Suomi
Gamereactor
arviot
Guitar Hero III: Legends of Rock

Guitar Hero III: Legends of Rock

Onnistuiko uusi kehittäjä tuomaan paikallaan polkeneeseen pelisarjaan uudistuksia? Eipä juuri, mutta Guitar Hero III: Legends of Rock on silti bilepelien aatelia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Guitar Hero 3 jatkaa sarjan aiemmista peleistä tutulla kaavalla. Pelissä soitetaan edelleen rokkia pelin mukana toimitettavalla muovisella kitaralla, joka on tällä kertaa legendaarisen Gibson Les Paulin miniversio (PS2:lla Kramer). Kitaraohjaimen kaulassa on viisi eriväristä sointunappia ja toisella kädellä renkataan kitaran rungossa olevaa kytkintä, ikäänkuin kieliä näppäillen, kaiuttimista pauhaavan rokkibiisin tahtiin. Ruudulla näytetään, mitkä sointunapit pitää olla pohjassa milloinkin ja koska rungon soittokytkintä näppäillään. Pitkissä nuoteissa käytetään niin ikään rungosta löytyvää vibrakampea.

Riitasointuja soittamalla kappaleen pistekerroin putoaa nollaan, mutta virtuoosimaisen virheettömällä tilutuksella kertoimen voi nostaa neloseen asti. Star Power -rokkienergian avulla kerroin tuplataan, eli jopa kahdeksankertaiset pojot ovat mahdollisia. Star Poweria saa soittamalla tähdellä merkityt nuotit. Energiamittarin täytyttyä kitaran kaula nostetaan kohti kattoa ja energia vapautuu, hulvattomien lavaeleiden saattelemana. Ruudulla näkyy myös yleisön innostusta kuvaava mittari. Huonosti soittamalla viisari laskee punaiselle sektorille, ja jos soitto ei parane, suoritus hylätään ja bändi buuataan lavalta.

Soitettavat kappaleet avataan yksinpelin uratilassa etenemällä. Aluksi annetaan omalle bändille nimi, valitaan jokin neljästä vaikeusasteesta ja lähdetään kiertueelle. Vaikeusasteesta riippuen on läpäistävä tietty määrä kappaleita ennen kuin seuraavan kiertuepaikan soittolista aukeaa. Settien lopussa yleisö vaatii vielä encorea ennen seuraavalle keikkapaikalle pääsyä.

Uutena ominaisuutena oikeasta elämästä tutut kitarasankarit Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave) ja Slash (Guns'n Roses, Velvet Revolver) haastavat pelaajan Guitar Battle -kitarataisteluun. Kilpasoitossa vastustaja voitetaan virheettömällä soitolla ja vastustajan soittoa häiritsemällä. Häirintä onnistuu Star Powerin korvaavalla Battle Powerilla, jota käyttämällä laukaistaan erilaisia hyökkäyksiä. Näitä ovat mm. kitaran kielen katkaisu tai vaikeusasteen väliaikainen nostaminen.

Tämä on mainos:

Guitar Hero 3:n vaikeusasteesta pitää antaa miinusta. Medium-tasolla pelatessa kappaleet menevät ongelmitta läpi, usein myös viiden tähden arvoisesti. Harmittavasti aivan lopussa vaikeusaste nousee pystyyn kuin kuin kallion seinä. Sama vaikeusasteen äkillinen nousu vaivaa luultavasti myös muita tasoja. Aiempien Guitar Herojen tasaisemmin nouseva vaikeusaste oli paljon miellyttävämpi. Xbox 360-versiossa Gamerscorea kasvattavat Achievementit ovat haasteellisia. Lähes kahdeksan minuuttia pitkä Through the Fire and Flames expert-tasolla on allekirjoittaneelle aivan liikaa. Kovan luokan pelaajat tarttuvat varmasti haasteeseen.

Ilman nettikaupasta ladattavia lisäbiisejä kappalevalikoima koostuu 71 kappaleesta. On Metallicaa, Gunnareita, Black Sabbathia, Red Hot Cili Peppersiä, Sex Pistolsia, Rolling Stonesia ja Queens of the Stone Agea. Kaikille siis varmasti jotain, jos rokki yleensä maistuu. Ilahduttavasti yli puolet kappaleista on alkuperäisesittäjien. Verkosta ostettavien lisäbiisien valikoima on toistaiseksi pieni, mutta ajan saatossa se tulee kasvamaan. Xbox Live Marketplacen käyttäjien iloksi Steve Vain Halo Theme Mjolnir Mix on ilmainen.
Moninpeliin on selvästi panostettu. Pelimuotoja on useita, ja mikä parasta, niitä kaikkia voi nyt pelata kaverin tai tuntemattomien kanssa netissä. Peliseuraa löytyy mihin aikaan tahansa ja kuulokemikrofonin omistajat voivat vaikka lauleskella vastustajan iloksi. Pelin luominen tai toisten peleihin liittyminen on nopeaa ja ongelmatonta.

Vanhat tutut face off ja pro face off tekevät paluun. Kilpailuhenkisille sopii parhaiten pro face off -pelimuoto. Sama vaikeusaste auttaa erottamaan kaveripiirin jyvät akanoista. Face off eroaa pro face off:sta siten, että expert-tason kepittäjä voi soittaa samaa kappaletta alempaa vaikeusastetta käyttävän henkilön kanssa. Co-op, eli yhteistyötila on nimensä mukaan yhdessä soittamista. Toinen pelaajista ottaa basso- tai kakkoskitaristin roolin. Peli etenee samalla tavalla kuin yksinpelissä. Encore-kappaleet ovat eri kuin yksinpelissä ja Guitar Battleja ei ymmärrettävästi ole.

Uusi paristoilla toimiva langaton kitara toimii yhtä hyvin kuin edelliset. Kitaran kaulan saa irti, jolloin soittimen saa näppärästi vaikka reppuun. Kiiltävän mustana hohtavan kitaran etulevyn voi halutessaan vaihtaa eri väriseen. Kaulan paksuus häiritsi hieman Guitar Hero 2:n kitaraan tottunutta pelaajaa. Ajan kanssa tähän tottui.

Tämä on mainos:

Sarjan seuraava osa kaipaa todellisia uudistuksia. Saman kaavan päälle pultattu uusi biisilista ei varmasti jaksa innostaa vuodesta toiseen. Neversoft onkin kovan haasteen edessä. Rock Band tuo olohuoneeseen nimensä mukaisesti koko bändin. Millä tavalla Guitar Hero aikoo erottua kilpailijastaan ensi vuonna?
Moninpeli on edelleen pelin suola. Yksin pelatessani turhauduin nopeasti. Kaveriporukan kanssa kilpailu sai minutkin syttymään.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
nettipeli, pelattavuus
-
ei kunnon uudistuksia, ailahteleva vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • S
    Guitar Hero III herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Guitar Hero on yhä Guitar Hero, mutta äärimmilleen vietynä. Tuntuu pahasti siltä,... 7/10
  • Nikooo
    Vaikka olin huolissani Guitar Hero -sarjan kohtalosta Neversoftin ottaessa rokkipelin siipensä alle, sain ilokseni huomata, että uusi julkaisija... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä