Suomi
Gamereactor
arviot
Hunting Simulator

Hunting Simulator

Digitaalisten eräjormien pyssyttely ei sisältönsä laajuudesta huolimatta osu maaliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Amerikassa kaiken maailman kauriinmetsästykset ja karhunkaatamiset tuntuvat vetävän virtuaalisia eräjormia puoleensa vuosi toisensa jälkeen. Euroopassa kuitenkin eläinten metsästys aiheena on enemmänkin marginaaliyleisön suosiossa. Tämä ei kuitenkaan estä uusia nimiä haastamasta listahittejä - ja hyvä niin. Ehkä juuri Bigbenin Interactive Hunting Simulator tekee eläinten saalistamisesta vihdoin koko kansan hupia.

Hunting Simulator alkaa lupaavan huolitellun oloisesti. Näyttävä alkuvalikko kätkee sisälleen muun muassa lukuisia hahmoja, joista pelaaja voi valita mieleisensä. Hahmoille on jopa väsätty henkilökohtaiset taustatarinat, jotka raottavat kyseessä kunkin luonnetta ja tyyliä metsästäjänä. Metsästysmaita löytyy yllättävän monia ja mukavan monipuolisesti aina viidakosta erämaihin ja savanneilta metsiin. Tähän kun vielä lisätään lukuisia eri eläimiä, joita jahdata, sekä läjäpäin tussareita ja tarvikkeita, yllättää Hunting Simulator sisältönsä määrällä erittäin positiivisesti.

Vaikka maita ja mantuja piisaa yhtä lailla kuin metsästykseen tarvittavia tarvikkeitakin, on kaikki harmillisesti lukkojen takana. Riippumatta pelin muutamista pelimuodoista, aluksi tallottavissa on vain metsästyspelien arkkityyppi, pohjoisamerikkalainen metsä, perinteisen kiväärin kera. Ennen kuin pääsee käsiksi eksoottisempiin eläimiin ja maisemiin, pitää pelaajan avata tylsästi koko ensimmäinen alue. Tämä tapahtuu saalistamalla annettujen tehtävien mukaisesti kaikki eläimet tältä alueelta. Sorsapilliin puhaltelua ja virtsan tuoksun levittelyä saa siis odotella kotvan jos toisenkin. Aseita sentään voi käydä kokeilemassa ampumaradalla ilman järjestelmällistä avausprosessia.

Tämä on mainos:
Hunting Simulator

Metsissä käyskentely tapahtuu joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan kuvakulmasta. Kun eläinrukka osuu näköpiiriin, antaa peli saaliin perustiedot, kuten lajin sekä sukupuolen. Kuvaan ilmestyy myös hieman kryptisiä ikoneita, joiden päättelin liittyvän kyseessä olevan eläimen tietoisuuteen metsästäjästä. Kun sitten on aika ottaa tulevat rukkaset jyvälle, avautuu erillinen kiikaritähtäinnäkymä, jonka holtitonta heilumista rauhoitetaan pidättelemällä hetken henkeä. Ei siis mitään vallan uutta auringon alla.

Hunting Simulator

Pelin suurimpia kompastuskiviä on sen epälooginen suunnittelu. Esimerkiksi eläinten määrä vaihtelee tehtävästä toiseen saman alueen sisällä. Kaurista saalistaessa alue kuhisee kettuja siinä määrin, että enempiä reuhkoja joutuu jo potkimaan tieltään. Kauriita sen sijaan pitää tähyillä pitkiäkin aikoja. Kun taas tehtäväksi tulee kettujen kohtalon sinetöinti, pysyvät repolaiset poissa näkyvistä, ja on vaikea nähdä metsää kauriilta. Peli ei myöskään selittele itseään tai metsästyksen saloja millään muotoa - ei edes ohjaimen nappikarttaa saa mistään näkyviin. Metsästämällä napit tulee toki tutuksi, mutta ruudulle silloin tällöin ilmestyvä kysymysmerkkien sarja pysyy itselläni edelleen täytenä mysteerinä. En myöskään ymmärrä, mistä peli jakaa minulle miinuspisteitä tehtävän jälkipuinnin yhteydessä, koska sitä ei suoraan kerrota.

Tämä on mainos:

Kuin heikko suunnittelu ei olisi tarpeeksi, myös pelin mekaniikka bugittaa jonkin verran. Erityisesti Sniper-peleissä käytetty bullet time -toiminta on väen vängällä ängätty mukaan, jotta luodin reitin näkisi yksityiskohtaisemmin. Mutta perille saakka luoti ei ainakaan visuaalisesti näytä päätyvän, vaan se häviää juuri ennen kohteeseen osumista. Toki luoti tappaa, tai ainakin pölläyttää verta turkista, mutta siihen zoomaaminen tuntuu tässä yhteydessä tyhjänpäiväiseltä ratkaisulta. Sihtausta haittaa myös tökkivä animointi, jonka seurauksena eläimet saattavat yllättäen nytkähdellä tai pyörähtää ympäri täysin sattumanvaraisesti.

Hunting Simulator

Vaikka Hunting Simulatorin graafinen jälki on selkeää ja perussiistiä, ei se juuri lähempää tarkastelua kestä. Metsät ovat todella harvaan kasvavia, ja kukkien sekä muiden maan yksityiskohtien piirtoetäisyys on noin kolmen metrin luokkaa (ainakin Xbox Onella). Eläimet on sinänsä mallinnettu kohtuullisen hyvin, ja erot eläinten välillä ovat selkeät. Mainittu animaatio pilaa kuitenkin illuusion elävistä eläimistä, eikä kaadoissakaan ole juhlimista.

Lintujen laulut ja muut eläinten murahtelut saavat hiukan nostettua tunnelmaa. Korpimetsän audiopuoli on kunnossa. Musiikkia ei peliin ole laitettu, korostaen metsästäjän aisteja löytää saaliinsa. Pelatessani kuitenkin huomasin hyräileväni lukuisia kertoja Predator (1987) -elokuvan tunnaria, joten se olisi voinut olla oiva valinta vähän rennompaan menoon.

Mittavan ja monipuolisen sisältönsä puolesta Hunting Simulatorissa olisi aineksia hyväksi metsästyspeliksi. Kuitenkin epälooginen suunnittelu ja halpa toteutus nokkivat pisteitä kilpaa, upottaen pelin lopulta tusinapaukuttelun armottomaan suohon. Aihepiiriin vannoutuneelle puuhaa riittää, mutta ainakin tavan kansa kääntää päänsä paremman saaliin perään.

Valitettavasti harmaakarhun turkki jäi nyt vaimolle hommaamatta.

Hunting Simulator
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Alueiden, eläinten ja tavaroiden paljous, taustaäänet, hahmojen historiat
-
Epälooginen suunnittelu, bugiset animaatiot, todella rajoitettu sisällönavausmekaniikka, nolo bullet time -lopetus, ei selittele itseään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hunting SimulatorScore

Hunting Simulator

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Digitaalisten eräjormien pyssyttely ei sisältönsä laajuudesta huolimatta osu maaliin.Ladataan seuraavaa sisältöä