Knights of the Frozen Throne oli ennakolta erittäin odotettu lisäys Hearthstoneen. Aikaisemmin lisärit vuorottelivat noin neljän kuukauden välein yksinpeliin nojaavien pienempien seikkailuiden (n. uutta 40-45 korttia) ja täysimittaisten 135 kortin laajennusten kanssa. Uutuuden myötä nämä kaksi ovat yhdistetty.
Uusi PvE-seikkailu on lyhyempi, mutta sen pääsee pelaamaan ilmaiseksi. Tämän myötä palkinnotkin ovat heppoisempia: prologin suorittamisesta saa yhden legendaariseen Death Knight Hero -kortin ja jokaisen siiven läpäisemisestä palkitaan yhdellä KoFT-korttipaketilla. Lisäksi Lich Kingin päihittäminen jokaisella hahmoluokalla antaa uuden Paladin-hahmon, nuoren Arthasin. Muutos on positiivinen, kun vertaa Journey to Un'Goron Questeihin ja siihen, että niitä ei jokaiselle tuntunut löytyvän. Yksinpeliseikkailuiden haastetta on nostettu yleisellä tasolla, mutta kovimmille konkareille tarkoitettu Heroic-tila on jätetty pois, joten yleinen haastetaso on normaalin ja Heroicin välillä. Pomotaistelut koostuvat monille Warcraft-konkareille tutuista hahmoista, joiden välinen suunsoitto tuo hymyn huulille. Erityisesti Lich Kingin puolivakava metahuumori tuo tasapainoa yleisesti synkälle Icecrownille. Koko ilmaisen seikkailun konsepti oli hieman hiomaton, mutta loppujen lopuksi se on vain mukava pieni lisä koko laajennukselle. Jos yksinpelisisällöstä ei tykkää, niin sitä ei ole pakko pelata.
Knights of the Frozen Thronen suurimmat uudistukset olivat tottakai uudet Death Knight -sankarikortit. Niiden ennakoitiin olevan todella voimakkaita, mutta aivan kataklysmistä mullistusta ei onneksi ollut luvassa. Oikeastaan vain Druidin ja Paladinin Death Knightit ovat löytäneet tiensä kilpailullisen pelaamisen Tier 1 -tason pakkoihin. On kuitenkin huomattava, että monet niistä ovat kuitenkin siinä erittäin lähellä, joten ajan kanssa uusia huippukokoonpanoja voi vielä löytyä. Areenassa DK:t ovat puolestaan herättäneet yhteisössä erittäin negatiivisia mielipiteitä. Ne ovat Areenan "tyhjiössä" niin voimakkaita, että pitkässä pelissä on voiton mahdollisuudet ovat turhan korkealla. Onkin todennäköistä, että Blizzard muokkaa vielä Areenan tasapainoa. Isotkin muutokset saattaisivat olla tarpeen, sillä uusin laajennus sekoitti monia pelimuodon osia pahasti. Ehkä olisi aika miettiä moodi kokonaan uudestaan?
Laajennuksen toinen uutuus oli avainsana Lifesteal, joka antaa minionille, aseelle tai Hero Powerille kyvyn napsia elinvoimaa tehdystä vahingosta. "Elovarkaus" on ollut hyvä lisäys, mutta Blizzard on selvästi ollut hyvin varovainen sen tutustuttamisessa pelaajille. Neutraaleja Lifesteal-kortteja on vain muutamia, eikä niistä ole pelastamaan tarkkaan hiotuilta aggressiivisilta dekeiltä. Avainsana on kuitenkin tehokas ja toimiva, joten sitä tullaan luultavasti näkemään tulevissa laajennuksissa enemmän.
Knights of the Frozen Throne on kokonaisuutena ristiriitainen. Teemaltaan se on mahtava. Lich King ja Frozen Throne ovat loistava paikka ammentaa sisältöä Hearthstoneen, ja ikonisten hahmojen näkeminen pelissä on ollut todella hauskaa. Osa uusista korteista ovat olleet hienoja. Death Knightien lisäksi The Lich Kingin kortti on edelleen suosikkejamme, vaikka sen pelattavuus onkin nyt laskussa, kun pakkojen arkkityypit ovat jälleen muodostuneet ja kokoonpanot tarkentuneet.
Myös metan tilanne on tällä hetkellä hieman ongelmallinen. Druid on vallannut laajennuksen jälkeen niin paljon tilaa kilpailullisella puolella, että "Druidstone" -meme on räjähtämässä käsiin. Sekä agressiivinen Token- että Jade -versio ovat suorituneet molemmat hyvin, joten niiden suosio on ollut valtaisa. Edes Jaden tappajaksi tituleerattu Skulking Geist ei ole ollut riittävä työkalu pistämään kunnolla kampoihin muissa kuin todella ahneissa kontrollidekeissä. Tämän takia ilmassa onkin ollut jo paljon keskustelua tiettyjen Drudin avainkorttien pudottamisesta pois Standardista. Erityisesti Innervate ja uusi mahtikortti Ultimate Infestation ovat keränneet jyrkkää arvostelua. On vaikea uskoa, että näillä korteilla olisi tehty paljoakaan testaamista, ja niiden tuoma epätasapaino on pitkä miinus niin pelin tämänhetkisessä tilanteessa kuin mahdollisessa tulevaisuudessa, jos asiaan ei puututa.