Suomi
Gamereactor
ennakot
Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

Guerrilla Gamesin tuleva eepos oli esillä E3:ssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Horizon: Zero Dawn - Guerilla Gamesin lähes kymmeneen vuoteen ensimmäinen Killzoneen liittymätön peli esiteltiin viime vuoden E3-messuilla. Viime- ja tämänvuotinen keskustelu studion kanssa antoi ymmärtää, että he haluavat tehdä nyt jotain uutta ja erilaista. Horizon: Zero Dawn onkin rohkea liike uuteen suuntaan. Reilu puoli tuntia pelin hiekkalaatikossa paljasti, että studio on saattanut iskeä kultasuoneen.

Olet todennäköisesti nähnyt jo tämänvuotisen peliesittelyn (jos et, tsekkaa se alta). Suljettujen ovien takana pääsimme tutustumaan sitä edeltävään tilanteeseen, eri hahmojen väliseen vuorovaikutukseen sekä heidän ja Aloyn väliseen keskusteluun. Meille esiteltiin myös joitakin varustelu- ja väsäysvaihtoehtoja. Epäilykset Horizonin kevytroolipelimäisyydestä loppuivat tähän. Dialogi ei kenties ole Mass Effectin tai Dragon Agen tasoa, mutta tarjoaa silti tilaisuuden tutustua pelin maailmaan ja hahmoihin paremmin. Aloyn persoona vaikutti varsin kiveenhakatulta esitellyn perusteella, joten isoja valintoja ei näillä näkymin pääse tekemään sillä saralla.

Hätää kärsivä kylä asukkeineen oli päättänyt pistää turvansa jumaliin sen sijaan, että olisivat selvittäneet korruptoituneiden koneiden alkuperää. Ulkopuolinen Aloy oli tässä vaiheessa tarinaa saanut jo ensimmäiset vihjeet tapahtumien takaa haluten selvittää asian juurta jaksaen. Seuraavana tehtävänä oli käydä visiitillä kylässä, joka oli mennyt oudon hiljaiseksi. Tässä kohtaa näkemämme ja E3-demo yhdistyivät.

Tehtävän suorittamisen sijaan Guerilla Gamesilla oli tarjolla hiekkalaatikkomainen kokonaisuus metallipetoineen ja perustehtävineen. Osa robottieläinten tenhoa on niiden tapa toimia keskenään ja miten ne täyttävät muiden eläinten (joita metsästetään myös raaka-aineiden takia) tapaan ekologisia lokeroitaan. Jotkin kuljettavat raaka-aineita paikasta toiseen toisten toimiessa vahteina. Kaikki liittyvät toisiinsa jollain tavalla ja jatkavat päivittäisiä toimiaan, mikäli pelaaja ei käy niiden kimppuun. Osaa voi hyödyntää myös ratsuina pelaajan kokemuksen karttuessa. Jokaisesta saa käyttökelpoisia komponentteja, joilla aseiden päivittämisen lisäksi hoidetaan vaihdantataloutta.

Tämä on mainos:

Eri materiaalien metsästäminen on tasapainoilua säästämisen ja uuden tienaamisen välillä. Hiippailu on usein kustannustehokkain tapa toimia. Ropecaster on myös erittäin näppärä apuväline, sillä sen avulla koneen voi ankkuroida paikalleen täydellistä osumaa varten. Kaikkea se ei tosin pysty kahlitsemaan paikoilleen.

Pelattavuus ja taistelu on sujuvaa sekä eläimen selässä, pusikossa hiippaillessa että suoremmassakin toiminnassa. Jousen käyttö on miellyttävää ja hieman helpompaa kuin kranaattimaisten heitettävien esineiden sihtailu. Elinvoimaa voi palautella taistelun aikana vain hitaasti, joten huolimaton hortoilu kostautuu nopeasti. Guerrilla Games haluaa ohjata pelaajaa selkeästi taktisempaan ja yllätyshyökkäyksiä hyödyntävään suuntaan.

Simppeleiden Grazereiden ja Watchereiden niittaamisen sekä Shell-Walkereiden kantamien säiliöiden kaappaamisen jälkeen vastaamme asettui Corruptor. Sama masiina näkyy myös E3-messun lopussa. Nyt meillä oli tilaisuus nähdä miten se käyttäytyy ohjatun demon sijaan vapaammassa ympäristössä. Corruptor oli haastava vastus, mutta onnistuimme hoitelemaan sen tulen ja ratsun (Broadhead) yhdistelmällä välttelemällä sen hyökkäyksiä.

Guerilla Games on kehittänyt Horizonia jo vuodesta 2010 tavalla tai toisella. Ensi vuoden alkupuolella näemme, millaista jälkeä pitkän tien päästä löytyy. Ensimmäiset silmäykset lupaavat hienoa seikkailua Aloyn kanssa.

Tämä on mainos:
Horizon: Zero Dawn
HQ
HQ
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero Dawn

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä