Suomi
Gamereactor
ennakot
Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

Tutustuimme E3-messuilla Guerrilla Gamesin uuteen avoimen maailman toimintapeliin Horizon: Zero Dawniin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yksi tämän vuoden suurimmista paljastuksista E3-messuilla oli ehdottomasti Guerrilla Gamesin julkistama Horizon: Zero Dawn. Kyseessä on alankomaisen studion täysin uusi pelisarja. Sellaista ei ole heiltä nähty yli kymmeneen vuoteen. Heidän edellinen uusi sarjansa oli PS2:lla vuonna 2004 nähty Killzone. Horizon: Zero Dawn vie pelaajat maailmanlopun jälkeiseen aikaan, tosin maisemat ovat tällä kertaa verrattain kauniit. Kasvillisuus rehottaa valtoimenaan, ja ihmiskunnan rippeet ovat jakaantuneet heimoihin. Tasangoilla vaeltaa valtavia dinosauruksia, jotka ovat elävien liskojen sijaan robotteja.

Tuottaja Mark Norris valotti pelin kolmea pääkonseptia. Yksi näistä liittyy kasveihin, jotka ovat vallanneet maailman takaisin itselleen. Koneilla on keskeinen osa tarinan kannalta, eikä niitä kuvata pelkästään vihollisina. Ne elävät eräänlaisessa symbioottisessa suhteessa luonnon kanssa. Viimeinen pääkohta löytyy pelin taisteluista. Pelin päähahmo Aloy on ketterä soturi, jonka täytyy hyödyntää taistoissa omien kykyjensä lisäksi ympäristöä. Tämä tuo kohtaamisiin mukaan taktisen ulottuvuuden.

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Esitellyn demon aikana näin vilahduksen Aloyn ja metallisten dinosaurusten välillä vallitsevasta suhteesta. Yhdessä vaiheessa soturi nitisti äänettömästi Watcher-nimisen otuksen, joka on pieni tiedusteluyksikkö. Tuolloin Aloy pahoitteli tekoaan toteamalla "anteeksi pikkuinen". Guerrilla Games vahvisti tämän ihmisen ja koneen välillä vallitsevan suhteen olevan yksi pelin suurista teemoista. Firma ei kuitenkaan suostunut paljastamaan tarinan luonteesta enempää. He kuitenkin lupasivat sen olevan erittäin tunteisiin vetoava.

Tämä on mainos:

Aloy ei turvaudu taisteluissa pelkästään aseisiin, sillä hän osaa rakentaa myös erilaisia ansoja. Näiden avulla hän pyydysti muutamia otuksia resurssien toivossa. Aseina olivat tällä kertaa ainoastaan jousipyssy ja köysi, mutta toivottavasti pelistä löytyy näiden lisäksi runsaasti erilaisia varusteita. Futuristisen maailman komponenttien yhdistäminen muinaisen maailman aseiden konsepteihin tarjoaa ainakin runsaasti ruokaa mielikuvitukselle aseiden suhteen. Vaikka esittelyversiossa ei nähtykään vielä erilaisia elementtejä, niiden luvataan olevan mukana lopullisessa versiossa. Niinpä esimerkiksi sähköisen nuolen ampuminen vesilätäkköön vahingoittaa kaikkia siinä seisovia.

Esittelyversion lopussa näytettiin yksi pelin suurimmista otuksista nimeltä Thunder Jaw. Guerrilla Games valaisi sen koostuvan yhteensä 93 erillisestä osasta, joten pelaajilla on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tiettyjen osien moukaroimiseen. Hyökkäykset kannattaa kohdistaa tarkasti, sillä olennoista löytyy erilaisia heikkoja kohtia. Kovan haarniskan alta paljastuviin pehmeisiin osiin keskittymällä voi tehdä kolme kertaa enemmän vahinkoa. Keskusyksikön ja virtalähteen kimppuun käymällä perusvahinko kasvaa kymmenkertaiseksi. Erilaisten komponenttien tuhoaminen muuttaa myös robottien käyttäytymistä. Thuder Jawilta löytyy esimerkiksi 12 erilaista hyökkäysliikettä. Pelaajat voivat siis kokeilla runsaasti erilaisia taktiikoita taisteluissa.

Monenlaisten esineiden nikkaroiminen on suuressa osassa pelikokemusta. Erilaisten ammusten väsääminen onnistuu kuitenkin ilman erillisten valikkojen selailuja suoraan pelimaailmassa. Guerrilla Games haluaa selvästi panostaa sitä, että suurin osa ajasta vietetään seikkaillen eikä valikkoja pläräten.

Tulevaisuuden talous pyörii koneiden osien ympärillä, jotka toimivat maailman valuuttana. Aloy voi vaihtaa metallia hyödykkeisiin kaupungeissa, joissa voi myös ottaa vastaan uusia tehtäviä perinteisten toimintaroolipelien hengessä. Erilaisista heimoista ei paljastettu vielä juurikaan tietoa, mikä on toisaalta ymmärrettävää, kun kyseessä oli vasta pelin julkistamistilaisuus.

Tämä on mainos:

Horizon: Zero Dawn iski kuitenkin välittömästi tajuntaan kauniilla maisemillaan ja ainutlaatuisilla vihollisillaan. Guerrilla Gamesilla saattaa hyvinkin olla hallussaan uuden hitin ainekset, mutta tämän näemme vasta aikaisintaan ensi vuonna.

HQ
HQ
HQ
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä