Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Bricktales

Lego Bricktales

Autenttisen palikankasailun kiehtovuutta ja kompastelua konsolilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Lego BricktalesLego BricktalesLego Bricktales

Light Brick A/S:n Lego Builder's Journey (2019) teki persoonallisen pesäeron vallitsevaan Lego-peliantiin omaperäisellä ja autenttisella rakentelupulmailullaan. Olikin odotettavissa, että tätä realistista rakentelua hyödynnetään jatkossakin. Clockstonen Lego-peli Lego Bricktales tuntuukin kuin Builder's Journeyn jatko-osalta, jossa seikkailu ja rakentelu on viety entistä pidemmälle ja monipuolisemmaksi.

Pelattavan hahmon isoisällä on ongelmia. Hajamielisyyttään hän on uppoutunut liiaksi keksintöihinsä, minkä seurauksena ylläpidettävä huvipuisto on täysin retuperällä ja nyt vaarana tulla menetetyksi. Jää siis pelaajan kontolle teleporttailla isoisän keksinnöllä eri alueille keräämään virtaa antavia kristalleja, jotta huvipuisto saadaan ehostettua loistoonsa.

Lego Bricktalesin tarina on häiritsevän lapsellinen jopa Lego-peliksi. Tämä ongelma korostuu sen kerrontatavassa. Hahmojen väliset keskustelut käydään jaarittelevilla ja muka-hauskoilla puhekuplateksteillä, joita joutuu naputtelemaan kyllästymiseen saakka. Onneksi höttötarina mahdollistaa monipuoliset palikkapulmat pelaajan kasattavaksi, mikä on pelin tarkoitus.

Tämä on mainos:
Lego BricktalesLego BricktalesLego Bricktales

Pelaaja liikuttaa Lego-hahmoaan tatilla isometrisestä vinkkelistä rajoitetuissa kolmiulotteisissa Lego-ympäristöissä, joihin putkahtelee erilaisia kasaustehtäviä. Kasaus suoritetaan ilman hahmoa erillisessä tilassa, jossa kohteelle annetaan tietty läjä erilaisia palikoita pyöritettäväksi ja kriteerit haasteen onnistumiseen. Rakennettavat mallit vaihtelevat esimerkiksi erilaisista rakennelmista koneisiin ja aina kulkuneuvoihin asti, jotka valmistuttuaan tulevat osaksi seikkailtavaa ympäristöä. Pelin koukku on siinä, että pelaaja saa käyttää annetut palikat halutulla tavallaan kriteerien löyhissä rajoissa, jolloin omaperäisistä luomuksista alueet saavat mukavasti persoonallista ilmettä ja peli tuntuu henkilökohtaisemmalta kokemukselta. Hauskana esimerkkinä mainittakoon helikopterin tapaisen kulkuneuvon väärin tasapainotettu propelli, joka saa laitteen lentämään vinoon tullen sen myötä hylätyksi.

Rakentelussa nousee esiin samainen ongelma, joka häiritsi jo Lego Builder's Journeyssa. Tatilla liikuteltavien palikoiden oikealle paikalle sijoittelu voi pahimmillaan olla hermoja raastavan ärsyttävää. Automaattisesti palikoita paikoilleen napauttava kursori pomppii minne sattuu, vaikka rakennustilaa voi vapaasti zoomailla ja pyöritellä. Isometrinen perspektiivi häiritsee vähän väliä syvyysnäkymää, jolloin palikan napauttaa aivan liian helposti väärään kohtaan. Onneksi pelissä ei ole minkäänlaisia aikarajoituksia, joten palikoita voi kaikessa rauhassa pyöritellä. Oikeiden Lego-palikoiden kasausta kokeneet tietävätkin, että touhu voi parhaimmillaan olla rentouttavaa ja jopa inspiroivaa.

Kasailun ohella hahmo saa uusia kykyjä ja työkaluja käytettäväksi seikkailtavissa maailmoissa. Esimerkiksi ruoskalla voi kavuta korkeammille kielekkeille, ja tehostetulla iskulla voi murjoa kasvillisuutta ja muita esteitä tieltä pois. Nämä avaavat uusia reittejä kuljettavaksi, joiden varrelta voi löytää kätkettyjä aarteita ja muuta kerättävää auttamaan sivutehtävissä. Aarteet ovat hauskasti ruoka-aiheisia, joita voi hyödyntää ostamalla uutta päälle pantavaa ja muuta visuaalista kilkettä.

Tämä on mainos:
Lego BricktalesLego BricktalesLego Bricktales

Suureksi pettymykseksi Bricktales ei käytä fotorealistista grafiikkaa vaan visualisoi seikkailua, muiden aikaisempien Lego-pelien tapaan, tavanomaisemmalla 3D-ilmeellä. Eihän peliä toki rumaksi voi haukkua, mutta kun on jo nähnyt, miten autenttiselta ja näyttävältä Lego-palikoiden pyörittämisen voi saada konsolilla näyttämään, tämä jo moneen kertaan käytetty ilme hieman kyllästyttää. Animaatiot kuitenkin myötäilevät hauskasti stop motion -tyyliä, ja värikäs ilme istuu hyvin kevyeen menoon. Lego-palikoista rakennetut maailmat näyttävät tyylikkään yksityiskohtaisilta, ja omien rakennelmien lisäily tekee jokaisesta pelikerrasta erilaisen. Pelin hieman pehmeä ulkonäkö saa epäilemään 4K-tarkkuutta, mutta sentään Xbox Series X:lle ei teetä ongelmia pyörittää seikkailua sujuvasti.

Äänipuolella Bricktalesissa ei ole kovinkaan montaa tehostetta käytössä. Lego-palikoiden suloinen helinä ja puhekuplatekstien polotus istuvat kivasti värikkääseen leluilmeeseen. Rauhallinen ja teemoittain vaihtuva taustamusiikki pitää kevyttä ja zenmäistä rakentelutunnelmaa ja aluekohtaista seikkailumieltä yllä onnistuneesti.

Lego Bricktales onnistuu laajentamaan ja monipuolistamaan Lego Builder's Journeyn aloittamaa omaperäistä palikankasauspulmailua. Vapaa rakentelu on mainio lisä yksilöimään pelikokemusta ja tuomaan pelille uudelleenpeluuarvoa. Peli kuitenkin kompastelee asioissa, joita ei olisi ollut niin vaikea korjata. Vaikkakin näyttävä, liiaksi kierrätetty grafiikka alkaa käydä vanhaksi, pelin meno on muutaman asteen liian lapsellista, ja rakentelufiilistä syövät armotta ajoittaiset ongelmat kasata palikoita. Näistäkin ongelmista huolimatta on Lego Bricktales sitä parempaa Legon rakentelupulmailua varsinkin, jos saman teeman loputtomat seikkailut ovat käyneet jo liian tutuiksi.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vapaa rakentelu, paljon tekemistä, sympaattinen meno
-
Liian lapsellinen, liikaa turhanpäiväistä keskustelua, ajoittain vaikea hahmottaa palikan paikkaa, vanhaksi käyvä graafinen tyyli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Bricktales haastaa pulmillaan

Lego Bricktales haastaa pulmillaan

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Julkaisija Thunderful Publishing on julkaisemassa kuluvana vuonna ClockStone Softwaren pelin Lego Bricktales, jossa on tarkoitus korjailla huvipuistoa. Luvassa on siis...Ladataan seuraavaa sisältöä