Suomi
Gamereactor
arviot
Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels Unleashed

Nättiä mutta rosoista pintaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Hot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels Unleashed

Hot Wheel ja kumppanit ovat vähitellen jääneet lapsuuden hiekkalaatikolle, joten pikkuautot on nyt siirretty digitaaliseen formaattiin. Erittäin nätti - mutta sisällöltään epätasainen - Hot Wheels Unleashed ei ehkä ole uusi Mario Kart, mutta tarjoaa ainakin aika ajoin hyvää hupia sivuttaisluisuessaan mutkasta toiseen.

Rapakon takana paremmin tunnetun Hot Wheelsin katalogissa on jos jonkinmoista pyörillä kulkevaa härveliä, ja iso osa niistä on nyt siirretty videopelimuotoon. Moni niistä tulee tutuksi pelin pitkähkön yksinpelin, pikakisojen, jaetun ruudun kaksinpelin ja nettimoninpelin aikana. Valikoimaa riittää ralli- ja formula-autoista dinosauruksiin tai vaikkapa Paluu tulevaisuuteen -leffasta lisensoituun DeLoreaniin asti.

Kuten kuvista näkyy, Unleashedin ulkoasuun on kiinnitetty erityistä huomiota. Autojen epätasaiset pinnat, kulumat ja pienet raaputusjäljet antavat jokaiselle kaaralle ison annoksen uskottavuutta. Erilaiset pinnat mattamuovista kiiltävään feikkikromiin näyttävät siltä, miltä ne pihaleikkimuistoissa näyttivät vuosia sitten. Ratapalikoissa ja niitä ympäröivissä huoneissa on samanlaista realismia, joskaan ei aivan yhtä paljon kuin huolella mallinnetuissa ajokeissa.

Tämä on mainos:
Hot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels Unleashed

Eri autoja ei ole kuitenkaan luotu yhdenvertaisiksi, ja mitä huippunopeudessa voittaa, sitä esimerkiksi jarrutuksessa häviää. Harmillisesti ajoneuvovalikoimassa on myös kaiken lähes täydellisesti osaavia kaaroja, joiden talliin jättämistä on vaikea perustella. Ne kun ovat yksinkertaisesti parempia kuin muu hassunhauska kasti. Tämä muodostuu ongelmaksi etenkin pelin epätasaisen vaikeustason kanssa. Uusia autoja on mahdollista saada sekä yksinpelin kenttiä koluamalla että sokkona arpalaatikoita ostamalla. Jälkimmäistä varten tienattavaa valuuttaa kertyy yksinpeliä pelaamalla hiljalleen, mutta jo etukäteen kattavaksi mainostettu kausikortti satunnaislaatikkomekaniikan kanssa vihjaa laajempaan rahastukseen. Jos ei nyt niin tulevaisuudessa. Arvioversiossa tätä valuuttaa ei ollut mahdollista ostaa, mutta moni julkaisija on lisännyt option inhasti vasta varsinaisen julkaisun yhteydessä. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Oletusasetuksena oleva helppo taso tarjoaa niin vähän haastetta, että pelaaja voi törttöillä radoilla melkein kuinka paljon tahansa, ja päätyä silti palkintopallille. Mutta jos vaikeustasoa nostaa edes pykälän verran, yksikin virhe hypystä laskeutumisessa tai mutkan suoraksi vetämisessä voi olla kohtalokas etenkin, jos haluaa ajaa jollakin pelin hitaammista mutta hallittavammista autoista. Tekoäly vetää yksinkertaisesti vasemmalta ja oikealta ohi, eikä jää erityisemmin hidastelemaan johtoon päästyään. Tasonnousu näiden kahden pykälän välillä on niin merkittävä, että toivottavasti arvioversio saa julkaisun yhteydessä päivityksen molempiin yleisen ajomukavuuden parantamiseksi. Moninpelin tasosta on vaikea mennä sanomaan vielä mitään, sillä arviosessioiden aikana peliseuraa löytyi vain kerran.

Hot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels Unleashed
Tämä on mainos:

Ajotuntuma pelin varsin mielikuvituksellisilla radoilla on tutun kevyt ja suurimmalta osin anteeksiantavainen. Pitkät mutkat vedetään tyylikkäästi sivuluisussa alusta loppuun asti samalla turbomittaria kerryttäen. Hallittu luisu tuntuu todella hyvältä, kun pitkän spiraalin saa vedettyä kahva edellä läpi ja boostimittari hehkuu kirkkaana alkavaa suoraa varten. Seiniin ja vastustajiin törmäily on hieman ennalta-arvaamatonta, mutta ainakin yrittää hieman jäljitellä pienimassaisia leikkiautoja monisatakiloisten autojen sijaan.

Pelin kenttävalikoima on laaja, mutta epätasainen. Parhaat virnistykset se ansaitsee paljon pitkiä mutkia ja mielikuvituksellisia painovoiman kumoavia osuuksia sisältävistä radoistaan. Eniten ahdistusta tuottavat satunnaisuutta sisältävät kentät, joissa huono tuuri voi maksaa koko kisan hämähäkkirobotin sylkiessä verkkonsa pelaajan päälle tai dinosauruksen kidan mennessä juuri väärällä hetkellä kiinni. Ongelmia aiheuttavat myös täysin sokot hypyt, joiden laskeutumisalue on käytännössä pakko tietää etukäteen. Tekoäly ei tällaisesta luonnollisesti kärsi, eikä se tee muutenkaan kummoisia ajovirheitä, mikä on sääli tällaisessa kevyemmässä autoilussa. Korkeammilla vaikeustasoilla tällainen rasittaa erityisen paljon, sillä yksikin pieleen mennyt hyppy voi maksaa koko kisan.

Hot Wheels UnleashedHot Wheels UnleashedHot Wheels Unleashed

Jos pelin lukuisat valmiit radat aiheuttavat näppylöitä, pelaajat voivat tehdä onneksi myös omia Unleashedin erittäin monipuolisella kenttäeditorilla. Sen käyttö ei ole aivan intuitiivista, mutta mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ainakin äkkiseltään tuntuukin siltä, että pelin omatkin radat on tehty sen avulla. Muokattavaa on myös autojen ulkoasun puolelta. Maalit voi vetää kokonaan uusiksi ja hakea pintoihin haluamaansa metallin tai muovin kiiltoa. Kuten kentätkin, uudet maalaukset voi jakaa muulle maailmalle ladattaviksi.

Hot Wheels Unleashed on erittäin nätti ja sisällöltään monipuolinen, joskin epätasainen kokonaisuus. Vaikeustasot kaipaavat vielä hienosäätöä ja joidenkin ratojen satunnaisluonne tai "epäreilut" tilanteet laskevat innostusta pykälän tai pari. Tulevaisuus näyttää, mihin kaupallistaminen kausikortteineen ja mikromaksuineen peliä vie, mutta ainakin arvioversiossa pitkistä sivuluisuista ja mielikuvituksellisista kentistä kykenee nauttimaan, vaikka mitään vallankumouksellista peli ei tarjoakaan.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukava, kevyt ajotuntuma, pitkät sivuluisut, paljon sisältöä
-
Vaikeustason ailahtelu, satunnaisuus joissakin radoissa, huolestuttavat rahastusmahdollisuudet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä