Becky Marney on vastavalmistunut poliisi tehdessään elämänsä pidätyksen. Tunnettu sarjamurhaaja nimeltä The Trapper on ottanut tavakseen vuorata uhrinsa räjähteillä tappaaksensa myös ensimmäiset auttajat. Viisi vuotta myöhemmin Marney toimii etsivänä kiinni saadun murhaajan teloituspäivän lähestyessä. Äkkiä aikoinaan itse teossa kiinni jäänyt The Trapper kertookin, ettei ole syyllinen. Tästä alkaa matka korruption ja väärinkäytöksien alkulähteille pelissä nimeltä Hidden Agenda.
Supermassive Gamesin uusimman läpäisyyn menee aikaa noin 90 minuuttia. Ehkä hieman kauemmin, jos mukana on kavereita tekemässä päätöksiä tarinan kuluessa. Kyseessä onkin mitä parhain ajanviettotapa hyvässä seurassa elokuvaillan sijasta. Pitemmästä kestosta olisi ollut vain haittaa, sillä puolivälissä pelaaja alkaa jo päästä jyvälle homman nimestä itsekin.
Tarina on varsin ennalta arvattava poliisidraama. Se on yksinkertaisempi kuin Heavy Rain, ja Hidden Agenda lainaa aineksia elokuvista Seitsemän ja Speed. Teemoina ovat poliisien korruptio ja lapsena orpokodissa koettu kaltoinkohtelu, joka toimii The Trapperin motiivien taustana. Becky Marneyn ohella pelataan syyttäjä Felicity Gravesilla, ja pelaajan valinnoista riippuen yhteistyö jutun parissa on joko tiivistä tai vähemmän tiivistä.
Hidden Agenda on PS4:n Playlink-peli, mikä mahdollistaa enemmän kuin vain samaan tilaan kokoontumisen kavereiden kesken päätöksiä tekemään. Samalla mukaan saadaan annos uudelleenpeluuarvoa, jota ei yleensä tarinavetoisissa rikostarinoissa paljoakaan ole. Mukana on kaksi pelimuotoa: story ja competitive. Jälkimmäisessä on kyse pisteisiin pohjautuvasta versiosta, jossa yhdelle pelaajalle annetaan salattu motiivi (eli hidden agenda) muiden pyrkiessä paljastamaan sen. Tämä tapa poistaa painotuksen tarinasta enemmänkin köydenvedon tyyliseksi menoksi. Siksi on suositeltavaa kokeilla kilpailullista pelaamista vasta tarinan kokemisen jälkeen.
Moninpeli lisää myös tarinaan oman ulottuvuutensa. Kyse ei ole pelkästään yhteisestä päätöksenteosta ja enemmistön äänistä. Joukolla tehdään valinnat myös sen suhteen, kuka on luotettavin, tarkkanäköisin, stressinsietokykyisin ja niin edelleen. Rooliin valittu pääsee siten tekemään joitakin valintoja itsenäisesti. Kyseessä on varsin näppärä ratkaisu, joka kirvoittaa hauskoja hetkiä varsinkin sellaisessa joukossa, jossa ihmiset tuntevat toisensa hyvin. Kaikkiaan kuusi pelaajaa voi osallistua käyttäen älypuhelimiaan, mutta jo kaksi osanottajaa tuo uudenlaisen nautinnon tarinan pelaamiseen. Kilpailulliseen menoon tarvitaan jo enemmän väkeä.
Playlink-sovellus itsessään on hyvin tehty, joskin Android-versiossa on pieniä ongelmia iPhone-version toimiessa täydellisesti. On myös mainittava joidenkin kokeneen pelin kaatumista joitakin avainpäätöksiä tehtäessä. Erityisen mukavaa oli alituiseen päivittyvä muistikirja eri henkilöhahmoista sovelluksessa. Tämä mahdollisti tarinan mukana kärryillä pysymisen, ja helpotti epäiltyjen, todistajien, poliisien ja uhrien erottamista toisistaan.
Dialogivalinnat tehdään kahden vaihtoehdon välillä, ja lisäksi mukana on nopeampaa reagointia vaativia tilanteita. Tällöin on määrä kuljettaa kursori huutomerkin päälle ruudulla. Myös rikospaikkoja tutkitaan johtolankojen toivossa aikarajan puitteissa. Mitään erikoista ei ole luvassa, mutta silti omaan tekemiseensä on kiinnitettävä huomiota. Esimerkiksi yhden johtolangan huomiotta jättäminen saattaa poistaa yhden tarinapolun kokonaan, ja ajoittain reagoimatta jättäminen voi johtaa henkilöhahmojen kuolemaan. Muutaman kerran annetaan valinta käyttää tai olla käyttämättä tuliasetta. Kaikkien osanottajien on kuitenkin oltava samaa mieltä aseenkäytöstä.
Hidden Agendan tyyli ja tunnelma on tumma ja ahdistava. Yksittäiset värit korostuvat muuten niin tummassa, harmaassa ja ruskeassa maisemassa. Mukana on selvästi saman studion edellisen Until Dawn -pelin henkeä. Graafisen tason puolesta kyseessä on selvä parannus verrattuna moniin muihin tarinavetoisiin seikkailupeleihin, mutta samaan aikaan myös kauneusvirheet erottuvat aiempaa paremmin. Esimerkiksi iholla valuva vesi näyttää oudolta, ja puhelimeen puhuttaessa luuria pidetään epätavallisen kaukana korvasta. Äänimaailma on suurimmaksi osaksi laadukasta niin tehosteiden kuin ääninäyttelynkin osalta. Maininnan ansaitsee ennen kaikkea TV-sarja Arrow'sta tuttu Katie Cassidy Becky Marneyna.
Hidden Agenda on nautittava kokemus. Toivottavasti Sony ja Supermassive Games tekevät jatkossakin vastaavia pelejä. Ehkä jatkossa mukana voisi olla vielä enemmän monitahoinen tarina tuomassa mukaan lisää uudelleenpeluuarvoa? Hinta saattaa aluksi tuntua korkealta suhteessa kestoon, mutta samaan aikaan kyllä tämän ainakin muutamaan kertaan haluaa pelata. Hidden Agenda on hyvä vaihtoehto kavereiden kanssa vietettävälle elokuvaillalle.