Suomi
Gamereactor
ennakot
Homefront: The Revolution

Homefront: The Revolution - coop-ennakko

Ennakkosilmäyksessä uuden Homefrontin kaveripelit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Deep Silver Dambusterin Homefront: The Revolution on jo ennen julkaisua kokenut kaikenlaista. Pelin useiden kehitysvuosien aikana työtä on tarkkaillut peräti kolme eri kustantajatahoa: THQ, Crytek ja nyt Deep Silver / Koch Media. Kaikesta huolimatta sarjan uuden aloituksen kehitys on koko ajan pysynyt samojen kehittäjien käsissä. Näin ollen alkuperäinen näkemys lopullisen pelin ideasta ja laadusta on säilynyt muuttumattomana.

Yksinpeliosuus käsiteltiin aiemmin omassa ennakossa, joten tässä yhteydessä tarvitsee vain kuvata yleisesti pelin lähtökohdat. Homefrontin maailmassa Pohjois-Korea on miehittänyt U.S.A.:n ja pelaajien tehtävänä on taistella miehityshallintoa vastaan sodan runtelemassa Philadelphiassa.

HQ

Tässä ennakossa keskitytään yksinomaan Homefront: The Revolutionin yhteistyönä pelattavaan osuuteen. Julkaisussa näitä tehtäviä pitäisi olla tusinan verran, joista ennakkotestattavana oli kolme kappaletta. Kavereiden kanssa koettavat toimeksiannot aukeavat pelattavaksi yksinpelin jälkeen.

Tämä on mainos:

Omaa hahmoa pääsee muokkaamaan varsin kattavasti. Kosmeettiset muutokset auttavat erottautumaan muista pelaajista helpottaen tunnistusta siinä missä mukaan otettavat esineet tarjoavat suojaa varsinaisissa taisteluissa. Aseiden muokkaus on erittäin monipuolista ja onnistuu myös kesken tehtävän milloin tahansa. Toimeksiannon alussa valittua kahta pääasetta ei voi muuttaa, mutta muokkausmahdollisuudet luovat silti mukavasti keinoja mukautua muuttuviin olosuhteisiin. Pelaaminen kartuttaa puolestaan sekä kokemuspisteitä että pelin sisäistä valuuttaa. Näillä sitten avataan lisätaitoja erillisistä kykypuista, ja ostetaan satunnaista tavaraa sisältäviä laatikoita. Halutuimpia ovat tietenkin uudet tuliluikut ja asepäivitykset. Vasta aika näyttää kuinka kauan peli vaatii aikaa ja vaivaa kaikkein parhaimpien aseiden hankkimiseksi.

Ennakkotapahtumassa testattujen tehtävien tavoitteet eivät olleet erityisen kekseliäitä. Kilpailevien toimintasarjojen peleissä tällaisiin tilanteisin pyritään tuomaan vaihtelua muuttamalla esimerkiksi tapahtumapaikkoja. Toistaiseksi ei kuitenkaan ollut havaittavissa tekijöitä, jotka olisivat tehneet Homefrontin yhteistyötehtävistä erityisen kiinnostavia. Tarjolla oli lähinnä maastoon piiloutuneiden sotilaiden etsintää ja toisaalta puolustautumista aalloittain hyökkääviä vihollisia vastaan.

Vaikeustason nostaminen saattaa kuitenkin lisätä tehtävien uudelleenpeluuarvoa. Toimeksiannon edetessä vastaan tulee alati kovempia vastustajia suuremmalla joukolla. Tämä pakottaa pelaajat toimimaan paremmin yhdessä, mikäli mielivät päästä eteenpäin. Pahistyyppejä on useita, muttei kuitenkaan mitenkään poikkeavan paljon kilpailijoihin verrattuna.

Homefront: The Revolution mahdollistaa onneksi tehtävissä erilaisia lähestymistapoja, ja tiimin kykyjen karttuessa mahdollisuudet lisääntyvät entisestään. Esimerkiksi hiiviskely on yksi taktiikkavaihtoehto. Testitilaisuudessa ei harmillisesti käynyt imi, kuinka hyvin hiippailu toimii korkeammilla vaikeustasoilla. Joka tapauksessa potentiaalia vaihtelevaan moninpelikokemukseen ovat olemassa. Kenttäsuunnittelussa lisämahdollisuuksia luovat korkeuserot ja mukana on myös useita ajoneuvoja. Tehtäväalueet tuntuivat niille hieman liian ahtailta, sillä usein sivustaan hyökätessä pelialueen rajat tulivat ikävästi vastaan.

Tämä on mainos:

Ennakkotilaisuudessa kuultiin onneksi myös todella hyviä uutisia. Deep Silver Dambuster ilmoitti, että julkaisun jälkeen on tiedossa erittäin suuri määrä ilmaisia sisältöpäivityksiä. Tämä tarkoittanee sitä, että peliin pitkällä aikavälillä panostavat palkitaan näillä päivityksillä kuluvan vuoden aikana. Homefront: The Revolutionissa tulee olemaan myös mikromaksuja. Ne on kuitenkin suunnattu lähinnä niille, jotka haluavat nopeuttaa omaa edistymistään oikealla rahalla ankaran pelaamisen sijasta.

Kolmen testatun yhteistyötehtävän jälkeen jäin kaipaamaan lisää. Tulossa vaikuttaisi olevan monipuolinen hiekkalaatikkoseikkailu varustettuna kohtalaisen vaihtoehtoisilla pelitavoilla. Toisaalta ei ole aivan varmaa, onko tehtävissä kuitenkaan riittävästi vaihtelua rohkaistakseen useampiin pelikertoihin. Ainakin kavereiden kanssa pelaamaan innostuvat saavat varmasti vastinetta rahoineen, sillä yhteistyösisältöä näyttää olevan runsaasti.

Homefront: The RevolutionHomefront: The Revolution
HQ
HQ
Homefront: The RevolutionHomefront: The Revolution
Homefront: The Revolution
Homefront: The Revolution

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Homefront: The RevolutionScore

Homefront: The Revolution

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Homefront: The Revolution on hyvä esimerkki pelistä, joka hajoaa kappaleiksi, mikäli perusasiat eivät ole kunnossa. Ameriikan takaisinvalloitus oli poikkeuksellisen tökkivä kokemus.Ladataan seuraavaa sisältöä