Sisällön puolesta Lego City Undercover on hyvin samanlainen kuin Wii U:n versio vuodelta 2013. Maailma on kuitenkin mennyt eteenpäin, joten on tullut aika siirtää peli Nintendon uudelle Switchille muiden nykypolven konsolien ohella.
Lego City Undercover oli eräs Wii U:n parhaista peleistä, ja yksi kaikkien aikojen parhaimmista legopeleistä. Mahtava se on edelleenkin, joskin tekninen suoriutuminen on kärsinyt siirrosta uudelle alustalle. Jo muutaman tunnin pelaamisen jälkeen vastaan oli tullut peräti kaksi sellaista bugia, jotka pakottivat lataamaan aiemman tallennustiedoston. Jokunen selkeä ruudunpäivityksen notkahdus tuli myös koettua. Pisteenä iin päällä lataustauot ovat aivan liian pitkät Switch-versiossa. Huolimatta paikoitellen epäonnistuneesta siirtymästä uudelle alustalle Lego City Undercover on edelleen täynnä perheystävällistä hauskanpitoa, mukavaa tarinankerrontaa ja intuitiivista pelisuunnittelua.
Juoni ei voita palkintoa omaperäisyydessä, mutta se on silti leikkisä tarina rikoksista ja seikkailusta ammentaen innoituksensa monestakin eri paikasta. TT Fusionin teos parodioi tunnetuimpia avoimen maailman pelejä tehden siinä sivussa pilaa elokuvistakin. Lego City Undercover onnistuu hienosti olemaan koukuttava kokemus kaikenikäisille pelaajille monilla eri tavoilla. Uutuutena lisätty mahdollisuus kaverin kanssa pelaamiseen tekee pelistä erityisen hyvän lapsen ja vanhemman yhteiseen ajanviettoon. Dialogi tarjoilee riittävästi hauskoja lausahduksia kuljettaen kevyttä tarinaa eteenpäin.
Lego City Undercoverin liikanimi on odotetusti Grand Theft Lego, ja esikuvansa mallin mukaisesti maailma on avoin. Kaupunki ei ole mitenkään massiivisen kokoinen, mutta riittävän tilava kuitenkin. Itse asiassa isompi maailma olisi saattanut olla jo haitta nuorimmille pelaajille. Nyt jokaisen nurkan nuohoamiseen ei uppoa tuhottomasti aikaa, mutta maailmassa on silti riittävästi tehtäviä pitääkseen mielen virkeänä. Sivutehtävät ovat ihan kivoja nekin, mutta pääasiallinen koukku on ehdottomasti Lego City Undercoverin päätarina. Kautta koko pelin huomaa sellaisia pelimekaanisia ratkaisuja, joita on nähty jo aiemmin muissa legopeleissä.
Selkein ero Wii U -versioon verrattuna on tietenkin suurikokoisen Game Padin puuttuminen. Muutos ei lopultakaan ole kovin merkitsevä pelikokemuksen kannalta: toisen ruudun toiminnot on siirretty perinteiselle ristiohjaimelle. Päähenkilö Chase McCain kulkee edelleen mukanaan ohjaimen kaltainen laite paljastaen Lego City Undercoverin Wii U -juuret. Joka tapauksessa uusittu ohjaus tuntuu luonnolliselta ja toimivalta. Näinkin helppo siirtymä pois Wii U:n ohjauksesta osoittaa sen, miten vähän suurikokoista kosketusnäyttöä alun perin hyödynnettiinkään.
Paras yksittäinen ominaisuus on ehdottomasti paikallisen moninpelin lisääminen. Jaetulla ruudulla pelatessa ruudunpäivitys pysyy kohtuullisen tasaisena, ja mukaan liittyminen sujuu helposti. Kumpikin pelaaja voi halutessaan puuhata kartalla täysin omiaan, vaikka kaupungin eri laidoilla. Onneksi alalaidan minimappi paljastaa kaverin olinpaikan, mikäli tarve yhteistyölle iskee. Rallin ajaminen, tavaroiden kerääminen ja yleisen kaaoksen aiheuttaminen legokaupungissa on hauskaa puuhaa. Lego City Undercover on ehdottomasti paras legopeli paikkojen tutkimiseen ja yleiseen "chillailuun" hiekkalaatikossa. Toinen on ehkä Lego Dimensions.
Kaiken kaikkiaan paluu Lego City Undercoverin pariin on miellyttävä. Kyseessä on aliarvostettu helmi legopelien joukossa, joten toivottavasti se nyt saa ansaitsemansa huomion. Täydellinen se ei ole, ja varsinkin latausajat olisi pitänyt saada lyhyemmiksi testatussa Switch-versiossa. Bugejakin on vielä hieman liikaa, jolloin tätäkään puutetta ei voi ohittaa pelkällä olankohautuksella. Jos edellinen kierros jäi kokematta Wii U:lla silloin vuonna 2013, nyt on oiva tilaisuus paikata aukko (lego)sivistyksessä.