Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Kahden vuoden lykkäyksien jälkeen Lego Star Wars: The Skywalker Saga on lopultakin ulkona tarjoillen TT Gamesin version kaikista yhdeksästä elokuvasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2005 saapui elokuvateattereihin Revenge of the Sith, ja TT Games julkaisi Lego Star Wars: The Video Gamen. Kyseessä oli alusta asti iso hitti, ja perässä saatiin tasainen virta Lego-pelejä aina DC Comicsin sankareista Harry Potteriin ja Marveliin. Ja tietysti lisää Star Warsia.

Nyt on saatu maailmalle Lego Star Wars: The Skywalker Saga, jossa on Lego-näkemys kaikista yhdeksästä Star Wars -elokuvasta unohtamatta kaikenlaista lisäsisältöä ja parannuksia niin grafiikkaan kuin pelattavuuteenkin. Lykkäyksiä koettiin lukuisia paitsi koronaviruksen jylläyksen, myös kasvaneen kunnianhimon, vuoksi.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

On sanottava, että peli lataa eteen heti sen, miten mittavasta paketista onkaan kyse. Aluksi valitaan pelattava trilogia aloittaen siis joko The Phantom Menacesta, A New Hopesta tai The Force Awakensista. On siis aloitettava kunkin trilogian alusta.

Tämä on mainos:

Päätin itse aloittaa kronologisesti alusta ja syöksyin The Phantom Menacen kimppuun. Qui-Gon Jinn ja nuori Obi-Wan Kenobi pieksevät battledroideja ("roger-roger"), tapaavat epäsuosioon joutuneen gunganin, liikkuvat sukellusveneellä, vierailevat Amidalan luona ja tietenkin tutustuvat Anakin Skywalkeriin ja Darth Mauliin.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Työtä on tehty runsaasti, ja kokonaisuutta voi melkein kuvailla uusiksi tehdyksi remake-versioksi. On tosin muistettava, etteivät elokuvat VIII ja IX koskaan saaneet Lego-käsittelyä. Nopeasti käy silti selväksi, että Lego-peliä tässä ollaan pelaamassa. Maneerit tunnistaa helposti. Pyörää ei keksitä uudelleen, mutta sitä parannetaan. Edelleen hakkerointi tehdään yleensä yhtä nappia painelemalla, ja pulmat ratkotaan pitämällä nappia pohjassa oikean hahmon hoitaessa nikkaroinnin. Salaisuuksia on paljon löydettäväksi. Turhauttavasti ei ole edelleenkään selvää, onko edessä oleva pulma ollenkaan ratkaistavissa sillä hetkellä käytössä olevalla hahmolla. Sekin on selvää, että jos elokuvia ei ole nähnyt, on ajoittain pulassa tarinan ymmärtämisen kanssa. Dialogia ei juuri ole, välivideot ovat lyhyitä ja tarinaa ei ole kerrottu hyvin.

Edellä kuvattu kuulostaa tietenkin hyvin ikävältä, mutta se paketin huonoin osuus on vielä mainitsematta. Valikot ovat tarpeettoman hankalat käyttää. Suurimmaksi osaksi tämä johtuu pelin sisältämästä massiivisesta sisältömäärästä, mutta siitä huolimatta TT Games epäonnistui valikoidensa suunnittelussa.

Tämä on mainos:
Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Ytimeltään peli on kuitenkin hauska niin nuoremmille pelaajille, Legon faneille kuin tietysti Star Warsin ystäville. Löydettävää riittää, ja siksi on vaikea olla vihainen edes Jar Jar Binksille. Sitä paitsi monet elokuvissa nähdyt jaksot on muunnettu onnistuneesti pelattavaan muotoon. Esimerkiksi Maz Kanatan tukikohdassa ei ole luvassa runsaasti dialogia, vaan paikka on muunnettu täynnä löydettävää olevaksi leikkitaloksi. Vanhemmat fanit arvostavat kohtausta Han Solon ja Greedon välillä, jossa Han Solo viskaa aseensa Greedoa kohti, joka ottaa jalat alleen.

Muutakin hyvää on tehty, sillä taistelumekaniikka on sovitettu uusiksi. Yksipuolisen nappien hakkaamisen sijasta mukana on vaihtelua hyökkäysyhdistelmien muodossa, ja jotkut pulmat vaativat aidosti niin ajatusta kuin sorminäppäryyttäkin. Pelaajaa rohkaistaan palaamaan takaisin jo kertaalleen läpäistyihin kenttiin sitten, kun on saanut uusia hahmoja auki vielä ratkomatta jääneitä pulmia varten.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Muiden Lego-pelien malliin Lego Star Wars: The Skywalker Saga on parhaimmillaan kaverin kanssa pelattuna. Samalla erilaisten salaisuuksien löytäminen on helpompaa, kun silmäpareja on enemmän. On silti pidettävä mielessä, että ajoittain pelaaminen on tylsää johtuen siitä, millaisia pelattavia hahmoja on tarjolla. Esimerkiksi The Force Awakensin alussa Reyllä pelaavalla on paljon hauskempaa kuin BB-8:n pelaajalla.

Mukana on kaikkiaan yli 300 pelattavaa hahmoa. Näin ollen se oma suosikki luulisi olevan mukana. Nämä eri hahmot on jaettu eri kategorioihin, kuten jedit, palkkionmetsästäjät ja pahikset. Toki myös hahmon kyvyt ovat erilaiset. Galaxy Free Play -tilassa voi vaihtaa jo läpäistyjen paikkojen välillä ratkoen jälkeen jääneitä pulmia. Ja niitä todellakin riittää. Ratkottujen pulmien määrän näkee jokaisen kentän läpäisyn jälkeen, ja jäljelle jää yleensä suuri määrä odottamaan aikaansa.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Kyse on ensimmäisestä Lego-pelistä pitkään aikaan, ja kaikki todellakin näyttää ja kuulostaa hyvältä. Mukana on lukuisia kiinnostavia yksityiskohtia, kuten näkyviä muovijälkiä nivelten tuotantoprosessista ja niin edelleen. Kentät ovat niin ikään monimuotoisia, ja ne kutsuvat tutkimaan itseään. Mukana on selvästi enemmän puhetta verrattuna sarjan alkupään peleihin (joskin voi valita pelata ilman), ja musiikki on tietenkin John Williamsin laatua.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga on vankka 7/10. Mahdollisuuksia olisi ollut 8/10, mutta ajoittain turhautuneisuus iskee niin paljon, että 6/10 tuntui paremmalta. Kyseessä on selvästi se paras Lego Star Wars, mutta parantamisen varaa on edelleen. Tarinankerronta voisi olla parempaa, valikot selkeämmät ja pelattavuus saisi olla monipuolisempaa. On silti muistettava, että kyseessä on kertakaikkisen massiivinen kokonaisuus, jonka parissa vierähtää runsaasti aikaa. Mikäli Lego ja Star Wars miellyttävät, kannattaa tähän peliin paneutua.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Runsaasti tekemistä, parannetut taistelut, vaihteleva pelattavuus, hyvä grafiikka, paljon salaisuuksia löydettäväksi, hyvä musiikki, fanit on huomioitu
-
Tarinankerrontaa ei juuri ole, sotkuiset valikot, useita epäselviä pulmia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Löydä kuvasta Darth Vader

Löydä kuvasta Darth Vader

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Eilen 4. toukokuuta vietettiin Star Wars -päivää, ja sitähän sitten juhlittiin tavalla ja toisella niin mittavasti, että uutisia riittää useammallekin päivälle. Nyt Lego...Ladataan seuraavaa sisältöä