma ei loista, ajajan testit ovat edelleen tylsiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Gran Turismo 7Score

Gran Turismo 7

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Gran Turismo 7 on selkeästi sarjansa peli sekä hyvässä että pahassaLadataan seuraavaa sisältöä