Suomi
Gamereactor
arviot
Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix

Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix

Kingdom Hearts III ei ole vieläkään täällä, mutta vanhoja pelejä lämmitellään taas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2003 Square Enix niputti Final Fantasyn ja Disney'n hahmoja yhteen pelissä Kingdom Hearts. Kaksi vuotta myöhemmin julkaistiin jatko-osa Kingdom Hearts 2, ja jokunen vuosi sitten vielä PS3:lle parannellut versiot. Nyt näitä menneiden vuosien helmiä pääsee taas pelaamaan kokoelmassa Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix.

Soran ja hänen joukkionsa tarina on ennalta arvattava, mutta samaan aikaan se sieppaa pelaajan mukaansa. Lähtökohtana on, että universumissa on miljoonia erilaisia maailmoja. Nämä eri paikat eivät kuitenkaan ole koskaan olleet yhteydessä toisiinsa, jolloin suurin osa ihmisistä ei tiedä niistä. Pahat voimat ovat liikkeellä, joten muita maailmoja pelastamaan saapuu 14-vuotias Sora. Vierailtavissa maailmoissa kohdataan Disney'n hahmoja tutuissa maisemissa, ja toki myös Final Fantasyn hahmoja nähdään. Käsitellyt teemat ovat periaatteessa vakavia, mutta samalla kepeästi esitettyjä ja mielenkiintoisia. Henkilögalleria laajenee tarinan edetessä useilla kiinnostavilla hahmoilla.

Mekaanisesti pelaaminen on varsin yksinkertaista, mutta onneksi riittävää syvyyttäkin on. Nykypäivän mittareilla meno tuntuu auttamatta vanhentuneelta, mutta onneksi ohjaus tottelee pelaajan käskyjä moitteetta. Lyömäaseella tehtävät hyökkäykset vaihtelevat taikaiskujen kanssa, joiden yhdistelmillä sitten piestään kamalia pahiksia. Kokemustason karttuessa avautuu alati voimakkaampia iskuja käyttöön. Oletusvaikeustaso on ajoittain hieman helppo, mutta siitä huolimatta latausruutua joutuu katselemaan säännöllisesti. Vaikeus ei johdu pelistä itsestään: suorastaan karmea kamera laittaa runsaasti kapuloita nautinnon rattaisiin.

Näkymä tuntuu suuntaavan aina pahimmalla hetkellä kaikkialle muualle paitsi sinne missä sitä tarvittaisiin. Esimerkiksi pomotaistelu saa aivan uuden mausteen, kun kamera päättää asettua ison pahiksen sisälle kesken taistelun. Oikutteleva näkymä pilaa monta muuten onnistunutta hetkeä. Jatko-osaan kameraa on parannettu, mutta ei läheskään riittävästi.

Tämä on mainos:

Toinen selkeä osoitus vanhentumisesta ovat pakotetut tasoloikkaosuudet. Hyppääminen onnistuu melkoisen korkealle, mutta laskeutumisen jälkeen kaikki liike-energia on kadonnut. Tuntuu todella oudolta, ettei pelissä ole mahdollista juosta, hypätä ja jatkaa siitä suoraan juoksemista. Vauhtiin uudestaan pääsemisessä on selkeä viive, joten nämä kaksi asiaa yhdessä vievät kaiken nautinnon loikintaosuuksista.

Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix sisältää kaikkiaan neljä peliä ja kaksi elokuvaa yhdellä levyllä. Nimessä olevien kahden pelin ohella mukana on myös Kingdom Hearts Re: Chain of Memories kortteihin perustuvan taistelujärjestelmänsä kanssa ja PSP-peli Kingdom Hearts: Birth by Sleep. Kaikki rullaa 60 ruudun sekuntivauhtia resoluutiolla 1080p tavallisella PS4:llä, ja Pro tukee myös 4K:ta. Grafiikkaan olisi voitu panostaa enemmän, sillä nyt ulkonäössä näkyy selkeä epätasaisuus osuudesta toiseen siirryttäessä. Mukaan laitetut elokuvat ovat Nintendo DS -pelien välivideoita niille, jotka haluavat pysyä tarinassa niin sanotusti kärryillä.

Onko kokoelma kannattava ostos? Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix on suunnattu niille, jotka eivät ole sarjaan tutustuneet. Toisaalta se soveltuu hyvin myös niille, jotka pelasivat Kingdom Heartsia viimeksi PS2:lla. Yhdessä edellisen kokoelman - Kingdom Hearts 2.8 - kanssa pääsee kätevästi ajan tasalle tarinasta ja hahmoista. Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix on siis loistava kokoelma Kingdom Hearts III:tta odotellessa. Jos sellainen nyt joskus tulee.

Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 RemixKingdom Hearts 1.5 + 2.5 RemixKingdom Hearts 1.5 + 2.5 RemixKingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix
Tämä on mainos:
Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ihastuttavat hahmot, kepeä taiteellinen tyyli, hurmaava tunnelma, siistit taistelut
-
Kamera, tasoloikkaosuudet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä