Suomi
Gamereactor
arviot
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm - Episode 1

Myrskyn edellä ei aina ole tyyntä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pari vuotta sitten Max Caulfield palasi Oregonissa sijaitsevaan Arcadia Bayn pieneen kaupunkiin pelisarjassa Life is Strange. Tuolloin homman jujuna oli aikamatkustus, sillä Max kykeni manipuloimaan rajoitetusti ajan kulkua. Seikkailun aikana Maxin apuriksi pomppasi hänen lapsuudenystävänsä Chloe Price, joka ei tällä kertaa joudu tyytymään pelkän apurin rooliin. Before the Storm kertoo tapahtumista Aracde Bayssä ennen Maxin saapumista, ja tällä kertaa valokeilassa on Chloe. Tekijätiimikin on vaihtunut, sillä pelin kehityksestä on vastannut Deck Nine eikä Dontnod ole kuvioissa millään tavalla.

Chloella ei mene omasta mielestään kovinkaan hyvin. Max on muuttanut Seattleen ja ilmeisesti täysin unohtanut vanhan ystävänsä, mistä on syytäkin olla näreissään. Lisäksi äiti on löytänyt isän jälkeen uuden miesystävän Davidin, joka yrittää tuoda Chloen elämään hieman kuria ja järjestystä armeijan opeilla. Kaiken tämän keskellä neiti Price päättää lähteä omin luvin kuuntelemaan rock-konserttia. Ilta saa kuitenkin odottamattoman käänteen, kun kuvioihin ilmaantuu Blakwell high schoolin suosituin tyttö Rachel Amber ja tämä tapaaminen pistää Chloen elämän kerralla ylösalaisin.

Before the Stormin tarinan keskipisteessä vaikuttaa ensimmäisen osan perusteella olevan Chloen ja Rachelin välinen suhde. Henkilöt tuntuvat olevan lähtökohdiltaan aivan eri maailmoista. Siinä missä Rachel on koulun suosituin oppilas, kokee Chloe itsensä täysin ulkopuoliseksi. Tarinan kuluessa Rachelista paljastuu kuitenkin uusia puolia, eikä kaikki taidakaan olla hänen elämässään niin täydellistä kuin mitä ulkokuoresta voisi päätellä.

Päällisin puolin Before the Storm näyttää olevan aika identtinen alkuperäisen pelisarjan kanssa. Grafiikka on identtistä aina käyttöliittymää myöten, minkä myötä peli näyttää hieman vanhanaikaiselta. Välillä tekstuurit ovat häkellyttävän rujoja, etenkin kun kuvakulmalla otetaan lähiotoksia. Myös musiikit noudattavat alkuperäisen perinteitä, mutta ne eivät kuitenkaan aivan nouse alkuperäisen tasolle. Ainoa merkittävä ero löytyy pelimekaniikkojen puolelta. Ajassa matkustamista ei enää ole ja se on korvattu Backtalk-kohtauksilla. Niissä Chloe käy verbaalisia taisteluja, ja tarkoituksena on onnistua löytämään toisten sanomisiin nokkelat vastaukset. Nämä ovat joko muunnelmia toisen käyttämästä tarkasta sanavalinnasta tai jotenkin aiheeseen liittyvä sutkautus.

Tämä on mainos:
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm

Sinänsä Backtalk-mekaniikassa ei ole mitään vikaa, mutta se tuntuu kyllä aika laimealta verrattuna aikamatkustukseen. Tämän myötä pelin tapahtumat tuntuivat enemmän normaalin tv-sarjan seuraamiselta, ilman suurempia yliluonnollisia tapahtumia. Mukana on myös valintoja, joiden pitäisi jälleen vaikuttaa tulevaisuuden tapahtumiin. Kovin montaa tällaista ei ensimmäisessä episodissa ollut, mutta toivottavasti niillä on todellakin konkreettisia vaikutuksia myöhemmin.

Ensimmäisen episodin käsikirjoitus vaikutti viihdyttävältä, ja siinä sivutaan jopa LGBT-teemoja. Olisin kuitenkin toivonut enemmän kekseliäisyyttä dialogeihin, sillä nykyisellään kirosanoja lentää aivan liian usein. Tokihan päähenkilöt voivat kiroilla, mutta kyllä Chloen puheet saisivat olla jotain muuta kuin pelkkää haistattelua. Siteeraan tässä kirjailija Stephen Kingiä, joka totesi teoksessaan Kirjoittamisesta, että keskustelujen täyttäminen pelkällä kiroilulla on laiskuutta. Olen samaa mieltä, ja tässä tämän pelin kohdalla on selvästi laiskoteltu.

Reilun parin tunnin mittainen ensimmäinen osa päättyy dramaattisiin tunnelmiin. Napinoistani huolimatta haluaisin nähdä mahdollisimman pian jatkoa Chloen ja Rachelin tarinalle. Toivottavasti toista osaa ei siis jouduta odottamaan kovin montaa kuukautta.

Tämä on mainos:
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Viihdyttävä tarina, hyvä tunnelma
-
Pelimoottori kaipaisi uusimista, backtalk ei onnistu korvaamaan aikamatkustelua, keskusteluissa aivan liikaa kiroilua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä