Suomi
Gamereactor
ennakot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Duels

Ihkauusi pelimuoto Hearthstonesissa! Testasin ja tässä mielipiteeni tulevasta uutuudesta...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Blizzard on kuluneen vuoden aikana panostanut Hearthstoneen kunnolla. Pitkään kiroamaani vuotuista peruskaavaa noudattaneiden lisäreiden vanavedessä peliin on saatu paljon uutuuksia, jotka ovat palauttaneet mielenkiinnon pelin pariin. Täksi syksyksi oli luvattu kokonaan uusi pelimuoto, mikä ilmestyi Early Access -testattavaksi lokakuun lopussa.

Uusi moodi on nimeltään Duels. Siinä on paljon tuttua, mutta sopivasti uutta. Se on tavallaan yhdistelmä kahta aiemmin nähtyä pelimuotoa, sillä se lainaa sekä julkaisusta lähtien mukana olleesta Areenasta että taannoisista yksinpelimuotoisista Dungeon Runeista. Kyseessä on kuitenkin kilpailullinen pelimoodi, jossa tavoitellaan Areenan tavoin 12 voittoa, kun taas kolme tappiota heittää takaisin lähtöviivalle miettimään mikä meni pieleen.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Duelsissa pelaajalle tarjotaan aluksi valittavaksi yksi neljästä hahmosta (yhdeksän yhteensä), yksi kolmesta pysyvästä Hero Power -kyvystä ja yksi hahmokohtaisista erikoisaarteista. Sitten tehdään omasta kokoelmasta 16 kortin aloitusdekki. Tästä lähtökohdasta hypätään sitten taistoon muita saman tehneitä pelaajia vastaan. Voitosta tai tappiosta huolimatta jokaisen kamppailun jälkeen saa dekkiin valita kolmesta "ämpäristä" kolme uutta korttia, kun taas muutaman taiston välein pääsee nappaamaan myös lisää todella voimakkaita aarrekortteja, jotka tarjoavat vuoroin pysyviä passiivisia etuja tai dekkiin sekoitettavia taikoja, minioneja tai aseita.

Tiedossa on siis dekin rakennusta ja vahvistamista matkan varrella toiveena napata parhaat aarteet, joiden avulla omasta korttipakasta muodostuisi se kaikista ylivoimaisin ja epäreiluin voimapesä. Mukana on paljon sattumanvaraisuutta ja kokeilua, sillä jo pelkästään aarteita on yli 100 kappaletta. Samalla kannattaa valmistautua melkoiseen myllytykseen. Välillä nimittäin tuntuu, että kaikilla vastustajilla on täysin mahdottoman hyvät aarteet ja täydelliset kortit, jotka pesevät vässykkädekilläsi lattiat. Toisaalta se tunne, kun itse saa OP (Over Powered) -setin kokoon, on vastaavasti hekumallinen.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Duelsissa on itsessään kaksi versiota. Casual on ilmainen, jossa taitojaan voi hioa niin paljon kuin haluaa. Heroic on sen sijaan maksullinen, eli 150 pelinsisäistä kultaa tai pari euroa pitää pulittaa, jos haluaa lähteä kamppailemaan palkinnoista. Hinta ja palkinnot ovat samat kuin Areenassakin. Blizzard aikoo myös jo alussa varmistaa, että uudessa pelimuodossa riittää vaihtelua. Jokaisella Seasonilla tai kilpailukaudella on oma rotaationsa, joka määrittää käytettävissä olevat kortit. Esimerkiksi tämä testi- ja ykköskausi on nimeltään Wizard Duels, ja siinä on teemana edellisen lisärin Scholomance Academy -koulu hahmoineen. Käytössä ovat sen lisärin kanssa One Night in Kharazan, Curse of Naxxramas, Classic ja Basic -setit. Kakkoskaudesta lähtien tiedossa on sitten uusi teema, hahmot ja niille sopivia aarteita. Jos lupaukset pitävät paikkansa, niin ei pääse ainakaan toisto ja tylsyys iskemään.

Tämä on mainos:

Harmittavasti kaikki eivät pääse mukaan Early Access -testiin, koska Blizzard sulki sen maksumuurin taakse. Early Access on tällä hetkellä pelattavissa vain tulevan Madness at the Darkmoon Faire -lisärin ennakkopaketin ostaneille. Onneksi ei pitkään tarvitse odottaa. Duelsin beta-testausvaihe ja samalla ensimmäinen kilpakausi alkaa 17. marraskuuta samaan aikaan, kun lisärikin julkaistaan. Vaikka olen kovasti Duelsista pitänyt, niin ei se pelkästään ennakkopaketin hinnan arvoinen ole. Etenkin kun tässä alkuvaiheessa on niin vähän sankarien kyvyistä ja aloitusaarteista auki. 17. päivä molemmista aukeaa puolet, ja Blizzardin mukaan täysi saldo on pelattavissa vuoden loppuun mennessä.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Toinen pieni kritiikin kohde saattaa olla, se että Duels käyttää hyväkseen pelaajan omaa kokoelmaa. Jos siis vanhoja lisäreitä ei ole tullut kerättyä, tai ne on mahdollisesti pistänyt lihoiksi Standard-kokoelmaa varten, ei välttämättä saa parhaimpia aloituksia tehtyä. Toisaalta tämä toki palkitsee pitkän linjan pelaajia, sekä motivoi hankkimaan vanhojen settien kortteja oikealla rahalla. Sepä totta kai Blizzardin tavoite onkin, eihän firma mitään hyväntekeväisyyttä ole tekemässä.

Uuden lisärin mahdollisista kuluista huolimatta odotan 17. päivää innolla. Testiaika Duelsin kanssa on ollut hauskaa, vaikka välillä superturhauttavaa. Olen nimittäin ottanut moodissa pataan ihan armotta, ja yhtään kokeilut on palkittu turpaan saamisella. Harjoittelua siis tarvitaan, ja pelimuodon tasapainokin on vielä työn alla. Moodi on saanut viime viikkojen aikana jo useamman balanssia korjanneen päivityksen, ja täysi julkaisu tuo mukanaan paljon lisää ennalta-arvattavuutta ja vähentää tällä hetkellä ylivoimaisten yhdistelmien ilmaantuvuutta. Odotettavissa on siis paljon hauskaa kaksintaistelua. Taistelukentällä nähdään!

Duelsin Early Access avautuu kaikille pelaajille 12.11. ja samalla siihen lisätään myös Whispers of the Old Gods -lisärin tarjonta.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä