Varsinaisen lentosimulaation sijaan Heroes over Europe muistuttaa enemmän tavallista räiskintäpeliä, jossa toimintasankari vain on istutettu hävittäjän puikkoihin. Toiminnallinen ote ei sinänsä ole huono lähtökohta, mutta Euroopan sankareissa toiminta on lähinnä puuduttavaa. Tarinassa seurataan neljän pilotin koettelemuksia sodan varrella, ja juonta kuljetetaan oikeilla arkistovideoilla ja ääninäyttelyn ryydittämillä kuvakokoelmilla. Tarinan vaiheet ovat korkkarimaisen kevyitä ja hahmot jäävät pilottien nokkelasta ja mallikkaasti ääninäytellystä sanailusta huolimatta etäisiksi.
Pelin tehtävät toistavat itseään pahasti. Käytännössä pelaaja on jatkuvasti alakynnessä ilkeitä natseja vastaan ja sankarin tuhottavaksi heitetään vihollislaivue toisensa jälkeen. Tehtävien aikana suoritetut bonustavoitteet avaavat lisäkoneita valikoimaan, mutta neljänkymmenen kieputtimen joukko käyttäytyy pitkälti samalla tavalla, vaikka eroja nopeudesta, aseistuksesta ja kestävyydestä löytyykin. Konemallit ovat ihan asiallisen näköisiä, mutta graafinen yleisilme on aika tylsä, eivätkä ympäristötkään tahdo kestää lähempää tarkastelua.
Pelattavuus on Heroes over Europen linjan mukaisesti kevyttä tavaraa. Alla oleva rassi kestää konekivääritulta niin pitkään kun kestävyyspalkkia riittää, eikä minkäänlaista vauriomallinnusta ole vaivauduttu toteuttamaan. Stukat ja Mersut lentelevät moottorin loimuten vaikka maailmanloppuun asti, jos pelaaja ei päästä pahista päiviltä vaikka sitten lentämällä raukkaa päin. Oma kone ei nimittäin tästäkään ole moksiskaan, vaan meno jatkuu normaalisti, joskin hieman lyhyemmällä kestävyyspalkilla. Myös osumien tarkistuksen kanssa on vähän niin ja näin, sillä kk-tuli tuli tuntuu osuvan vihollisiin kunhan oma tähtäin on edes sielläpäin.
Tavallisen aseistuksen lisäksi sakuja voi kurittaa Ace Kill -ominaisuudella. Jos vihollisen saa pidettyä tarpeeksi pitkään tähtäimessä, alkaa tähtäintä ympyröivä palkki täyttyä. Kun palkki ylittää tietyn pisteen, voidaan nappia painamalla aktivoida Ace Kill -tila, jossa aika hidastuu ja tähtäin voidaan ohjata vaikka pommikoneen moottoreihin tai pilottia kohti tappoiskua varten. Jos palkki oli riittävän täynnä, voi pelaaja jatkaa ässätappojen tekemistä onnistuneen osuman jälkeenkin. Ominaisuus on hetkessä nähty, ja ainakin vaikeammalla vaikeustasolla konekiväärituli on tehokkaampi tapa tehdä hapankaalinpurijoista selvää jälkeä.
Arviossa ollut pc-versio kärsi käytännössä suorasta konsolikäännöksestä. Valikkojen selaamisessa oli ihmeellisiä näppäinratkaisuja, jotka oli ilmiselvästi suunniteltu konsoliohjainta varten. Myös näppäimistöä ja hiirtä käyttämällä pelaaminen on tuskaisen epätarkkaa, enkä saanut lentotikkuakaan toimimaan kunnolla pelin kanssa. Ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jää siis kaksitattisen peliohjaimen käyttö, joka kielii lähinnä käännöstyön laiskuudesta.
Heroes over Europe on tylsästi toteutettu ilmaräiskintä. Yksinkertaisesti omaksuttava ohjaus tekee siitä helposti lähestyttävän, ainakin jos pc-version kanssa on käytettävissä esimerkiksi Xbox 360-ohjain. Harmillisesti sisältö ei vain ole erityisen viihdyttävää, ja huomasin ilmataisteluissa pörräämisen taipuvan ajoittain jopa turhauttavan puolelle. Verkkopelissä on tarjolla muutama pelimuoto, joiden kokeileminen saattaa monilla jäädä vähäisten pelaajamäärien vuoksi haaveeksi. Jos sisältö olisi monipuolisempaa, voisi Heroes over Europe toimia kevyenä ajanvietteenä pimenevien syysiltojen ratoksi, mutta räiskinnän ja ilmailun ystäville löytyy parempiakin vaihtoehtoja.