Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Batman 2: DC Super Heroes

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Yksin korkean tornin huipulla kaupungin roistoja vaanii Lepakkomies, tuo tumma viittasankari ja jokaisen kriminaalin kauhu. Vai olikos se sittenkin Teräsmies? Vai ehkäpä kuitenkin Vihreä Lyhty? Oli kuka oli, ei sen väliä, sillä Lego Batman 2 päästää pelaajan kaikkien näiden ja monien muiden tunnettujen supersankarien saappaisiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tarina saa alkunsa, kun Gothamin kaupunki kokoontuu ylelliseen gaalailtaan valitsemaan Vuoden miestä. Jokainen Batmaninsa lukenut tuskin yllättyy sen kummemmin, kun titteli jaetaan Bruce Waynelle, tuolle kaupungin rikkaimmalle miehelle ja avokätiselle mesenaatille. Yleisössä istuu kuitenkin myös kaukaa Metropoliksen kaupungista asti saapunut presidenttiehdokas Lex Luthor, joka olisi niin ikään tullut varsin mielellään valituksi. Tapahtumat saavat salamana värikkään käänteen, kun Gothamin arkkipiru Jokeri saapuu rosvojoukkioineen pilaamaan bileet. Jokerin esiintulo antaa Luthorille pirullisen idean.

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Lego Batman 2: DC Super Heroes on ensimmäinen lisenssiin pohjautuva Lego-peli, johon Traveller`s Tales on alusta asti kirjoittanut juonen itse ja jälki on varsin maukasta. Sen lisäksi että itse tarina on hyvin kirjoitettua supersankarihumppaa, myös hahmot puhuvat ensimmäistä kertaa Lego-pelien historiassa. Dialogi on sisällön ja juonen kuljetuksen kannalta oleellisessa osassa, sillä siinä missä aiemmin tutut tarinat kerrottiin hupaisan slapstickin voimin, nyt fyysistä hassuttelua on vähennetty ja huumoria ammennetaan hahmojen keskinäisistä suhteista.

Iloisesti dialogi on kerrassaan loistavaa. Hahmot ovat kirjoitettu sarjakuvia kunnioittaen, eli Batman on muriseva tummakulma, Robin lapsellinen idiootti ja esimerkiksi Teräsmies taas kirkasotsainen ja naiivi koko maailman sankari. Erityisesti Batmanin ja Teräsmiehen väleistä revitään huumoria ihan urakalla, niin hyvin kirjoitettuna että nauru raikaa halki Gothamin katujen spontaanisti kaikuen. Dialogin kruunaa loistava ääninäyttely, johon on palkattu lukuisia animaatiosarjoissa kannuksensa hankkineita konkareita.

Tämä on mainos:
Lego Batman 2: DC Super Heroes

Äänipuoli loistaa muutenkin. Supermiesten faneja lämmittänee erityisesti musiikki, joka koostuu pääasiassa Danny Elfmanin kahteen ensimmäiseen Tim Burton -Batmaniin säveltämästä musiikista. Teräsmies on saanut myös oman musiikillisen kattauksensa, sillä joka kerta kun Teris loikkaa lentoon, lähtee Mr. Williamsin klassisen nostalginen Superman-tunnusmusiikki raikaamaan. Nostalgiantippoja silmäkulmassa ei voi välttää, jos ensimmäiset Teris-leffat ovat edes jotenkuten hallussa.

Myös pelillinen sisältö on kokenut myllerryksen. Lego Batman 2: DC Super Heroes koostuu viidestätoista tarinatehtävästä sekä täysin vapaasti tutkittavasta Gothamin kaupungista. Hiekkalaatikko-tyylinen rakenne toimii Lego-ympäristössä hienosti ja tutkittavaa Gothamissa piisaa. Tutut kultaiset ja punaiset Lego-palikat ovat nyt piilotettuna kenttien lisäksi myös ympäri Gothamia ja kaiken keräämiseen tarvitaan usean eri supersankarin ominaisuuksia. Lisäksi suurin osa avattavista hahmoista piileksii ympäri kaupunkia ja vähemmän keskeisestä osaa näyttelevät pahikset avataan puolestaan sinne tänne avautuvilla pomotaisteluilla. Itse tarinakentät ovat tuttua Lego-toimintaa, ilman sen suurempia yllätyksiä.

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Tämä on mainos:

Kenttädesign on kuitenkin mallillaan ja pääpaino on toiminnan sijaan ongelmanratkonnassa, mikä tekee pelin rytmityksestä mukavan leppoisan. Kentät ovat aiempiin Lego-peleihin verrattuna varsin pitkiä - pelkkiin tarinatehtäviin saa peliaikaa kulumaan helposti yli kymmenen tuntia. Siksi onkin mukavaa että pelin voi tallentaa kesken tehtävän. Tallennus tosin palauttaa hieman hölmösti hahmot Gothamiin sen sijaan, että ladattaessa peli jatkuisi siitä pisteestä mihin viimeksi jäätiin, mutta hyvä ominaisuus yhtä kaikki.

Harmi vain, että pelin koodi on viimeistelty ilmeisesti kesälomafiiliksissä, sillä teknisiä murheita pelissä on melkein haitaksi asti. Pahin ongelma on yllämainittu tallennus, sillä siihen liittyvät selvästi suurin osa pelin ongelmista. Toisinaan peli ei tallenna silloin kun pitäisi ja tehtävä alkaakin tallennuksen sijaan alusta. Välillä peli jumittuu totaalisesti tallennuksen yhteydessä tai kun peli hakee levyltä jotain tiettyä dataa. Jokaisen kultaisen Lego-palikan löytäminen johtaa yli kymmenen sekunnin jäätymiseen, jossa pelihahmo ei liiku mihinkään, mutta viholliset kylläkin. Hämärästi esimerkiksi ajoneuvojen kaasu ja jarru toimivat tuolloin, vempain ei vain käänny yhtään mihinkään.

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Parissa tehtävässä peli luki dataa väärin niin, että etenemiseen tarvittavia välineitä ei yllättäen kentästä löytynytkään ja tehtävä oli aloitettava alusta. Aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, myös pelin ruudunpäivitys notkahtaa hurjasti toisen pelaajan liittyessä peliin.

Puolivillainen koodaustyö on todella iso harmi, sillä kaikilla muilla osa-alueilla Lego Batman 2: DC Super Heroes loistaa ja on koko Lego-pelisarjalle tarvittava herättelyliike. Sarja on polkenut menemään tuttuja latuja jo liian kauan, mutta nyt suunnittelussa on vihdoin oikeaa tekemisen meininkiä. Eikä pelattava lopu kesken: deadlinen kolistellessa niskaan peliaikaa oli takana jo reilusti kaksinumeroinen luku, mutta piilotetuista salaisuuksista avattuna silti vasta reilu kolmannes. Jos teknisiä ongelmia korjataan päivityksellä myöhemmin, Lego Batman 2 on helposti kiitettävän arvoinen suoritus.

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Huumori, suunnittelu ja monet toimivat, sarjaa eteenpäin vievät ratkaisut värittävät paketin niin viekoittelevaksi, että kepeän kesäistä hiekkalaatikkotoimintaa etsivän on vaikea löytää markkinoilta toista samanmoista. Jotain peli tekee oikein, kun jumittumisenkaan sattuessa konetta ei napsauta kiinni ja lähde kahvinkeittoon, vaan puree hammasta ja yrittää into piukeana uudestaan.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Huumori, tarina, kenttädesign, kaunis ja avara Gotham
-
Rutkasti teknisiä murheita
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Lego: Batman 2 DC Superheroes Tämä uusi Batman 2 alkaa sillä jälleen, kun Jokeri on vapautettu vankilasta, kiitos Lex Luthorin ja sen uuden... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Batman 2 palasi Suomen pelilistan kärkeen

Lego Batman 2 palasi Suomen pelilistan kärkeen

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Figma-lista Suomen myydyimmistä peleistä on ollut kummallinen viime aikoina. Viime viikolla sen kuninkaaksi nousi The Sims 3, ja tällä kertaa kärkipaikkaa pitää vanha sankari Lego Batman 2: DC Super Heroes.Ladataan seuraavaa sisältöä