Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Knights of the Frozen Throne

Blizzardin suositun korttienlätkintäpelin seuraava lisäri on vihdoin tiedossa. Sain ensikosketuksen uutuuteen Shanghaissa HTC Spring Championshipin yhteydessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Hearthstonessa eletään taas jännittäviä aikoja. Uusi laajennus paljastettiin virallisesti Shanghaissa HTC Spring Championshipin alkukarkeloissa, ja se on iloinen yllätys erityisesti World of Warcraftin veteraaneille. Mukaan hyppää sen myötä vihdoin myös Death Knight, mutta uutena korttityyppinä eikä hahmoluokkana, kuten monet varmasti ovat jo vuosia toivoneet.

Knights of the Frozen Thronen pääsuunnittelijoihin (lead mission designer) lukeutuva Dave Kosak kertoi kuitenkin haastattelussamme, että suuntaan ei kannata pettyä ennakkoon. Uusi korttityyppi on Kosakin mukaan antanut ennennäkemättömästi tilaa tarinankerrontaan ja teemassa fiilistelyyn. Samalla vain yhden Death Knightin sijaan heitä nähdään yhdeksän erilaista. Päätavoitteena oli Kosakin mielestä tavoittaa The Frozen Thronen siistein mahdollinen "mitä jos" -asetelma.

Tuttuun tapaan laajennus sisältää 135 uutta korttia. Keskiössä ovat nimenmukaisesti epäkuolleiden jäänviileä kuningas The Lich King, tämän tukikohta Icecrown Citadel ja tietysti edellä mainitut Death Knightit. Nämä Legendary-kortit omaavat voimakkaita Battlecrytä ja pelatessa korvaavat alkuperäisen hahmon samaan tapaan kuin esimerkiksi Jaraxxus. Lisukkeena saa myös uuden Hero Power -kyvyn. Ensimmäinen esitelty Hero on nimeltään Deathstalker Rexxar, joka iskee pöydälle tullessaan kaksi vahinkoa kaikkiin vastapuolen minioneihin ja antaa veikeän Build-a-Beast -kyvyn. Siinä yhdistetään Discoverin avulla kaksi Beastiä sekä statseiltaan että kyvyiltään uudeksi kortiksi käteen. Vaikuttaa kovasti Control-tyylisen pakan kortilta, joten saa nähdä pukkaako Blizzard Hunteria viimein tähän suuntaan täysillä.

Tämä on mainos:

Toinen uusi avainsana on Lifesteal, joka antaa käyttäjälleen elinvoimaa tehdystä vahingosta vastustajia kohtaan. Se ei sinänsä ole mikään mullistava uutuus. Pelissä on jo ollut vastaavia kortteja, mutta nyt sille on annettu oma termi ja se laajenee entisestään kaikkien hahmoluokkien käyttöön. Ensimmäisenä siitä näytettiin neljän manan 3/2 Paladin-kortti, jolla on lisäksi Charge. Kallista siis, mutta saattaa olla hengenpelastaja aggrodekkejä vastaan.

Sisällöllisesti luvassa on siis paljon teemaan sopiva kortteja. Erityisen osansa saavat Deathrattlen omaavat ja niitä tuottavat kortit. Dave Kosak selitti, että hänen suosikkejaan ovat erityisesti voimakkaasti temaattiset ja tarinan omaavat kortit - esimerkkinä mainiten Daring Reporterin Mean Street of Gadgetzan -lisärissä. Vastaavan tunnelman ja taustatarinan omaavia kortteja nähdään siis lisää myös KotFT:ssä.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
Tämä on mainos:

Vaikka Adventure-lisärit ovat vanhassa muodossa historiaa, niin PvE-kohtaamiset palaavat KotFT:ssä lompakolle ystävällisellä tavalla. Tiedossa on nimittäin kahdeksan pomotaistelua, jotka ovat kaikki ilmaisia. Mikä mukavinta prologin suorittamisesta palkitaan sattumanvaraisella Death Knight -sankarikortilla, minkä lisäksi kaikkien läpäisemistä saa kolme korttipakettia.

Seikkailuosuuksia on kolme, ja ne avautuvat viikon välein. Dave Kosak vihjaili, että jotain yllätyksiä pomojen ja palkintojen suhteen on vielä paljastamatta. Hän kuitenkin vahvisti, että The Lich Kingin kohtaaminen on erilainen riippuen pelaajan hahmoluokasta. Sen luvataankin tarjoavan kovan ja viihteellisen haasteen suoritettavaksi jokaisella.

Icecrown Citadelissa vastuksina ovat muun muassa Sindragosa, Lord Marrowgar ja Professor Putricide. Kehittäjä lupasi lisäksi, että uudet pomotaistelut ovat vaikeampia kuin aiemmin, koska nyt niiden takana ei ole kortteja. Sen sijaan Heroic-vaikeustasoa ei ikävä kyllä nähdä.

Julkistuksessa nähtiin vasta viisi korttia, mutta lisää on tiedossa 24. heinäkuuta alkaen. Pelattavaksi Knights of the Frozen Throne ilmestyy elokuussa, todennäköisesti loppupuoliskolla. Kahden viikon tauko julkistuksissa harmittaa, sillä eiköhän 135 kortista olisi riittänyt ripoteltavaa pitkin heinäkuutakin. Hype ei kuitenkaan kuole, sillä Knights of the Frozen Throne on jo lähtöideansa pohjalta erittäin kuumottava. On myös hienoa nähdä yksinpelisisällön palaavan, samoin kuin tietysti uudet Death Knight -kortit. Potentiaalia niillä on valtavasti tavalla, josta tulee mieleen Whispers of the Old Godsin hulppeat vanhat jumalat.

Jos siis et ole vielä alkanut säästämään HS-kultaa, niin se kannattaa viimeistään aloittaa nyt. Helpoiten hankinta tosin onnistuu 50 korttipaketin ja Frostmourne-korttitaustan ennakkotarjouksella, joka kustantaa noin 50 euroa.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä