Suomi
Gamereactor
ennakot
Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto Online: Freemode Events -ennakko

Rockstar on julkaisemassa ilmaisen päivityksen GTA Onlineen, jonka on määrä muuttaa pelikokemusta merkittävästi. Usko pois; testasimme päivitystä ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

GTA Online saa 15. syyskuuta uuden päivityksen nimeltä Freemode Events. Sen myötä GTA:n isojen lasten hiekkalaatikosta pitäisi muodostua entistäkin viihdyttävämpi. Tällä kertaa tarjolla ei ole vain uusia autoja tai kuteita, vaan tiedossa on myös useita uusia minitehtäviä. Free roam -pelimoodi ei ole enää ainoastaan kaoottinen aula useille absurdeille pelimuodoille, vaan siellä esitellään jatkossa tuunattuja kaaroja, harjoitellaan stuntteja ja kokeillaan roolipelaamista, esimerkiksi mielipuolisena bussikuskina.

Tuore päivitys niputtaa vapaaseen tallusteluun mukaan erilaisia tehtäviä, joita ilmestyy pitkin kaupunkia 12 minuutin välein. Tämä toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi Simeonin autokeikat. Kukaan ei pakota osallistumaan tehtäviin, ja aikaa voi kuluttaa vaikka maalamalla autonsa räikyvän vihreäksi 50. kerran. Tai sitten voi päristellä paikalle ja ottaa osaa johonkin hulvattomaan pieneen skabaan.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Yhdeksi suosikiksi nousi "Penned In". Siinä on ideana ajaa jatkuvasti kutistuvan keltaisen ympyrän sisällä. Sen ulkopuolelle voi harhautua ainoastaan pariksi sekunniksi, muutoin ajoneuvo räjähtää. Aluksi alue oli aika suuri, joten se ei tuottanut ongelmia. Tila kuitenkin kutistui jatkuvasti ja pikkuteiden jyrkät mäet, satunnaiset kivet ja tahalliset tönäisyt harvensivat kilpakumppanien määrää. Ajoittain joutui ajamaan junakiskoilla ja yhtäkkiä valtava juna halkoi ajoaluettamme aiheuttaen kauhunhuutoja kilpailijoissa.

Tämä on mainos:

Toinen uusi tapahtuma on nimeltään "Kill List Competitive", jossa kaksi tiimiä kisaa siitä, kuka saa eniten tappoja. Molemmat istuvat helikoptereissa ja maalitauluina ovat Merryweatherin joukot. Toiminta muuttuu nopeasti hyvän äänekkääksi pelaajien huutaessa ohjeita pilotille. Ei ole helppoa ohjata kopteria, jonka kyydissä on ristiriitaisia ohjeita huutavia tarkka-ampujia.

GTA Online suuntaa myös hieman Evolven alueelle "Hunt the Beast" -tehtävällä, jossa yksi pelaajista saa leikkiä teini-ikäistä ihmissutta muistuttavaa petoa. Otus on muita huomattavasti nopeampi ja vahvempi, eikä näy lainkaan kartalla. Hirviön tehtävänä on juosta kymmenen välietappia ja tällaisen saavutettuaan se paljastuu hetkeksi muille pelaajille. Mitä enemmän etappeja otus saavuttaa, sitä kauemmin se näkyy kartalla. Muiden pelaajien tehtävänä on pistää otus lihoiksi. Jos metsästäjä on alle 150 metrin päässä monsterista, hän kuulee varoitusäänenä toimivaa sihinää. Evolven tavoin yhteistyö kannattaa. Pari helikopteripilottia ilmassa toimivat tiedustelijoina ja loput kirmaavat otuksen perässä maanpinnalla.

Tiimipohjaisten tehtävien lisäksi tarjolla on haasteita, joissa kisataan muita vastaan pistetilastoissa. Näihin voi osallistua vain tiettyinä aikoina. Haasteiden avulla ratkotaan muun muassa nopein kuski ja eniten vahinkoa aiheuttanut sabotööri. Näiden lisäksi tarjolla on kisauksia motskarilla keulimisessa, pisimmän hypyn metsästystä, autojen varastamista mahdollisimman nopeasti ja vaikka mitä. Lista on pitkä, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä kisan.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Tämä on mainos:

Suuret Heist-tehtävät saavat myös uutta verta kahdesta tehtävätyypistä. Ensimmäinen on nimeltään "Hunting Pack" ja siinä yhden pelaajan täytyy saada ajettua suuri ajoneuvo turvallisesti tiettyyn kohteeseen. Speed-leffan hengessä vauhtia täytyy löytyä, tai muuten koko kosla räjähtää ilmaan. Loput pelaajat on jaettu kahteen ryhmään, jotka joko suojelevat ajoneuvoa tai yrittävät tuhota sen. Hauskaa hupia, mutta meno ei tunnu kovinkaan uudelta.

Sen sijaan "Cross The Line" tarjoaa Monty Pythonin sanoin jotain täysin erilaista. Ensimmäisenä mieleen tulee perinteinen Team Deatchmatch, mutta siihen yhdistetään jenkkifutiksen piirteitä. Kaksi joukkuetta yrmyilee toisilleen kapeassa tilassa ja heidän välillään on noin sadan metrin mittainen käytävä. Tiimit ovat värillisten viivojen takana ja tarkoituksena on saavuttaa vastustajan lähtöalue. Suojattomana ryntäystä ei tarvitse tehdä, sillä polun varrella on laatikoita ja matalia rakennuksia, joiden taakse pääsee turvaan vastustajien yllättäviltä luotikuuroilta. Voittaja on se joukkue, joka juoksuttaa eniten kilpailijoita vihollisen alueelle. Aikarajoituksen umpeuduttua voitto napsahtaa ensimmäisenä maaliviivan ylittäneelle. Pelimuoto tarjoaa mielenkiintoisia taktisia haasteita, sillä molemmat joukkueet pyrkivät etenemään suojasta suojaan. Kavereiden ryntäilyjä pitää tukea ja he tekevät sitten saman pelaajalle. Koin tämän pelimuodon parissa erittäin tiiviitä taisteluja.

Viimeisimpänä uudistuksena päivitys tuo Director Moden myös konsoleille, jonka myötä Playstation 4:llä ja Xbox Onella pelaavat voivat ohjata omia lyhytelokuviaan. On vain harmillista, että PS3 ja Xbox 360 tipautetaan tässä vaiheessa kelkasta, sillä päivitystä ei nähdä niillä lainkaan. Rockstarin mukaan syy löytyy raudasta, sillä vanhemmat konsolit eivät vain kykene pyörittämään uusia pelimuotoja. GTA Onlinea PC:llä, PS4:llä tai Xbox Onella jauhavat voivat kuitenkin iloita. Nostan hattua Rockstarin suuntaa, sillä he jaksavat julkaista ja tukea peliä ilmaiseksi vielä pari vuotta sen julkaisun jälkeen. Tässä vaiheessa useimmat yritykset olisivat jättäneet pelin jo oman onnensa nojaan.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V
HQ
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
HQ
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Jotain on tehty oikein, kun sama peli julkaistaan kolmatta kertaa ja netti sulaa riemusta. Myyntiennätyksiä rikkonut Grand Theft Auto V on viimein saapunut PC:lle.Ladataan seuraavaa sisältöä