Suomi
Gamereactor
ennakot
Killzone 3

Killzone 3

Guerrilla Games on yksi niistä harvoista pelitaloista, jotka ovat kyenneet repimään PlayStation 3:sta sellaista jälkeä, mitä konsolilta on odotettu. Vieläkö rima nousee? Matti tsekkasi Killzone-sarjan seuraavan osan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Killzone 3 on yksi alkaneen vuoden odotetuimpia PS3-räiskintöjä. Sen yhden kentän mittainen ennakkoversio antoi hieman esimakua tulevasta sarjatulenkatkuisesta väännöstä sotaisan Helghan-planeetan pinnalla. Samalla tuli testattua Sonyn liikeohjain Moven käyttökelpoisuus niin sanotussa hardcore-pelissä.

Kakkososan veteraanit huomaavat ensimmäisestä painalluksesta lähtien, että edellisosien pahamaineinen ohjattavuuden raskaus on lähes kokonaan poistettu. Sekä perusohjaimella että Movella kääntyily reagoi painalluksiin aiempaa vikkelämmin. Move tuntui hieman jähmeämmältä liikkumisessa, mutta tähtäykseen härvelin tarkkuus riitti erinomaisesti, kunhan ainakin itseäni häirinneen automaattilukituksen otti pois päältä. Yksi kenttä riitti vakuuttamaan siitä, että ainakin tämäntyyppisen pelin voisi huoletta pelata läpi valopallon ja naviohjaimen kera.

Itse peli tarjoaa edellisosien tapaan intensiivistä ja rujoa räiskettä ruosteisten tankkiesteiden ja teräksisten linnoitusten varjossa. Pelaajan ympärillä mutta vaikutusalueen ulkopuolella tapahtuu nyt kaikenlaista. Ampumaetäisyyden ulkopuolella kavereita käristetään, pommikoneet lanaavat maastoa ja jättimäinen robotti löntystää sädetykki latingissa jakamaan vahvemman oikeutta. Pelaaja itse etenee tutusti varsin putkimaisissa kentissä punasilmäisiä vihulaisiaan suolaten. Välinäytökset korostavat pelisarjaa jatkuvasti haitannutta asiaa: Helghast-joukkoihin verrattuna oman puolen ISA-remmi sivuhahmoineen on joukko varsin unohdettavia hahmoja. Vain pahisten puolelta löytyy persoonallisia öykkäreitä ISAlaisten keskittyessä ärisemään geneerisen antisankariperinteen mukaista höpinää.

Killzone 3 on edelleen rujolla tavalla nätti peli. Leukoja ei ehkä tule loksauttaneeksi entiseen malliin, mutta taistelukenttä on intensiivinen kokemus vailla suurempia hengähdystaukoja. Äänimaailma komppaa hyvin visuaaleja luotien viuhuessa ympärillä ja räjähdysten säestäessä jokaista puserrusta kohti seuraavaa vihollisen barrikadia. Lopputaistelu jättirobotin kanssa huipentuu Killzone-maailman epäkäytännöllisimmillä lentovehkeillä (joissa matkustajat istuvat laitteen katolla vailla minkäänlaista suojaa) käytävään kaarteluun sotakoneen kriittisiä osia tuhoten. Muista ennakkovideoista päätellen lentävällä tykkitornilla räiskintää on luvassa myöhemminkin.

Tämä on mainos:

Guerilla on kuunnellut fanejaan, ja Killzone 3:sta näyttää tulevan pätevä jatko-osa, joka korjaa pahimpia puutteitaan harhautumatta turhan kauas hyväksi todetuista kaavoista.

Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Tämä on mainos:
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3
Killzone 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Killzone 3Score

Killzone 3

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Killzonen kolmatta tulemista on odotettu kieli pitkällä. Sony on luvannut entistä suurempaa sotaa, mutta miltä peli lopulta tuntuu, siitä Eerik otti selvää.Ladataan seuraavaa sisältöä