Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

LIVE
logo hd live | World of Warcraft: Dragonflight - Nordic Dragon Champions
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Kingdom Hearts: Melody of Memory

   Kingdom Hearts: Melody of Memory

   Kaunista musiikkia rytmikkäästi

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Vaikka Kingdom Hearts -sarja ei omiin suosikkeihin kuuluisikaan, yksi asia on varma: pelin musiikit ovat olleet osasta toiseen kerrassaan upeat. Yoko Shimomuran alkuperäiset teemat ja Disney-elokuvista tutut klassikot ovat viehättävää kuultavaa ilman pelejäkin. Square Enix on tästä selkeästi tietoinen, sillä Melody of Memory juhlistaa sarjan musiikkia halki sen 18-vuotisen historian.

   Kun pelisarjaan on osia kertynyt rutkasti, myös musiikkia löytyy paljon. Peli sisältääkin yhteensä 140 kappaletta kaikista tähän asti julkaistuista Kingdom Hearts -pelisarjan osista, samalla tiivistäen sarjan kieltämättä varsin kiharaisen juonen yhteen peliin ja kouralliseen välinäytöksiä.

   Juonielementtien mukaan tuominen on mutkikas yksityiskohta. Koska en itse ole pelannut, enkä aio pelatakaan esimerkiksi sarjan käsikonsoliosia, niiden juonien punominen yhteen osaksi päätarinaa on mukava ja selkeyttävä asia. Jos pelit taas meinaa vielä pelata, spoilereilta ei luonnollisesti voi välttyä. Melody of Memoryn tarina paljastaa jopa pelien loppuvastustajat ja -ratkaisun.

   Tämä on mainos:
   Kingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of Memory

   Itse peli on varsin erikoinen näkemys rytmipelaamisesta. Sora ja muut kumppanit kulkevat halki kappaleiden samalla vihollisia rytmin tahdissa pätkien. Erilaisia tahdissa painettavia nappeja on vaatimattomat viisi, mutta vaikeammissa kappaleissa niitä yhdistellään paikoitellen pirullisen kimurantisti. Kolme nappia on varattu sankarikolmikon perusiskuille, yksi nappi taikomiselle ja yksi nappi hyppäämiselle. Sormiakrobatiaa on siis luvassa, eikä peli lyhyen opetusjakson jälkeen enää muistuttele siitä, mistä napista tapahtui mitäkin.

   Alkukankeuksien ja rakenteen ulkoa opettelun jälkeen systeemi osoittautuu kuitenkin erittäin toimivaksi ja viihdyttäväksi. Naputtelu menee selkäytimeen yllättävänkin nopeasti, ja sen jälkeen töihin pääsee pääkoppa. Vaikeimmalla vaikeusasteella aivot joutuvat töihin ihan tosissaan, kun vihollisia paukkaa ruudulle hengästyttävää tahtia. Koska kukin kappale kestää vain minuutin-pari per laaki, seuraavaan kappaleeseen siirtyy saman tien ja äkkiä aikaa onkin kulunut enemmän kuin aloittaessaan ajatteli.

   Osansa pelin syöttämään koukkuun saa mainiosti tehty nuotitus. Jokainen painallus on siellä missä pitääkin ja kun tavalliseen neljäsosien naputteluun lyödään kahdeksasosia ja takapotkuja, on myös musiikin tuntemisesta etukäteen runsaasti etua. Missään vaiheessa pelaaminen ei tunnu vain satunnaisten nuottien naputtelulta tyhjissä kohdissa. Jokaisessa kappaleessa on myös kolme haastetehtävää, joiden suorittamisesta palkitaan pelissä eteenpäin päästävillä tähdillä. Vaikeustaso on kohtalainen, ja ensimmäistä kertaa seinä tuli vastaan vasta aivan loppumetreillä. Haasteiden suorittaminen on mukavaa puuhaa ja lisää muuten helpohkoon peliin kivasti lisäkierroksia.

   Tämä on mainos:
   Kingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of Memory

   Musiikki itsessään on upeaa, mutta 140 kappaletta on kieltämättä vähän liioittelua. Tuttujen melodioiden ja Disney-teemojen pelaaminen on mukavaa, mutta mukaan on ängetty esimerkiksi kuusi-seitsemän eri versiota Traverse Town -teemasta. Yksikin olisi varmasti ollut tarpeeksi. Osasyy toistoon on tarinassa, joka peluuttaa musiikit halki aikojen kronologisessa järjestyksessä kohti kolmannen Kingdom Heartsin loppua. Noh, tylsemmätkin kappaleet on onneksi pelattu alta pois nopeasti.

   Isoin ongelma Melody of Memoryssä on sen graafinen ulkoasu. Välinäytökset ovat omia karuja itsejään suoraan Playstation 2 -ajoilta, eikä siinä mitään, mutta itse pelaaminen tahtoo mennä paikoitellen turhan vaikeaksi hahmottaa. Kun ruudulle lyödään nopeampi biisi ja kunnon efektitulitus kaveriksi, osumakohtien hahmottamisesta tulee turkasen hankalaa. Osa biiseistä onkin käytännössä opeteltava tämän takia ulkoa.

   Pelattavaa sentään piisaa paljon. Pelkän tarinan läpipelaamiseen saa varata aikaa useamman tunnin verran, minkä lisäksi erilaista avattavaa ja muuta mukavaa on lisätty pakettiin suorastaan hengästyttävä määrä. Useamman kappaleen myös naputtelee läpi moneen kertaan aivan mielellään, niin mukavaa kuultavaa ja pelattavaa ne ovat.

   Kingdom Hearts: Melody of Memory on toisin sanoen yllättävänkin onnistunut teos, jopa niin, että siitä nauttimiseksi ei tarvitse edes olla Kingdom Hearts -sarjan fani. Kauniit kappaleet seisovat tukevasti omilla jaloillaan ja hauska pelimekaniikka vetoaa varmasti myös rytmipelejä muuten pelaavaan kansanosaan. Ulkoasun ongelmat nousevat suurimmaksi esteeksi parhauden tiellä, mutta siitä huolimatta tämä peli kannattaa naputella ainakin kertaalleen loppuun kauniista musiikista samalla nauttien.

   Kingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of MemoryKingdom Hearts: Melody of Memory
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Paljon kaunista musiikkia pelattavaksi, toimiva ja hauska pelimekaniikka, tekemistä piisaa
   -
   Kappaleiden joukossa toistoa, grafiikat eivät toimi suoraan pelin eduksi
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä