Suomi
Gamereactor
ennakot
Injustice: Gods Among Us

Injustice: Gods Among Us

Kumpi voittaisi tappelussa: Teräsmies vai Batman? Entä kumpi veisi, jos kehään heitettäisiin Flash ja Vihreä lyhty tai Kissanainen ja Harley Quinn? Muun muassa näihin jaloihin kysymyksiin etsitään vastausta Mortal Kombatista tutun Netherrealmin uudessa Injustice: Gods Among Us -pelissä, jossa yhteen ottavat DC:n sarjakuvauniversumin suurimmat sankarit ja konnat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Erona moniin muihin supersankareita viliseviin taistelupelehin (kuten Marvel vs Capcom ja Warnerin oma Mortal Kombat vs DC Universe) kehissä ei nähdä lainkaan klassisia videopelisankareita. Tällä kertaa kyse on puhtaasta sarjakuvatyyppien supervoimaisista turpakäräjistä, ja supermeininki on yritetty ulottaa myös pelin ulkoasuun ja tunnelmaan.

Netherrealm tavoittelee Injusticessa mahdollisimman elokuvallista tunnelmaa, jossa pelimäisyyttä on yritetty parhaan mukaan piilottaa. Esimerkiksi valikkoruudut on tyylitelty näyttämään blu-ray-elokuvien menuilta, eikä kukaan huuda ottelun alkuun "Round 1, fight". Eikä mukana ole perinteisiä eriäkään, vaan ottelut ovat yhdestä poikki. Onneksi tätä on kuitenkin kevennetty antamalla pelaajille kaksi elinvoimamittaria.

Injustice pyrkii haastamaan myös joitakin muita taistelupelien perinteitä. Taistelukentät ja taustat ovat merkittävässä osassa kamppailuja. Esimerkkitaistelussa näimme kuinka Teräsmies ja Nightwing ottivat mittaa toisistaan Metropoliksen kaduilla. Nightwing pystyi hyppimään taustalla olevien autojen päälle vältelläkseen iskuja, kun taas Teris nappasi autoja ylös ja heitti niillä vastustajaansa. Demon toinen taisto käytiin Lepakkoluolassa, jossa JLA:n jäsenet Flash ja Cyborg selvittivät erimielisyyksiään. Flash kykeni käyttämään katossa roikkuvaa generaattoria salamannopeaan hyppyhyökkäykseen, siinä missä Cyborg repäisi koko roskan irti lyömäaseeksi. Esille jääneet sähköjohdot jättivät sitten jälkeensä sähköiskun aiheuttavan ansan, johon tarkkaan osoitetulla iskulla saattoi lähettää vihollisensa.

Kun puolestaan pelaajat rikkovat taustalla olevia kaappeja, putosi niistä kentälle kranaatteja ja muita aseita, joita kumpi tahansa saattoi käyttää. Jokainen kenttä on jaettu useaan tasoon, joiden välillä taistelijat voivat sahata. Esimerkiksi Batmanin luolassa Cyborg heitti Flashin hissiin matkalle ylöspäin. Hissimatkan aika Cyborg sitten jakoi 12 iskun kombon, ennen kuin iski punatrikoisen sankarin ulos Batmanin autotasanteelle, jossa taistelu taas jatkui. Jotain samankaltaista tapahtui myös Teräsmiehen ja Nightwingin välisessä ottelussa: Kryptonin viimeinen poika paiskasi tämän entisen Robinin niin kovaa pilvenpiirtäjään, että raukka iskeytyi 20 kerroksen läpi, kunnes lennähti toiselta puolen viereiselle katolle.

Tämä on mainos:
Injustice: Gods Among Us
Injustice: Gods Among Us

Toisaalta Injustice: Gods Among Us lainaa muilta taistelupeleiltä tyypillisen erikoisvoimamittarin, johon kerätään virtaa niin onnistuneilla blokeilla, iskuilla kuin ottamalla itse vahinkoa. Kolmiosaisen mittariin kerättyä energiaa voi sitten käyttää erilaisiin voimakkaisiin erikoisiskuihin. Kaksi ensimmäistä pätkää sisältävät muutaman dialogirivin ja hidastuksen, tai kameran zoomauksen siivittämän erikoisiskun, mutta täysi mittari mahdollistaa superiskun, jolla ei näytä olevan eeppisyydessään lainkaan rajoja.

Jokainen superisku on tietysti räätälöity tarkasti kullekin hahmolle. Nightwing käytti muun muassa moottoripyöräänsä ja ketjutti yhteen valtavan sarjan akrobaattisia iskuja useasta suunnasta. Flash juoksi koko maapallon ympäri keräten liikevoimaa valtavaan lyöntiin, samalla kun kamera näytti vain punaisen valonviirun kiertämässä maata. Teräsmiehen uperkutti puolestaan lähetti vastustajansa suoraan kiertoradalle, jossa tämä itse jo odotti mätkäisten sieltä kaveria kirjaimellisesti vastapalloon.

Tämä on mainos:
Injustice: Gods Among Us

Näissä pätkissä Injusticessa ei todellakaan ole säästelty sen enempää kuluissa kuin järjessäkään, vaan kohtaukset olivat kuin suoraan valkokankaalta. Kehittäjien mantra onkin ollut, että tässä eivät ole kyseessä minkään tavallisten kuolevaisten taistelut. Supersankareilla on supertaistelut!

Taistelusysteemi jäi toistaiseksi hieman arvoitukseksi. Netherrealmin mukaan se on tarkoitus viilata sopivaksi kaikille pelaajille, mutta vaatimattomammillakin lupauksilla on menty harhaan. Pelin takaa löytyy kuitenkin liuta Mortal Kombat -veteraaneja, joten kokemusta kovan tason taistelupelien parista löytyy. Demoa ei vielä päästy omakohtaisesti kokeilemaan, joten tällä hetkellä voimme vain uskoa (tai olla uskomatta) kehittäjiä. Omissa kirjoissani Gamescom-demo nosti ensi vuonna ilmestyvän Injustice: Gods Among Usin odotuslistalleni.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Injustice: Gods Among UsScore

Injustice: Gods Among Us

ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

Jotkut miehet haluavat vain nähdä maailman palavan. Injustice: Gods Among Usissa supersankarit kääntävät viittansa ja liittyvät pimeälle puolelle.

0
Injustice: Gods Among Us muuntuu elokuvaksi

Injustice: Gods Among Us muuntuu elokuvaksi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Netherrealm Studiosin se tunnetuin pelisarja on tietenkin Mortal Kombat, joka sai uuden elokuvan tänä keväänä. Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Warner Brosin...Ladataan seuraavaa sisältöä