Suomi
Gamereactor
arviot
Iron Man

Iron Man

Mikä tuolla taivaalla lentää? Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei, sehän lentää päin seinää, joten sen on pakko olla Rautamies! Rautamies seikkailee nyt myös PSP:llä ja tällä kertaa tuloksena on ruosteinen esitys.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Asetehtailija Tony Stark on saanut valmiiksi uuden tuhovempeleen: Rautamies-puvun, joka antaa käyttäjälleen yli-inhimilliset voimat. Herra saa kuitenkin tuhokapineiden suunnittelusta tarpeekseen ja päättää lyödä hanskat tiskiin. Tosin maailmalla on edelleen käytössä hänen valmistamiaan kapistuksia, joten ne täytyy tuhota mielenrauhan saavuttamiseksi. Entiset asiakkaat eivät tietenkään luovu hintavista aseistaan suosiolla.

Pelaaja ohjastaa Rautamis-puettua Tonya. Superpuvun avulla hän voi lentää ja aseita löytyy gatling- tykeistä raketinheittimiin. Itse pelaaminen koostuu pääosin lentämisestä ja vihollisarmeijoiden hävittämisestä maailmankartalta. Lentäminen muistuttaa enemmän suossa rämpimistä kuin lentämistä, sillä se on toteutettu aika erikoisella tavalla. Vasemmalla analogitatilla pelaaja liikuttaa Tonya eri suuntiin ja kolmio-, ympyrä-, neliö- ja risti-napeilla ohjataan taas kameraa. Kuulostaa helpolta, mutta koska pelissä on lähes olematon tähtäysavustus, on käytännön lentäminen ja taisteleminen tällaista: lennä sivulle, pysähdy, liikuta kameraa, ammu, liikuta kameraa, ammu, törmää seinään, pysähdy ja niin edelleen. Ympärillä pörrääviä helikoptereita, maassa huristavia tankkeja ja sotilaita on todella hankala ampua, kun jo pelkkä tähtääminen saa repimään hiukset päästä. Peli lukitsee tähtäyksen automaattisesti edessä olevan kohteen, mutta lukitus loppuu heti kohteen vähänkään liikahtaessa. Asian olisi voinut korjata helposti erillisellä tähtäyslukitusnapilla. Huono ohjaus tekee hallaa myös eri aseiden käytölle, sillä monilla on lähes mahdoton osua. Ammukset loppuvat vähän väliä, joten pelaajan kannattaa suosiolla pitäytyä loputtomilla ammuksilla varustetussa peruspyssyssä, repulsoreissa.

Peli on jaettu erilaisiin tasoihin ja ne ovat rakenteiltaan joko metrin levyisessä putkessa juoksua tai sitten ne ovat lasten hiekkalaatikon kokoisia vapaasti tutkittavia alueita. Tehtävien rakenne koostuu yksinkertaisesti kohteelta toiselle lentämisestä ja tuhoamisesta. Osassa tehtävistä tuhottavien kohteiden järjestyksen saa itse valita, mutta kenttien pienuudesta johtuen tämä ei tuonut niihin minkäänlaista vaihtelua. Tylsistymiseen asti "lennä ja tuhoa" -kaavaa rikkoo piristävästi vain jättimäisen lentävän linnoituksen tiputtaminen. Perusviholliset eivät tunnu kovin uhkaavilta, sillä Rautamies kestää kuritusta lähes loputtomasti.

Pelin ulkoasu ei ihastuta. Grafiikka on kauttaaltaan suttuista, eikä kentissä ole yksityiskohtia nimeksikään. Poikkeuksen graafiseen ilmeeseen luovat välianimaatiot, sillä ne ovat toteutettu huolellisesti. Musiikki on tavallisen mahtipontista, muttei herätä tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Aseet napsuvat ja räjähdykset muistuttavat ilmapallojen poksahtelua. Ääninäyttelijät ovat onneksi päteviä.

Tämä on mainos:

Rautamiehen käsikonsoliseikkailu ei vakuuta millään tasolla. Ohjaustuntuma, ulkoasu ja juoni ovat yksinkertaisesti huonoja. Peliä ei voi suositella edes paatuneimmille Marvel-faneille.

Iron Man
Iron Man
Iron Man
Tämä on mainos:
Iron Man
Iron Man
Iron Man
Iron Man
Iron Man
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
välianimaatiot ovat hienoja
-
kontrollit, lentäminen, taistelu, kentät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Iron ManScore

Iron Man

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Rautamiehen PSP-seikkailu ei pärjää läheskään yhtä hyvin kuin joiltain osin onnistunut kotikonsoliversio.

3
Iron ManScore

Iron Man

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Sarjakuvasta tehtiin elokuva ja elokuvasta tehtiin peli. Murtaako Rautamies huonojen oheistuotepelien kaavan?Ladataan seuraavaa sisältöä