Suomi
Gamereactor
arviot
Immortals: Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising: A New God DLC

Lisää temppuratoja Fenyx-faneille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Peruspelin arvion pääsee lukemaan täällä.

Oikein mainiolle Immortals: Fenyx Risingille luvattiin peräti kolme lisäosaa, joista ensimmäinen, A New God, saatiin ulos varsin nopeasti. Seuraavat kaksi on luvattu julkaista myöhemmin vuoden 2021 aikana.

En tee suurtakaan paljastusta sanomalla, että varsinainen peruspeli päättyy onnellisesti. Kiitokseksi Olympoksen jumalat päättävät palkita puolijumalan voimat saaneen Fenyxin täydellä jumaluudella. Mukana on kuitenkin juju - kiittämättömille jumalille ei riitä maailman pelastaminen, sillä säännöt ovat sääntöjä. Kenestäkään ei voi tulla jumalaa ilman jumalaisten temppuratojen läpäisyä. Tai no, periaatteessa muiden jumalien hyväksyntä riittäisi, mutta Fenyxillä ei ole selvästi vielä riittävästi näyttöjä.

Tämä on mainos:

Toiminta sijoittuu Olympoksen leijailevalle vuorelle ja sieltä avautuviin temppuratoihin. Vaikka käytössä on pegasos, ovat lentohevosen siivet silti edelleen koristeita. Käytännössä kaikki seinät niin Olympoksella kuin suoritusalueilla ovat sitä veemäisintä rasvaliukastemateriaalia, jota Fenyx ei voi käyttää kiipeämiseen. Sen sijaan lentotaito ilmavirtojen avulla ja erilaiset pompputaidot ovat jatkuvassa käytössä.

Heti kättelyssä Fenyxin taidot on buffattu lähes täysiin, joten hahmonkehitystä on varsin vähän. Jokainen ase- ja panssaritaito on yhtä vaille tapissa, ja kaikki erikoistaidot on avattu. Käyttöön avautuu myös triplahyppy. Jäljelle jää siis yhden pisteen kerääminen varusteisiin sekä jokaisen neljän jumalan tarjoamat ylimääräiset bonukset ja taidot. Keräilyviettiä ei varsinaisesti kutkuteta, sillä lisäterveys ja -kestävyys avautuvat suoraan löydettävistä laatikoista ilman salamoiden tai ambrosian keräilyä.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Jokaisella jumalalla on tarjolla lukuisia toinen toistaan haastavampia ratoja. Pelattavaa riittää yllättävän pitkäksi aikaa, yli kymmeneksi tunniksi, sillä osa haasteista on varsin vaikeita. Käytössä ovat kaikki aiemmin tutut työkalut ja lukuisia uusia. Pelaajan tulee ottaa haltuun välittömästi kaikki jumalaiset taidot, erityisesti eteenpäin lasersäteiden läpi puskeva Athenen syöksy ja ylöspäin singauttava Areksen raivo. Tämä on vasta alkua, sillä etenemisen myötä käyttöön avautuu yhä monipuolisempia jumalaisia kykyjä.

Tämä on mainos:

Esteradoissa käytetään kaikkia aiemmin tuttuja komponentteja atlaskuulista ilmavirtoihin. Uusia esteitä on runsaasti, esimerkiksi teleportteja, magneetteja sekä kaikkien erilaisten estetyyppien yhdistelmiä. Haasteiden ratkaisu vaatii kaikkien Fenyxin taitojen monipuolista käyttöä. Jokaisessa haasteessa on mukana myös bonusarkkuja, joiden saavuttaminen on keskimäärin erittäin vaikeaa. Sinänsä ylisuorittaminen kannattaa, sillä huolellisella keräilyllä käyttöön avautuu hyvin mielenkiintoisia bonuskenttiä.

PC:llä pelatessa kadun suuresti, ettei käytössäni ole ohjainta, sillä erikoistemppujen tekeminen on erityisen vaikeaa. Näppäinyhdistelmä vaatii näet hiiren keskipainikkeen pohjassa pitämistä ja numeronäppäimen painallusta. Todella kömpelöä! Juuri tämän kankeuden vuoksi en käyttänyt erikoistaitoja lainkaan peruspelin taisteluissa.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Harmillisesti taistelua on tarjolla varsin vähän. Olympoksella taistelua ei ole lainkaan, joten miekanheiluttelut keskittyvät ratojen sisällä oleville taisteluareenoille. Vaikka viholliset ovat vanhoja tuttuja, on haaste paljon suurempi, sillä kaikki taikajuomat loistavat poissaolollaan. Kolmen vihollisaallon päihittäminen on yllättävän paljon vaikeampaa ilman terveys- tai suojajuomaputeleita.

Valitettavasti temppuradat olivat jo aiemmin inhokkejani. Ne tarjosivat kovaa haastetta, mutta tuntuivat pakkopullalta verrattuna avoimen maailman kiipeilyyn ja samoiluun. Nyt A New God pudottaa seikkailun, keräilyn ja hahmonkehityksen kokonaan pois. Jäljelle jää ainoastaan vaikeita ja vielä vaikeampia pulmakimppuja, jotka venyttävät tajuntaa ja sormia.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Tarjolla ei ole parasta Immortalsia. Päinvastoin esillä on sitä hermoja riipivää kokemusta, jossa Fenyxin lento- ja hyppytaidot tulee venyttää äärimmilleen selvitäkseen seuraavaan luolaston tallennuspisteeseen. Mukana on myös hieman metroidvaniaa, sillä kaikkia bonusarkkuja ei ole mahdollista kerätä ennen muualta saatavaa jumalaista buustia. Tällä kertaa ominaisuus on negatiivinen, sillä samat radat pitää läpäistä useampaan kertaan saavuttaakseen täydellisen suorituksen.

Voin kuvitella lisurin maistuvan niille pelaajille, jotka nauttivat erityisesti peruspelin pulmaradoista. Itselleni kyseessä on pettymys, jossa koko mielenkiintoinen ydin on revitty pois ja korvattu sillä pahimman makuisella täytekreemillä. Tarjoan kehittäjille kuitenkin kiitosta siitä, että esteiden suunniteluun on nähty paljon vaivaa, sillä haasteet ovat vaikeita, mutta reiluja. Tästä huolimatta olen vahvasti sitä mieltä, että Immortalsin tulisi olla nimenomaan toimintaseikkailu, ei pulmaileva tasohyppely.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä