Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Krosmaga

Krosmaga

Keräilyä kaikenlaisilla koneilla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Keräilykorttipelejä syntyy Hearthstonen menestyksen jäljissä kuin sieniä sateella etenkin mobiilipuolella. Kaikki yrittelijäät eivät tyydy vain kopioimaan kaavaa, vaan pyrkivät tuomaan uudenlaista kokemusta pelaajille. Krosmaga kuuluu onneksi tähän uudistavaan kastiin.

Krosmaga on edelleen keräilykorttipeli pakanrakentamisineen ja taktisesti fiksuine päätöksineen, joka kytkeytyy Dofus-pelisarjan maailmaan. Se on hieman vakavampia virkaveljiään ja -siskojaan satunnaisempi, kiitos useiden korttien tuuriliitännäisten ominaisuuksien, joten tiukkaa eUrheilukelpoista peliä hakevien kannattaa ehkä etsiä jotain muuta. Sen varsinainen pelillinen puoli tapahtuu viiteen linjaan jaetulla kentällä. Pelaajat pyrkivät hyökkäämään vastustajan päädyssä olevien munien (eli Dofuksien) luokse. Viidestä munasta kaksi on "tyhjiä" ja lopuista kolmesta pari pitää onnistua tuhoamaan hyökkäämällä sitä vastaan kentälle manatuilla otuksilla tai taioilla. Kun öttiäisen manaa kentälle matsin myötä hiljalleen kasvavalla manalla, sitä ei voi enää ohjastaa, vaan se toimii oman liikemääränsä ja mahdollisten lisäkykyjensä mukaan kunnes kuolee, tai pääsee liikkumaan päätyyn asti.

Yksinkertaisemmat ukot liikkuvat esimerkiksi joka vuoro kolme ruutua eteenpäin ja lyövät neljän pisteen verran vahinkoa vastustajaan osuessaan. Erikoisemmat voivat toimia samoin, mutta hyppäävät sen jälkeen vihollisen selustaan, tekevät vahinkoa jo monen ruudun päästä, vaihtavat linjaa ja niin edelleen. Pikanttina yksityiskohtana osa korteista kerää kokemusta, jonka myötä ne voivat muuttua tehokkaammiksi versioiksi itsestään.

Pelin eri hahmoluokat eli jumalat tulevat jokainen omanlaisensa korttivalikoiman kanssa. Jotkut täyttävät kenttää siemenillä, joita voivat käyttää uusien yksiköiden manaamiseen, toiset keräävät voimiaan hitaammin ja iskevät sitten kerralla todella lujaa. Erikoisempien ja samalla ongelmallisimpien joukkoon kuuluu kissajumala Ecaflip, jonka kortit ovat täynnä sattumanvaraisuutta. Hänellä pelatessa on usein enemmän tuurista kuin taidosta kiinni, miten yksittäisissä väännöissä käy, sillä taikojen ja otusten voimakkuus heitetään nopalla. Krosmagan kepeässä kontekstissa tämä ei vielä pilaa peliä, mutta jokin mielenkiintoisempi ja vähemmän tuurille altis mekanismi olisi ollut paikallaan.

Pelimuodoista löytyy perinteisten kilpailullisten ja vähemmän kilpailullisten lisäksi Dungeons ja Draft, joista ensimmäisessä pelaaja pistetään eräänlaiseen pomomatsiin. Voitoista palkitaan luonnollisesti uusilla korteilla. Draftissa pelaaja luo pakkansa rajatusta valikoimasta kortteja, mikä on varsin virkistävää, mikäli normaalipeleissä on urautunut käyttämään samoja lappuja pelistä toiseen. Samalla tulee löytäneeksi uusia tuttavuuksia otuksista tai taioista, joiden hyötyä ei kenties osannut kokeilematta arvostaa.

Tämä on mainos:

Etenkin pelin ulkoasu on hyvin viimeisteltyä ja selkeää. Piirrostyyli poikkeaa mukavasti perinteisestä fantasiahötöstä ja etenkin jumalhahmot henkivät omaa persoonallisuuttaan. Krosmaga toimii hyvin sekä PC:llä, tabletilla kuin älypuhelimellakin, kunhan jälkimmäisessä on riittävän iso näyttö. Yksityiskohtaisimmat animaatiot ja efektit on tosin säästetty vain pöytäkoneita varten. Pelin liiketoimintamalli on vähemmän yllättäen free-to-play, eli sen voi ladata ilmaiseksi mutta uusia kortteja tienaa hitaasti, mikäli lompakkoaan ei halua raottaa. Pelin sisäistä valuuttaa tienaa lähinnä eri tehtäviä suorittamalla, joten ilman euroja kannattaa varautua kokoelman hitaaseen kartuttamiseen. Itse pelaaminen on onneksi sen verran viihdyttävää, että minikokoisia taktisia matseja vääntää mielikseen.

Kissajumalan korttipakkaa muokkaamalla ja aavistuksen anteliaammalla bisnesmallilla Krosmaga nousisi vielä pykälän korkeammalle. Näistä ongelmista huolimatta se on jo nykymuodossaan erittäin viimeistelty ja hieman erilainen keräilykorttipeli niille, jotka arvostavat sen kevyttä otetta, kaunista ulkoasua ja toimivuutta monenlaisilla alustoilla.

KrosmagaKrosmagaKrosmaga
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Toimii monenlaisilla pelikoneilla, kaunis katsella, mukavasti erilainen
-
Satunnaisuus tietyissä korteissa, uusien korttien tienaaminen hieman hidasta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä