Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby Mass Attack

Kirby Mass Attack

Nintendon iloinen vaaleanpunainen pallomies palaa tasoloikkafanien iloksi Nintendon vanhemmalle kannettavalle konsolille DS:lle. Mutta kas kummaa, yhden kirbyn sijasta ruudulla viliseekin palleroita kokonainen parvi. Onko joukossa tosiaan voimaa Kirbyn tapauksessa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kirbyn maailma pärähtää kirjaimellisesti päreiksi kun ilkeät varjohirviöt hyökkäävät rauhalliseen Unimaailmaan ties kuinka monetta kertaa. Yllätyshyökkäyksen seurauksena Kirby menettää voimansa ja jakautuu kymmeneen minikirbyyn, joista ei juuri ole vastusta pahoille örvelöille. Vain yksi pieni kirby selviää hengissä ja jää tietysti pelaajan kontolle kasata kirbyt kasaan ja pelastaa maailma.

Tasoloikkaseikkailussa liikutaan ensin tyypillisellä karttanäkymällä ja kentät avautuvat sitä mukaan kuinka monta pikkukirbyä on kasassa. Keräämällä kentissä hedelmiä pelaaja saa parveensa enintään 10 pallomiestä ja pari osumaa putkeen vastaavasti verottaa laumaa. Koska kirbyt ovat menettäneet erikoiskykynsä syödä vastustajansa, joutuvat ne turvautumaan käsirysyyn. Peliä pelataan pääasiassa stylyksella ja sen näpäytyksellä kirbyja voi heittää vihollisten päälle runnomaan. Mitä enemmän natiaisia on mukana sitä helpommin vihut luovuttavat. Tämän lisäksi kirbyjä voi komentaa paikasta toiseen osoittamalla paikka stylyksella tai sitten leijuttamalla koko sakkia ottamalla kiinni parvesta ja piirtämällä leijuntareitti ruudulle. Ohjaus ja pelimekaniikka voi kuvailla melkein yliyksinkertaiseksi, mutta toisaalta sen ansiosta peli on todella helppo oppia ja meno sopiikin etenkin lapsille ja muille pelaamiseen vasta tutustuville.

Kirby Mass Attack
Vaalenpunaisten pallojen turpakäräjät!

Yksinkertainen pelimekaniikka on lisäksi antanut pelin kehittäjille sopivat puitteet luoda peliin paljon vaihtelevaa sisältöä sekä hauskoja pikkupulmia. Kenttiä löytyy päälle 40 neljässä eriaiheisessa yksitellen avautuvassa maailmassa. Lisäksi onnistumalla erilaisissa minitavoitteissa voi kentissä ansaita mitalien lisäksi erilaisia saavutuksia kuin Xboxilla tai Pleikkarilla konsanaan. Mitalit ja saavutukset avaavat sitten pelihallityylisiä minipelejä. Pidin erityisesti Kirby-flipperistä, jonka kanssa aikaa vierähti minipeliksi yllättävän kivasti.

Kirby Mass Attackin ulkoasu on pelisarjalle tyypilliseen tapaan kyllästetty kaikilla sateenkaaren väreillä. Musiikitkin ovat yllättävän kivoja ja tarttuvia. Niitä on kuitenkin harmittavan vähän, joten toisto alkaa harmittamaan. Pienten kirbyjen vipeltäminen ruudulla on hellyttävän näköistä. Harmi, että ruudulle mahtuu samaan aikaan vain 10 kirbyä. Olisi ollut vielä hauskempaa nähdä vieläkin suuremman parven rällästämistä. Ehkä DS:n suorituskyky tuli vain vastaan.

Tämä on mainos:

Verrattuna 3DS:n peleihin Kirbyn seikkailu DS:llä tarjoaa todella mukavasti tekemistä. Kentät ovat sopivan pituisia lyhyisiinkin pelihetkiin ja ohjaus stylyksella on helppoa vaikka tärisevässä linja-autossa. Vaikeustaso on omaan makuuni liian matalalla, mutta kohderyhmälleen se lienee erittäin sopiva. Pitkän linjan pelureille suurin haaste on kaikkien piilotettujen kolikoiden, mitalien ja saavutusten keräämisessä. Osa niistä tuntui nimittäin olevan erittäin visusti piilotettuja.

Kirby Mass Attackissä on jälleen tasaisen hyvä tasoloikkapeli DS:lle. Fanien on kuitenkin turha odottaa mitään kovin uutta ja ihmeellistä. Uusille pelaajille Mass Attackia voikin suositella hyvillä mielin, mutta jos edellisiä Kirbyjä on tullut pelattua viime aikoina, voi olla ettei pikkukirbyjen parvi ole tarpeeksi ulottuva koukku.

Kirby Mass Attack
Näpäyttämällä kirbyt hyppäävät kohti uusia haasteita.
Kirby Mass AttackKirby Mass AttackKirby Mass Attack
Tämä on mainos:
Kirby Mass Attack
Kirby Mass Attack
Kirby Mass Attack
Kirby Mass Attack
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Värikäs ja iloinen ulkoasu, mukavasti pelattavaa, sopii hyvin kannettavaksi
-
Onhan tämä jo nähty useaan kertaa aikaisemminkin, musiikit toistavat nopeasti itseään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kirby Mass AttackScore

Kirby Mass Attack

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Ei yksi vaan kokonainen parvi kirbyjä hyökkää DS:lle uuden tasoloikan turvin. Arviossa vaalenpunaisen pallon uusi seikkailu.Ladataan seuraavaa sisältöä