Suomi
Gamereactor
arviot
Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn - The Frozen Wilds DLC

Laajennus lisää mukaan uusia alueita, koneita ja varusteita antaen lisäksi hieman vastauksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hieman alle yhdeksän kuukautta emopelin julkaisun jälkeen Horizon: Zero Dawnin laajennus The Frozen Wilds on saapunut. Kysymyksessä on ihan oikea laajennus eikä ainoastaan kokoelma satunnaista lisätavaraa. Mukana on kokonaan uusi pelialue, uusi tarina, uusia aseita ja varusteita ja tietysti uusia vihollisia. Laajennuksen läpäisyyn menee aikaa 10-15 tuntia. Sisällön määrä oikeuttaa kirkkaasti laajennuksesta pyydettävän hinnan. The Frozen Wildsin pelaaminen edellyttää emopelin ostamista.

The Frozen Wilds ei varsinaisesti jatka tarinaa, sillä sen tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen loppuratkaisua. Päätarinan loputtua peli palauttaa tilanteen viimeistä tehtävää edeltäneeseen aikaan, jolloin pääsee halutessaan aloittamaan The Frozen Wildsin. Suositustasona on peräti 30, joten laajennusta suositellaan pääpelissä jo pitkälle ehtineille pelaajille.

Aloy pääsee tutkimaan kaukana pohjoisessa olevaa aluetta, jota asuttaa Banuk-heimo. Päätarinan puitteissa oli mahdollisuus puhua heistä muutamille, mutta nyt päästään samoilemaan heidän kotimaisemissaan. Uusi alue on miltei kokonaan jään ja lumen peitossa, tietenkin sisätiloja lukuun ottamatta. Luvassa on uusi päätarina lukuisine sivutehtävineen, eikä maastosta kerättäviä esineitäkään ole unohdettu.

Yksi lisä on kokonaan uusi kykypuu, josta suurin osa liittyy ratsastamiseen. Robottisen ratsunsa voimaa ja kestävyyttä kartutetaan, ja ratsastaessaan voi opetella lukuisia uusia kikkoja. Näitä ovat muun muassa kohteiden tonkiminen ratsain, ja pahisten päälle suoraan ratsun selästä loikkaaminen.

Tämä on mainos:
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Tarina keskittyy uudenlaiseen koneeseen, joka aiheuttaa harmeja Banuk-heimolle. kaiken takana on "jokin" nimeltä Daemon. Aloy päättää siis auttaa banukeja, ja etsiä siinä sivussa lisätietoa Zero Dawn -ohjelmasta, Faro-järjestöstä ja muusta sen sellaisesta. Kaiken kaikkiaan tarjolla on mukavasti tarinaa, joka syventää ymmärrystä Horizon: Zero Dawnin maailmasta.

Tarinatehtävät ovat kohtuullisia, ja ne hyödyntävät hyvin Guerrilla Gamesin luomia pelimekaanisia ratkaisuja. Itse pelaaminen ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeavaa verrattuna emopelin tehtäviin. Ajoittain kohdataan pieniä yllätyksiä, mutta ei lopultakaan mitään mullistavaa. Kehittäjien ei olisi tarvinnut pelata aivan näin varman päälle, mutta toisaalta emopelin toimintaan ihastuneet saavat laajennuksessa kunnon satsin "lisää sitä samaa".

The Frozen Wilds esittelee joukon uusia koneita, joissa riittää haastetta. Koko pelin vaikeimpia ne eivät ole, mutta kuitenkin selvästi ajatusta ja refleksejä vaativia kaadettavia kuitenkin. Uudet aseet ja haarniskat auttavat, mutta lopulta taistot selvitetään samoilla keinoilla kuin ennenkin. Ensin katsellaan niiden käyttäytymistä, skannaillaan heikkoja kohtia, ehkä ansoitetaan ympäristöä ja lopuksi hyökätään.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena The Frozen Wilds on ehdottomasti hintansa arvoinen laajennus. Toisaalta olisi ollut hienoa huomata Guerrilla Gamesin ottaneen enemmän riskejä, ja samalla olisi ollut mukavaa nähdä päätarinalle jatkoa. Laajennus ei ole välttämätön Horizon: Zero Dawnin kokonaisuuden ymmärtämiseksi, mutta silti se on ehdottoman suositeltava ostos kaikille emopeliin ihastuneille.

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kookas uusi alue, paljon uutta sisältöä, uudet ja haastavat koneet, tarinalliset vastaukset
-
Pelimekaanisesti lisää sitä samaa, ei jatka päätarinaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä