Suomi
Gamereactor
ennakot
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm

Mitä tapahtuikaan ennen Life is Strangea?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kesän E3-messuilla kävi ilmi, että Life is Strange: Before the Storm on tulossa. Kyseessä on esiosa alkuperäisen Life is Strangen tapahtumille, joka julkaistiin vuonna 2015. Before the Storm keskittyy Maxin sijasta Chloeen.

Deck Ninen Chris Floydin mukaan pelattavuus on rakennettu samalle pohjalle kuin alkuperäinen peli. Paikkojen tutkiminen, ympäristön katseleminen ja Chloen tunnelmat ovat osa peliä. Valinnat ovat tärkeitä, ja niillä on seurauksensa. Tulossa on myös pelimekaanisia ratkaisuja, jotka syventävät ymmärrystä Chloen persoonasta. Floydin mukaan tehtävät valinnat ovat raskaita, joten uusintakierrokselle on syytä lähteä, mikäli haluaa kaiken nähdä. Matkan varrella tapahtuu myös odottamattomia seurauksia aiemmin tehtyjen valintojen jälkimainingeissa. Tämäkin innostaa pelaamaan uudestaan erilaisia valintoja tehden.

Nähdyssä pätkässä Chloen kävellessä konserttialueella pääsi vuorovaikutukseen tuttujen hahmojen kanssa. Mukana olivat Frank Bowers ja Rachel, joka on nähty paljonkin pelin mainoksissa. Kysyttäessä Floydilta Rachelin roolista hän vastasi, että ensimmäisessä pelissä hän oli mystinen ja kiinnostava mimmi, jolla oli omat salaisuutensa. Jatko-osan eräs teema on se, miten tärkeän henkilön tuleminen mukaan Chloen elämään muuttaa kaiken. Chloe on käymässä läpi suruprosessia menetettyään isänsä, eikä hänen paras ystävänsä Max ole myöskään maisemissa. Rachel on se tekijä, jonka avulla Chloe havaitsee tarvitsevansa yhteyttä perheeseensä. Niin ikään Chloe ja Rachel tarvitsevat myös toisiaan.

Chloen käydessä testipätkän aikana sisäistä monologiaan kävi selväksi, että kyseessä ahdistusvaihetta läpikäyvä teini. Kyseessä on edelleen se sama vanha tuttu Chloe: kapinallinen, huoleton ja ajoittain rämäpäinen. Pelissä pääsi maalaamaan graffiteja, varastamaan ja aukomaan päätään ihmisille pelatun 15 minuutin aikana. Tämä on melko erilaista verrattuna Maxiin ensimmäisessä pelissä niin pelattavuuden kuin sisäisen monologinkin osalta. Floydin mukaan Chloe valittiin mukaan juuri siksi, että hän on niin erilainen Maxiin verrattuna. Tällä tavalla jatko-osa tulee täydentämään pelaajan ymmärrystä myös ensimmäisestä pelistä.

Tämä on mainos:
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm

Toinen nähty pätkä sijoittui konsertin jälkeiseen päivään. Päivä alkaa sotkuisen huoneen tarkastelulla. Sitten äiti kertoo isäpuoli Davidin antavan kyydin koululle. Matkalla ulos pelaaja saa opastetun kierroksen talosta, joka tekijöiden itsensä mukaan nähty muodostaa ehkä neljänneksen koko talosta. Jossain vaiheessa käveltiin valokuvakokoelman ohi, jotka Chloen isä on aikoinaan ottanut. Toisella seinällä on perhepotretti, eikä Chloe enää edes muista, millainen kuva paikassa alun perin oli.

Edellä kuvatulla tavalla luodaan uskottava ja samaistumiskelpoinen yhteys Chloen persoonaan. Hän ei myöskään pysty kelaamaan aikaa taaksepäin, eikä Chloella muutenkaan ole mitään supervoimia. Moinen oli toki iso osuus ensimmäisessä pelissä, mutta nyt tilanne on toinen. Yliluonnollisia elementtejä tuodaan peliin muuten kuin suoraviivaisesti Chloen kyvyillä.

Tässä vaiheessa esiteltiin yksi tärkeä henkilöhahmo lisää, joka on isäpuoli David. Hän on muuttunut hyvin vähän sitten ensimmäisen pelin. Chloe kuvailee häntä enemmän tai vähemmän rasittavaksi persoonaksi. Kyseessä on ihmissuhteen alku, ja se on varsin vihamielinen. Chloen isä on poissa kuvioista, ja David tekee selväksi olevansa nyt uutena herrana talossa. Ilmeisesti suhteen tilaa on mahdollista muuttaa pelin kuluessa, vaikka aloitus vihamielinen onkin. Joka tapauksessa isäpuolen esittelyjakso mahdollistaa sen, että alkuperäistä pelaamattomat pääsevät hyvin juoneen mukaan. Floydin mukaan peliä on tietoisesti rakennettu niin, että sen voi mieltää myös omaksi itsenäiseksi kokonaisuudekseen.

Tämä on mainos:

Kahden nähdyn pätkän jälkeen heräsi kysymys pelin mittakaavasta. Before the Stormissa ei ole yhtä montaa jaksoa kuin alkuperäisessä, mutta pelattavaa pitäisi olla yhtä paljon. Kolmessa jaksossa on tavaraa yhteensä kuudesta yhdeksään tuntia. Peliaika tietenkin kasvaa, jos kokonaisuuden vetää läpi useamman kerran.

Life is Strange: Before the Stormin ensimmäinen jakso on nimeltään Awake, ja se julkaistaan PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 31. elokuuta.

Life is Strange: Before the Storm
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä