Suomi
Gamereactor
ennakot
Hitman: Absolution

Hitman: Absolution

Kaljupäinen salamurhaaja Agent 47 painui Hitman: Blood Moneyn jälkeen syvälle, syvälle varjoihin, mutta on nyt tekemässä paluuta hiippailupelien eturintamaan. Pelasimme Hitman: Absolutionin E3-demoa, joka vie pelaajat Chinatownin hyörinään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kenttä sijoittuu aivan Hitman: Absolutionin tarinan alkumaininkeihin ja toimii melkeinpä eräänlaisena johdantona. Tarkoituksena on eliminoida paikallinen rikollispomo vaihtokauppana tärkeitä tietoja vastaan. Eri tahojen jahtaama 47 yrittää näin saada selvyyttä salaisen Alpha Zerox -organisaation taustoista.

Kenttää ei valittu esittelyyn sattumanvaraisesti. Yksi sen avainkohdista on hetki, kun pelaaja astuu tyhjiltä takakujilta keskelle Chinatownin kuhisevia markkinoita. Väkeä hyörii ympäriinsä, värit rönsyilevät ja taustamelu lyö korville. Kyseessä on varsin hätkähdyttävä osoitus uuden Glacier 2 -pelimoottorin kyvyistä. Hetken voi jopa tuntea astuneensa seuraavan sukupolven Shenmueen. IO Interactive myhäilee tyytyväisyyttään tästä "ovikokemuksesta".

Hitman: Absolution

Noin viidensadan hahmon joukosta löytyy myös tehtävän kohde, mutta tätä vartioivat maksetut poliisit. Ihmisjoukko auttaa varjostuspuuhissa, mutta pelaajan on oltava varuillaan, koska yksikin virheliike voi paljastaa kaljun tappajan ja levittää paniikkiaallon väkijoukkoon.

Tämä on mainos:

Nejäseiska voi toki käydä töihin ilman minkäänlaista tyylitajua ja jättää ruhon lojumaan kadulle. Tämä johtaa kuitenkin ongelmiin viimeistään erikoisjoukkojen saapuessa paikalle. Hitman ei olisi oma itsensä, ellei se tarjoaisi paljon salakavalampiakin tapoja tehtävän suorittamiseen. Tilanteen ja ympäristön tarkkailu ensin kannattaa. Pian selviääkin, mihin gansteri on parkkeerannut autonsa, ja varomaton puhelinkeskustelu vihjaa myös meneillään olevasta huumediilistä. Don on juuri tilannut päivän pöllyt.

Seuraamalla diileriä sivukujalle ja kolkkaamalla tämän pois päiviltä 47 saa hankittua kätevän valeasun. Riisuttu ruumis nakataan roskikseen paljastumisen välttämiseksi, ja diilerin esittäminen avaa pelaajalle uusia mahdollisuuksia: Myrkyttääkö mömmöt vai hiippaillako sisään diilerin asuntoon? Asunnosta löytyy sattumoisin myös kivääri, jolla voi yrittää salamurhaa ikkunasta, Lee Harvey Oswald tavoin.

Hitman: Absolution

Päädyimme kuitenkin yrittämään salamurhaa gansterin autoa käpelöimällä. Vartija houkutellaan sivummalle ja jälleen asusteet vaihtavat omistajaa. Poliisiunivormun luulisi helpottavan pian edessä häämöttävää pakoa. Pommi kaukolaukaisimella saadaan läheiseltä mustan pörssin asekauppiaalta.

Tämä on mainos:

Kun kohde palaa autolleen, pelaajan ei tarvitse muuta kuin aktivoida pommi turvallisen matkan päästä ja kaaos on valmis. Poliisit käyvät heti piirittämään aluetta ja etsimään epäiltyjä. 47 etenee rauhallisesti kohti ulospääsyä ja pysähtyy vähän matkan päästä kahdesta poliisista. Nopea napinpainallus aktivoi uuden Instinct-moodin ja 47 painaa koppalakin lippaa syvemmin silmilleen, välttäen näin tunnistetuksi tulemisen. Poliisikaksikko antaa salamurhaajan mennä.

Hitman: Absolution

Instinct-kyky tekee "täydellisten" suoritusten metsästämisestä käytännöllisempää. Ominaisuus voi muun muassa korostaa vaaroja ja kohteita muusta grafiikasta sekä osoittaa vartijoiden kulkureitit. Monet fanit ovat olleet huolissaan ominaisuuden vaikutuksista pelin haastavuuteen, mutta luvassa on viisi erilaista vaikeustasoa, joista vaikeimmat jättävät pelaajan omilleen. Kaikille pitäisi siis löytyä omansa. On silti tunnustettava, että demokentässä toimivat strategiat olivat vähän liiankin ilmeisiä.

Toistuvien yritys ja erehdys -sarjojen sijaan peli näyttäisi kannustavan läpäisemään kentät aina vain ovelammin. Ruudulla näkyy mittari, johon karttuu pisteitä ovelista ratkaisuista, kun taas turhista murhista koituu sakkoa. Kuhunkin kenttään sisältyy myös erityisiä haasteita, joista palkitaan lisäpistein. Samalla avataan uusia Instinct-kykyjä. Koska systeemi linkittyy verkkoon, suoritusten vertailu kavereiden kesken on helppoa, ja tämä toivottavasti pitää yllä uudelleenpeluuarvoa pelaajien yrittäessä saada aina vain suurempia potteja.

Pieni alkumaistiainen uudesta Hitmanistä oli kaikkiaan varsin vaikuttava. Pelissä on loistava tunnelma, joka yhdessä sopivan avoimen ja jännittävän pelimekaniikan kanssa jättää janoamaan lisää.

Hitman: AbsolutionHitman: Absolution

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Hitman: AbsolutionScore

Hitman: Absolution

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Kuolema on 47:n bisnes, mutta tällä kertaa kohteet ovat henkilökohtaisia. Absolution on elokuvamaisempi Hitman-kokemus.Ladataan seuraavaa sisältöä