Suomi
Gamereactor
arviot
Labyrinth City: Pierre the Maze Detective

Labyrinth City: Pierre the Maze Detective

Sukkelansujuva sokkeloseikkailu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Labyrinth City: Pierre the Maze Detective

Määritelmää "lastenkirjamainen" on sovellettu viime vuosina useampaan peliin, joiden kuvasuunnittelu on nojannut lastenomaisen yksinkertaisiksi tyyliteltyihin hahmoihin ja värikkääseen pelimaailmaan. "Henkiinherännyt satukirja" on vieläkin kuluneempi kehu visuaalisesti vaikuttavalle pelieepokselle, jollainen Labyrinth City: Pierre The Maze Detective kieltämättä on. Yksityiskohtaisia Pierre The Maze Detective- lastenkirjoja tehtailleiden Hiro Kamigakin ja Hirofumi Kamikagin töistä ammentava peli törmäyttää kirjasarjan omalaatuiset sokkelomaailmat ja seikkailupelaamisen yhteen koukuttavalla ja ovelalla tavalla.

HQ

Sokkeloetsivä Pierren arkkivihollinen Mr X on pelin alussa vauhdissa. Naamioitu mestarivaras onnistuu pöllimään arvokkaan Maze Stone -murikan, jolla on voima hämmentää Opera Cityn asemakaava valtaviksi sokkeloiksi. Reippaan lapsineron ei auta muuta kuin sännätä kivijahtiin kymmenen sokkeloksi muunnetun peliympäristön läpi. Samalla rastirosvon isompi suunnitelma alkaa hahmottua päähenkilölle kaikessa eeppisyydessään.

Kukin Labyrinth Cityn kymmenestä tasosta on valtava, yksityiskohtia ja satapäisiä hahmolaumoja pursuava ympäristö, jossa riittää elämää ja hälinää - ilmeisesti alkuteoksen lähdemateriaali on hyödynnetty niin, että tasot on sorvattu alkuperäisen Pierre the Maze Detectiven kokonaisen aukeaman vallanneista maisemista. Pelaajan ohjaama Pierre juoksentelee näissä yläilmoista kuvatuissa pelimaisemissa, joita on kuitenkin selkeytetty pelillisin tarkoituksin taidokkaasti niin, että meininki ei tunnu yliyksinkertaistetulta. Ympäristöissä luikertelee vaaleammalla värisävyillä korostettuja polkuja, joita seuratessaan pelaaja voi vähän suunnitella tekemisiään ja bongailla uusia sivupolkuja. Labyrinttiteema on siis tuotu varsin luontevalla mutta peliä selkeyttävällä tavalla mukaan Labyrinth Cityyn, kuten pelin nimen perusteella sopii odottaakin.

Tämä on mainos:
Labyrinth City: Pierre the Maze Detective

Labyrinth Cityn tarinaa seuraavan pelaajan tulee ohjata Pierreä juonen kannalta oleellisten sivuhahmojen luokse, jotka kertovat kussakin ympäristössä, mitä Maze Stone on aiheuttanut. Näiden hahmojen luo pyrkiessään Pierre tulee nuhjanneeksi tasojen eri nurkkia ja pääsee vaivihkaa runsaaseen oheistekemiseen kiinni. Yksinkertaiset sivupuuhat koostuvat varsin suoraviivaisten pikkuaskareiden tekemisestä, kuten vinoon valahtaneiden taulujen suoristamisesta, ja palkkioksi on tarjolla niin Mr. X:n suunnitelmia avaavia salaisia dokumentteja kuin tähtiä, joita kaalivan pelaajan keräilyvietti voi oikein paksusti. Sivuhommat toimivat myös hyvänä tekosyynä perehtyä pelimaailmaan ja kussakin miljöössä päivystäviin omalaatuisiin sivuhahmoihin.

Kirjasarjasta ammentavan pelin tarinan heikkoutena on valitettavasti se, että Labyrinth City ei tarjoile kauheasti alkuteoksia tuntemattomalle pelaajalle mahdollisuuksia saada juonen päästä kiinni. Pikkuvanhan Pierren ja naamioituneen aikuisen varkaan keskinäistä köydenvetoa ei avata missään vaiheessa, vaan seikkailu käynnistyy kieltämättä reippaalla otteella - tarina ei varsinaisesti ole tällaisissa peleissä muutenkaan pääosassa, mutta koska pelaajalle tarjotaan varsin hövelisti mahdollisuuksia tutustua pelimaailmoihin sivutehtävien tekemisen muodossa, olisin ehkä itse jäänyt toivomaan, että tarinapuolikin olisi saanut käsittely- ja ruutuaikaa hieman enemmän.

Labyrinth City: Pierre The Maze Detective pelittää yhtä mainiosti niin tv-ruudulle telakoidulla Switchillä kuin kannettavassakin muodossa, mutta näin yksityiskohtaisesta pelistä sopii nauttia olohuoneen puolella mahdollisimman suurelta ruudulta. Oman töllöttimen tuumien vähäisyyttä voi lähteä kompensoimaan Handheld-muodossa pelaten, sillä pelimaailmojen kiinnostavat yksityiskohdat pääsevät kasvoja lähempänä olevalta pienemmältä ruudulta luontevasti ja komeasti esille.

Tämä on mainos:

Labyrinth City: Pierre The Maze Detective on kiinnostavan omaleimainen sokkeloseikkailu loppukesän pelitarjonnassa, johon kyllä pääsee juonenkin tasolla jotenkin mukaan, vaikka alkuperäiset Pierre The Maze Detective -kirjat eivät olisikaan tuttuja. Murikkajahdissa riittää tutkittavaa ja ihasteltavaa niin perheen nuorempienkin seurassa vietettyihin pelihetkiin kuin rauhallisiin sooloseikkailutuokioihin.

Labyrinth City: Pierre the Maze Detective
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Näyttävät ja kiinnostavat pelimiljööt, tekemisen ja pelaamisen määrä
-
Tarinallinen ohuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä