Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Star Wars III: The Clone Wars

Lego Star Wars III: The Clone Wars (3DS)

Lego Star Wars III: The Clone Wars tarjoaa upeimmat 3D-efektit, mitä 3DS:llä on tähän mennessä nähty. Kuulostaa hyvältä, mutta miten muu peli on onnistunut?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

TT Games on fantastinen pelistudio. Firman Lego-pelit ovat aivan ensimmäisestä Lego Star Warsista lähtien olleet loistava viihteenlähde kaikenikäisille pelaajille. Samalla tavoin kuin Pixarin animaatioelokuvat onnistuvat tavoittamaan laajan katsojakunnan, löytyy Lego-peleistä jotain jokaiselle. Veteraaneille kova haaste on löytää ja kerätä kaikki pelien salaisuudet, kun taas peruspeli on juuri sopivan yksinkertainen ja anteeksiantava sopiakseen pienillekin pelaajille. Huumori ja viitteet lähdemateriaaliin iskevät taas niin nuoriin kuin vanhoihin.

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Pelikonsepti on nerokas ja lukuun ottamatta hieman ideaköyhää Lego Indiana Jonesia, kaikki legoilut ovat olleet hyviä pelejä. Lego Harry Potter: Years 1-4 tosin on ehkä suosikkini siinä, että se eroaa eniten kaavasta. Se on nimittäin Lego-pelien suurin vajavaisuus: ne ovat kaikki hyvin samankaltaisia. TT Games on muovannut peleille yhden, toimivan kaavan, ja he käyttävät sitä sumeilematta uudestaan eri lähteiden kanssa.

On kuitenkin selvää, ettei mikään lisenssi sovi paremmin Lego-peliksi kuin Star Wars. Pelin maailma muodostuu legoista täydellisesti ja edellä mainittu kaava toimii täydellisesti jedin voimien ja scifiteeman kanssa. Kun pelimekaniikka on niin hyvin kunnossa, on helppo unohtaa, kuinka tuttu peli muuten on.

Tämä on mainos:

Lego Star Wars III: The Clone Wars perustuu tietysti samannimiseen piirrettyyn, mutta peli tarjoaa silmäyksiä myös Star Wars Episode II: Kloonien koston tapahtumiin. Lähdematskua riittää yllin kyllin. Jopa sellaisille, jotka eivät ole piirrossarjaan perehtyneet, tarjoaa peli jännittävää tarinaa Anakin Skywalkerin ja Obi-Wan Kenobin kanssa.

Nintendo 3DS:n mahdollistama 3D-efekti istuu erinomaisesti Lego Star Wars III: The Clone Warsin maailmaan, ja visuaalisesti peli on hengästyttävän upea. Pelatessa 3D ei varsinaisesti auta pelaajaa samalla tavalla kuin esimerkiksi Pilotwings Resortissa, mutta se näyttää kerta kaikkiaan mahtavalta. Teknisestä näkökulmasta peli onkin mahdollisesti se kaikista paras ehdokas esittelemään, mihin 3DS graafisesti pystyy. Jos on pelannut yhtään edellisiä Lego Star Warseja, on välittömästi kuin kotonaan. Päävalikkona toimivasta kartasta löytyvät yhtä lailla tehtävät, minipelit (Droid-lentopallo on todella hauska), kauppa sekä tila, jossa omia hahmoja voi muokkailla fiilisten mukaan.

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Peli alkaa todella lupaavasti. Pelaaja hyppää Jodan nuoruusvuosien pieniin saappaisiin ja hyppii ympäri kenttää kuin hyperaktiivinen mupetti konsanaan, nauttien täysin siemauksin jedivoimien käytöstä. Legoilu nousee heti pääosaan, kun rikkinäisen avaruusaluksen osat rakentuvat uusiin muotoihin pelkällä Jodan käden heilautuksella. Hetkessä moottori on muuttunut jättikokoiseksi tuulettimeksi, joka puhaltaa vihreän pikkumiehen korkealle tasanteelle löytämään kasan uusia salaisuuksia. Tutulla tavalla uteliaisuus ja mielikuvituksellinen kokeilu palkitaan aina. Samalla tavoin vastaan tulee jatkuvasti esteitä, jotka eivät suostu hievahtamaan, jolloin ei jää muuta mahdollisuutta kuin palata kenttää uudestaan toisella hahmolla. Uudelleenpelattavuutta siis riittää, jos mielii pelin suorittaa sataprosenttisesti.

Tämä on mainos:

Lego Star Wars III: The Clone Warsia pelatessa törmää yhteen todella ikävään ongelmaan: se ei ole kovin hyvin suunniteltu käsikonsolille. Kentät ovat nimittäin noin 30 minuutin kestollaan varsin pitkiä, eikä kenttien sisällä voi lainkaan tallentaa. Jos virta loppuu kesken kaiken, ei ole muuta mahdollisuutta kuin aloittaa homma alusta. Tämä jos mikä pistää sapen kiehumaan. Mukana olisi ehdottomasti pitänyt olla mahdollisuus tallentaa milloin tahansa. Lisäksi peli olisi täydellinen kaverin kanssa pelaamiselle. Sen voi kuitenkin unohtaa. Mukana ei ole co-oppia paikallisesti saati verkon välityksellä. Legejen kloonisodat sentää tukevat Street Pass -ominaisuutta, joten jos ohitat kadulla toisen 3DS-pelaajan, pamahtaa peliisi mukavia pieniä ekstroja.

Lego Star Wars III: The Clone Wars on monilla tavoin loistopeli, jonka kanssa olen todennäköisesti viettänyt eniten aikaa kaikista Nintendo 3DS:n lanseerauspeleistä. Tasot tarjoavat mukavasti vaihtelua taistelun ja ongelmanratkaisun välillä, eikä löydettävistä salaisuuksista ole todellakaan pulaa. Harmi vain, ettei tallennusjärjestelmä eikä moninpelipuoli ole kunnossa. Ne korjattuna uusi Legojen Tähtien sota voisi hyvinkin olla 3DS:n paras julkaisupeli.

Lego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone Wars

Lue myös Lego Star Wars III: The Clone Warsin kotikonsoliarvio tästä!

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vaihtelevat tasot, erinomaiset puzzlet, viihdyttävät avaruustaistelut, upea 3D:nä, paljon löydettävää ja avattavaa
-
Surkea tallennusjärjestelmä, ydinpelin on nähty jo monta kertaa aikaisemmin.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä