Suomi
Gamereactor
arviot
Lips

Lips

Microsoft siirtyy Sonyn kaveriksi karaokekuppilan nurkkapöytään uunituoreen laulupelinsä avulla. Matkiminen on tunnetusti ihailun korkein muoto, mutta tekeekö naapurilta kopioiminen autuaaksi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Piinkovien peliharrastajien suosima Xbox 360 -konsoli on viimeisen vuoden aikana ottanut monta askelta satunnaispelaajien suuntaan. Uusien pelityyppien, massiivisen käyttöjärjestelmäpäivityksen ja mittavien hinnanalennuksien tavoitteena on kosiskella konsolin pariin pelikonkareiden lisäksi myös tavallisia sukankuluttajia.

Singstar-replika Lips nyysii Sonyn huippusuositun Singstar-laulupelisarjan ideat, jalostaa niitä ja tunkee mukaan muutaman uuden kuin näön vuoksi. Lopputulos on runsaasta lainamateriaalistaan ja härskistä ideavarkaudestaan huolimatta kertakaikkisen onnistunut.

Jokainen Singstar-pelejä pelannut tietää kupletin juonen: Alkuperäisesittäjän tahdissa laulemalla saa pisteitä ja oikein laulamalla pisteitä saa luonnollisesti enemmän. Hyräilemälläkin pärjää ja suorittamisen sijaan pääpaino on hauskanpidolla. Lipsin pelinäkymä on tismalleen samanlainen kuin Singstarissa ja pelimekaniikkakin soljuu eteenpäin lähes rikollisen identtisesti. Tuttua kaavaa kuitenkin piristetään muutamalla uudistuksella.

Lipsin mikrofoneihin on asennettu liiketunnistimet ja ominaisuutta hyödynnetään varsin kattavasti. Oikein laulamalla ruudun ylälaidan palkkiin kertyy Guitar Hero -peleistä tuttua tähtivoimaa, joka laukaistaan ruutuun ilmestyvän siluetin mukaisella poseerauksella. Mikrofoneja voi käyttää biisien kitarasoolo-osuuksien aikana vaikkapa tamburiinina liiketunnistimien ansiosta. Mikkiä heiluttelemalla se päästelee ääniä. Lips houkuttelee pelaajansa liikkumaan laulamisen aikana, sillä sohvan syövereistä suoritetut poseeraukset eivät onnistu ja näin pistesaalis jää laihemmaksi kuin kodinkonemyyjän joulubonukset. Lakoninen laulusuoritus muuttuu jammailun avulla täysimittaiseksi tulkinnaksi.

Tämä on mainos:

Mikrofonit ovat järeää tekoa ja niiden alalaitaa koristaa ledirivistö, joka välkkyy musiikin tahtiin. Pimeässä huoneessa videotykin loisteessa suoritettu testisessio nousi ajoittain psykedeeliseksi diskoinfernoksi, kun ruudun lisäksi kädessä oleva mikrofonikin välkkyi kaikissa sateenkaaren väreissä. Välke auttaa myös rytmitajurajoitteisia pysymään tahdissa. Lipsin mikit ovat vahvasti ehdolla vuoden tyylikkäin lisälaite -palkinnolle.

Hyvänkin karaokepelin voi torpedoida onnettomalla biisilistalla. Lipsin mukana toimitettava kappalekattaus on runsas, ja lisää biisejä voi ladata pelin verkkokaupasta maksua vastaan. Biisejä voi lisätä peliin myös itse mp3-soittimesta tai muistitikulta. Olin skeptinen ominaisuuden suhteen, mutta joskus on mukavaa olla väärässä. Omien kappaleiden lauleskelu onnistuu hyvin, vaikka ruudulta puuttuvatkin sanat ja äänenkorkeutta kuvaavat viivastot. Seuraavissa bileissä testataan takuuvarmasti Matti Nykäsen tuotantoa.

Microsoft tunkee onnistuneesti kapuloita Sonyn rattaisiin lyömällä viihde-elektroniikkajätin sen omassa pelissä. Lips nostaa karaokepelien rimaa ja nyt odotellaankin vastustajan siirtoa. Onko kyseessä shakkimatti, vai vieläkö Sonylla on ässä hihassaan?

Lips
Tämä on mainos:
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
laadukas toteutus, komeat mikrofonit, pistää liikkumaan, laulettava ei lopu kesken
-
joitain kopiointi saattaa ärsyttää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

LipsScore

Lips

ARVIO. Kirjoittaja Juho Kuorikoski

Singstar-laulupelisarja on ollut pitkään Playstationin valttikortti. Nyt myös Microsoft on tarttunut karaokeen.Ladataan seuraavaa sisältöä