Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Whizbang's Workshop juhlii pelin kymmentä vuotta

Pegasuksen vuosi alkoi ja uuden vuoden juhlintaan lelut tarjoaa Whizbangin työpaja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzardin digitaalinen keräilykorttipeli Hearthstone täyttää tänä vuonna pyöreitä. Sen kunniaksi pelissä tehdään kunniaa kaikille vanhoille avainsanoille ja mekaniikoille. Rotaatiossa Standard-pelimuotoon tuli samoin takaisin paljon vanhoja klassikkohahmoja ja kortteja, jonka lisäksi niitä nähdään ihkauusina versioina. Vuoden ensimmäinen lisäosa ei ota elämää liian vakavasti. Whizbang's Workshop heittää kentälle kaikenlaisia leluja, vempaimpia, robotteja, pehmoleluotuksia ja kaikkea niiden väliltä.

Teema on eittämättä hauska ja värikäs. Se sopii hyvin juhlaan ja iloiseen teemaan, mutta naama näkkärillä kilpailullisesti pelaavat eivät välttämättä osaa sitä arvostaa. Metahuumoria on viljelty myös kosolti, joka huvittaa hetken, mutta kieltämättä kuluu puhki nopeasti. Jokaisella hahmoluokalla on yritetty luoda omaa aliteemaa, mutta se samoin on jäänyt hieman väljäksi, enkä osaisi ulkomuistista niitä luetella.

Lisärin merkittävin uutuus on avainsana Miniaturize. Sellaisen pelaamalla käteensä saa söpön pienen 1/1-miniversion alkuperäisestä kortista, joka kuitenkin maksaa vain yhden manan ja pitää sisällään kaikki muut avainsanat. Näin kortista irtoaa oikein rutkasti arvoa ja voimakkailla Battlecry-vaikutuksilla voi tehdä isonkin vaikutuksen taistelun kulkuun. Miniaturize on monella tapaa hyvä uutuus peliin. Ensinnäkin sen luomat minit ovat kerrassaan hienosti toteutettu audiovisuaalisesti. Lisäksi ne tarjoavat paljon taktisia mahdollisuuksia sekä dekinrakennuksessa että pelin aikana. Harmi vain, etteivät ne kaikissa hahmoluokissa pääse oikein oikeuksiinsa.

Suosikkikorttini uudesta lisäristä ovat vanhoja tuttuja. Zilliax Deluxe 3000 ja Whizbang the Wonderful on molemmat nähty aiemmin pelissä, mutta saavat nyt uutta ilmettä ja puhtia. Whizbang tarjoaa edeltäjänsä lailla mahdollisuuden kokeilla valmiita dekkejä, jotka on nyt varustettu jollain hauskalla kikalla. Vaikka harva niistä on oikeasti kilpailullisesti vahva, on viihdearvo aina taattu. Zilliax on toisaalta ehkä pelin historian monipuolisin ja joustavin kortti, ja se nähdään todennäköisesti lähes jokaisessa dekissä seuraavan kahden vuoden ajan. Sen pääsee nimittäin rakentamaan valmismoduuleista itse dekinrakennusvaiheessa. Näin siitä voi muokata sopivan itselleen melkein mihin käyttötarkoitukseen tahansa.

Tämä on mainos:

Minkälaista sitten on ollut pelata Whizbangin ensimmäistä viikkoa? Odotukset olivat korkealla - ehkä jopa liiankin. Lisärissä on paljon uusia kokeiluja mahdollistavia ideoita, mutta niillä on vaikea pärjätä. Paladin ja Hunter vaikuttavat olevan edelleen pelin tuotantotiimin suosikkihahmoja, sillä ne saivat lisärissä aivan suhteettomia vahvistuksia jo aiemmin voimakkaaseen valikoimaan. Näin ne ovatkin kirjoitushetkellä kiistattomasti voitokkaimpien joukossa, ja monet huutovaativat keskustelupalstoilla niiden nerffaamista. Enkä ole eri mieltä, mutta nerffit tuskin riittävät. Molempien hahmoluokkien kokonaispaketti on niin vahva, että muutamilla tasapainotuksilla tuskin on suurta vaikutusta. Pidetään silti sormia ristissä, että Blizzardilla on rohkeutta ja dataa oikeisiin suunnanmuutoksiin.

Eikun leikkimään ja hyvää syntymäpäivää Hearthstone ja sen pelaajat!

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Loistava uusi avainsana, värikäs, hauska ja leikkisä teema
-
Paladinin ja Hunterin dominointi standardissa, sekava lisäri-identiteetti hahmoluokilla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä