Suomi
Gamereactor
arviot
Lara Croft GO

Lara Croft GO

Lara ei tällä kertaa pompi, räiski ja ryöstä hautoja normaaliin tapaansa. Tällä kertaa refleksien sijaan rassataan pelaajan aivoja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lara Croft Go on samaa sarjaa kuin Hitman Go, eikä kummallakaan ole mitään tekemistä muinaisen kiinalaisen Go-lautapelin kanssa. Sen sijaan nämä tuotokset ovat kuuluisista esikuvistaan ammentavia pulmapelejä, jotka on käännetty älypuhelimille ja -tableteille sopivaan muotoon ja sen jälkeen ne saapuvat myös kotikonsoleille. Mutta miten siirtymä on onnistunut? Onko tuloksena mainio pulmapeli, vai vain laiska käännös?

Pelin ideana on johdattaa Lara läpi erilaisten kenttien, joissa hän ja viholliset liikkuvat vuoropohjaisesti. Jokainen askel liikauttaa samalla myös vastustajia ja sirkkeleitä, joten liikkeiden ajoittaminen on tärkeää. Taivallusta on rajattu vahvasti, sillä neiti Croft liikkuu ainoastaan neljään suuntaan ennaltamäärätyillä reiteillä. Tämä tekee jokaisesta kentästä tiiviin kokonaisuuden, eikä pelaajan tarvitse haahuilla millään tavalla.

Jokainen taso on pieni pulmapähkinä, joissa yleensä on tarkoituksena vain päästä seuraavalle uloskäynnille. Vastassa on kuitenkin muutamia erilaisia vihollisia ja ansoja, joista kaikki päättävät Laran päivät jo yhden virheen jälkeen. Vastustajista löytyy liskoja, hämähäkkejä sekä käärmeitä. Jokaisella näillä on omat erikoispiirteensä, esimerkiksi liskot seuraavat tarkasti Laran kintereillä, hämyrit kipittävät ennaltamäärättyä reittiä ja käärmeet vain odottavat maukasta suupalaa paikallaan istuen. Jokainen niittaa Laran kerralla, mikäli tämä sattuu harhautumaan niiden edessä olevaan ruutuun. Kaikki viholliset saa hengiltä lähestymällä niitä jostain muusta suunnasta kuin edestä. Tämä lisäksi olennot pelkäävät tulta, jonka avulla niitä voi ajaa taaksepäin. Ansoista löytyy klassisia haudanryöstäjiä vaanivia vaaroja kuten kuten vyöryviä kiviä, sekä nuolia seinästä laukaisevia ansalaattoja.

Lara Croft GO
Tämä on mainos:

Pulmat ovat kauttaaltaan miellyttäviä ja pelaajalle opetetaan uusia mekaniikkoja yksitellen. Valitettavasti pelin vaikeuskäyrä on liian matala ja kaahasin kaikki kentät läpi yhdessä illassa ilman vaikeuksia. Helppouden lisäksi kuhunkin tasoon on ainoastaan yksi oikea ratkaisu, joten läpäisyn jälkeen pelin pariin ei ole mitään syytä palata. Pokaaleja metsästävät saattavat näin kuitenkin tehdä, sillä Lara Croft Go:sta voi saada helpon platinapystin kokoelmiinsa. Tämä vaatii ainoastaan seikkailun läpäisyä, parin erikoiskikan suorittamista sekä ympäristöön on piilotettujen jalokivien ja muinaisjäänteiden keräämistä. Ja kun kentän on kerran läpäissyt, ei sen pähkäilyyn tarvitse toisella kertaa käyttää paljon aikaa ja voi keskittyä näiden piilotettujen arvoesineiden etsimiseen.

Mobiililaitteiden juuret näkyvät parissa asiassa, eli pelin lyhyydessä sekä sen ulkoasussa. Kunkin tason läpäisee noin viidessä minuutissa tai jopa nopeammin, ja kuten sanottua koko paketti menee läpi yhdessä illassa. Tasojen tahkoaminen käy nopeasti hieman puuduttavaksi ja peli onkin parhaimmillaan pieninä maistiaisina nautittuna. Mutta toisaalta silloin se kannattaa hommata kannettaville laitteille, jolloin yhden kentän voi läpäistä vaikkapa työpaikan kahvitauolla tai koulun välitunnilla. Kotikonsolille konsepti ei istu ihan yhtä hyvin. Ulkoasu on selkeä, mutta samalla se on hyvin vaatimaton. Mitään silmäkarkkia ei ole luvassa ja jopa Laran liikkuminen on hieman töksähtelevää. Toteutuksen puolelta musiikit nousivat valopilkuksi, sillä ne onnistuivat luomaan hyvin tunnelmaa.

Kokonaisuutena Lara Croft Go on kiva pieni pulmapeli, joka kannattaa kuitenkin hankkia joko puhelimelle tai tabletille. Tämän myötä aivojaan voi rassata mukavan kevyillä pähkinöillä missä vain, eikä pelin hankkimiselle kotikonsolille ole helpon platinapystin lisäksi mitään perusteita.

Lara Croft GO
Tämä on mainos:
HQ
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Pieniä pulmia pähkäilee mielellään, konsepti istuu hyvin Croftin seikkailuihin, mainiot musiikit
-
Pelin läpäisee helposti yhdessä illassa, ei tarjoa pokaalien lisäksi mitään syytä palata seikkailun pariin läpäisyn jälkeen, pähkinät ovat kautta linjan liian helppoja, peli on paremmin kotonaan mobiililaitteilla kuin kotikonsolilla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lara Croft GOScore

Lara Croft GO

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Lara ei tällä kertaa pompi, räiski ja ryöstä hautoja normaaliin tapaansa. Tällä kertaa refleksien sijaan rassataan pelaajan aivoja.

0
Päivän arviossa Lara Croft Go

Päivän arviossa Lara Croft Go

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin keskiviikon arviossa on mobiilialustoilla alkunsa saanut Lara Croft Go. Avustajamme Leevi otti pelin syyniin ja kertoo nyt lopullisen tuomionsa täällä. ...Ladataan seuraavaa sisältöä