Suomi
Gamereactor
ennakot
Life is Strange: True Colors
KUUMAA NYT: E3 2021 -sisältö

Life is Strange: True Colors - Alexin kykyjä etsimässä

Kuinka pitkälle on valmis menemään saadakseen totuuden selville?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Life is Strange: True Colors on peli, joka käsittelee tunteita. Siinä hyödynnetään Alex Chenin supervoimia, joka siis on Deck Nine Gamesin episodeihin jaetun pelin päähenkilö. Julkaisua odotellaan kuluvan kesän lopulla. Gamereactor pääsi oppimaan lisää Alexin kyvyistä. Kyse on psyykkisistä voimista, joilla manipuloidaan empatiaa. Näin Alex pystyy muodostamaan suhteita Haven Springsin asukkaisiin, johon siis True Colorsin tarina sijoittuu. Ja salaisuudet paljastuvat.

Life is Strange: True Colorsin tarinaan ei ole tarvetta paneutua tässä, sillä sitä on käsitelty jo aiemmassa ennakossa. Nyt olennaista on Alexin yliluonnollinen kyky manipuloida empatian tunteita, ja jokaisella tunteella on oma värinsä. Esimerkiksi punainen merkitsee vihaa, violetti pelkoa ja sininen surua. Näin päähenkilö pystyy muodostamaan onnistuneesti ihmissuhteita muihin asukkaisiin.

Life is Strange: True Colors
Tämä on mainos:

Alex kokee kykynsä enemmänkin kirouksena, sillä vuosien ajan hän ei osannut sulkea toisten tunteita pois omasta mielestään. Ajan kanssa hän ymmärtää, että kykynsä käyttö on ainoa keino päästä selvyyteen veljensä Gaben kuolemaan johtaneista tapahtumista. Huomiota herättää ennen kaikkea se vaikenemisen kulttuuri, joka Haven Springsissä vallitsee.

Mukavaa on, että pelaaja pääsee hyödyntämään Alexin kykyjä heti pelin alusta asti. Jokainen kohdattu henkilöhahmo on erivärisen auran ympäröimä, ja ainakin Xboxilla A-nappia painamalla voi keskittyä siihen, mikä saa mielialan sellaiseksi kuin se on. Näin Alex voi oppia salassa pidettyä tietoa, joka vaikuttaa dialogivaihtoehtoihin, joka puolestaan muovaa tarinaa.

Ennakkoesittelyssä nähtiin yksi pelin ensimmäisistä jaksoista. Alex menee paikalliseen pubiin ja törmää Maciin. Violetin auran havaitsemisen jälkeen aukeaa dialogivaihtoehto, jota mies ei haluaisi paljastaa tyttöystävälleen Rileylle. Samalla pelkona on, että Alex laulaa kaiken ulos ennen kuin Mac on ehtinyt puhua Rileylle. Mac ja Riley keskustelevat, ja Alex voi toimia kahdella tavalla. Joko sanoa Macin valehtelevan, tai estää heitä riitelemästä. Valinta vaikuttaa tietenkin kaikkien mukana olevien keskinäisiin suhteisiin, ja seuraukset ovat nähtävissä tulevissa episodeissa.

Life is Strange: True Colors
Tämä on mainos:

Toisten ihmisten aurojen havaitsemisen lisäksi Alex voi vaikuttaa niihin voimakkaimpiin tunteisiin aktiivisesti. Näin ympäröivä maailma muuttuu kyseisen henkilöhahmon psyyken manifestaatioksi. Näissä jaksoissa Alex voi kuulla ajatuksia ja muistoja, joiden avulla kyseisen henkilöhahmon vaikuttimia voi paremmin ymmärtää. Toiset tunteet ovat voimakkaampia, ja siten hankalampia käsitellä kuin toiset, jopa vaarallisuuteen saakka.

Nähdyn materiaalin perusteella Alex pystyy kiskomaan negatiivisuutta itseensä, jotta henkilöhahmolla ei niin sanotusti keitä yli. Jos siis pelaaja niin haluaa tehdä. Alex pohtii ajan kanssa sitäkin, miten oikein hänen manipulointinsa lopulta on. Valintojen tekeminen on tietenkin pelaajan käsissä, ja ne vaikuttavat tarinan kulkuun.

Lyhyestä vilkaisusta huolimatta Alexin kyvyt vaikuttavat kiinnostavilta. Ihmisten mieleen tunkeutuminen luo tietenkin moraalisen ongelman: kuinka pitkälle sopii mennä selvittääkseen veljensä Gaben kuoleman taustalla olevat syyt? Life is Strange: True Colors julkaistaan 10. syyskuuta PC:lle, Google Stadialle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle, Xbox Series S:lle, Playstation 4:lle ja Playstation 5:lle.

Life is Strange: True ColorsLife is Strange: True Colors
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä